Stjålet fra kvangraven.no

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Jeg håper ikke Nils blir fornærmet når jeg stjeler artikler fra han. Betalingen min er stadige oppfordringer om å lese en bridgeside som inneholder drøssevis av spill med gode poenger. 
Her er det Espen Lindqvist som får fortjent skryt.
Det hele handler om hvordan ruteren skal spilles for en taper. Øst har vært ute og sladret i kortene. Han har fortalt om normalt minst ni kort i hjerter/kløver og brorparten av honnørpunktene. Det benyttet Espen seg av når han skulle vinne sine ti stikk. Referatet av spillets gang leser du over, så det gjentar jeg ikke. Et fint poeng av Espen der han bruker at siden vest har lengden i ruter, er det størst sjanse for at et manglende kort (knekten) sitter på den hånda. Derfor ruter til kongen.

Min kommentar går til øst sin aksjon. I bridge må en alltid tenke to tanker. "Skal jeg undersøke eget potensiale eller skal jeg tenke mest på å hindre motparten i å utveksle informajon?"

Nils ønsket å komme med en egen utgangsinvitt og ba makker se om han kunne hjelpe til i kløver og hvordan det ellers sto til med honnørstyrken. I bridge er det som regel en god ting å ta makker med på råd, men samtidig gir en motparten plass til å utveksle sin informasjon. Nils ville ikke melde 3hj fordi det var fight om kontrakten. EK i kløver og noen små hjerter var alt han trengte for å 4hj skulle være kabal. Å hoppe rett i 4hj var også et aldri så lite overgrep.

Nå fikk Boye slippe til med en invitt for sin side når han meldte 3hj. Espen Lindqvist er ikke tung å be, ikke minst fordi det kunne se ut som makker hadde singel hjerter og at siden ØV hadde hjerter/kløver, kunne makker godt ha noe rutertilpass. (KJx i ruter hadde gjort spillet nedbrett)

Nok et bevis på at det som er teoretetisk korrekt (3kl) i praksis ikke er det vinnende budet (3hj). Da hadde syd meldt 3sp og det ville gått pass rundt.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.