Runde 7 - SM 2013/14

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


 

  
  

Før andre helg var Skoglund er av lagene som var spådd å være med i nedrykksstriden, men de imponerte veldig denne gangen. Hadde det ikke vært for juling mot Hauge i Runde 10, ville de tatt medalje. I runde 7 startet de mot et svekket Hornslien siden Per Erik Austberg måtte melde sykdomsforfall. Rasmussen hadde også ei god helg og startet med en komfortabel seier mot Smith. Mæsel var i sumpa, men tok et kjempehopp oppover etter en klar seier mot Thoresen. Dette resultatet skulle vise seg å bli helt avgjørende for nedrykkstriden.

Toppkampen mellom Hauge og Lie endte med en knepen seier for Hauge. Her er to spill fra den kampen.      
Det er mange ganger tilfeldigheter som avgjør hvilken vei et spill svinger. Kvangraven - Lie kom i 4sp og det var hjerteren 5-1 som gjorde at kontrakten sto. Øst spilte ut kløver til esset. Vest svingte sin single hjerter, men fikk aldri makker inn for å hente på hjerterkongen. 

I tidens fylde forsvant hjerter tre på den femte ruteren. To spartapere og kløver ess til ØV.
     
     
      
I det andre rommet var det hjerteren 5-1 som gjorde at 4sp sto. Her var det hjerteren 5-1 som gjorde at utgangen til Helness - Helgemo IKKE sto. Det var ikke mulig å komme unna tre hjertertapere sammen med kløveresset.

Jeg sliter ikke med å stille spørsmål ved meldingene til verken Jørgen Hattemaker eller kon Salomo. Hvorfor gjentok ikke Geir ruteren sin og viste femkort der også? Han visste at øst hadde minst fire hjerter med sin 1ru. 

I 5ru er det kun ruteren som må løses uten taper. Som du ser spiller den seg selv.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------     ---------------------------------------------------------------------------------
 

   


Ved mange bord gikk dette spillet ubemerket an siden i vest ofte spilte ut en spar til EK hos makker. Så tok spillefører for EK i trumf og claima ti stikk.

Asbjørn Kindsbekken spilte ut kløverdamen og for oss som ser kortene virker ikke det som en innertier akkurat. Men det er det, fordi syd tror jo selvsagt at det er vest som har knekten.

Geir Helgemo stakk med esset, spilte ruter til bordet og en liten spar derfra. Øst vant med esset og spilte kløver. Jeg kan ikke forstå at Geir skal klare å ta finessen. Så to ganger ruter og bort med en kløver. Nå tenkte Geir å stjele kløvertieren, ta to høye trumf, inne i bordet på kongen og avslutte med å stjele rutertieren.
     
     

Roar Voll la liten på kløver 10 og syd fikk seg en aldri så liten overraskelse når vest stjal over med hjerter seks!! 

Siden stjelinga var orginalstikket i trumf, så det ut som kontrakten sto likevel. Spar til esset og mer kløver til hjerter dame hjelper ikke siden øst sin knekt kappes opp mot E10 på hånda.

Vest fant det beste motspillet med ruter knekt til hjerter knekt og overstjeling med esset. Glimrende!!!
     
     

men det hjalp ikke mot Geir Helgemo. Til venstre ser du hvorfor. Vest dekket selvsagt ikke, men tieren seilte rundt. Hadde øst vært utstyrt med DJ blokk og vest 964 opprinnelig, ville dette vært et prisspill for ØV.

Morsomt!!!

Ved det andre bordet var utspillet det samme og der var spillet nesten like interessant. Det endte med beit når Terje Lie valgte en litt annen plan, uten at jeg kan si om den var verken dårligere eller bedre. HER ER SPILLET  (Spill 7 i lukket om det ikke kommer direkte opp)

 

 

   Jeg likte dette meldingsforløpet av Bjørn Olav Ekren og Ole Berset. 2hj viser ruterstøtte, men jeg er ikke sikker på hvor begrenset den er.

Så er resten rimelig naturlig og en stund var de på vei mot storeslem. 

Kontrakten står i første omgang på en trumfkutt. Går den er det flere måter å spille hjerteren på,  EK først er vel det beste. Står ikke nieren, må sparkappen gå til slutt:

Omtrent 50% sjanse vil jeg anta. Det er akkurat nok til å melde en slem i sonen.
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.