Landskamp mot Ungarn og Østerrike neste helg

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


og det er følgende par som skal representere Norge.

Terje Aa - Allan Livgård
Svein Gunnar Karlberg - Kurt Ove Thomassen
Jan Tore Berg - Per Erik Austberg
Odin Svendsen - Petter Tøndel

Kaptein: Christian Vennerød.

Jeg har ikke fått spurt hvorfor det er disse fire parene som er tatt med. Espen og Boye er i USA, mens jeg vet at Thomas og Hoffa ikke kunne. Det er to par til som banker på døra ( Nils Kvangraven - Terje Lie og Erik Berg - Steffen Fredrik Simonsen), men jeg mener at Vennerød har sagt at kun par som er i troppen inneværende år kan bli tatt ut til oppdrag. Troppen justeres i januar.


Det blir spennende å se hvordan disse fire parene presterer. De har alle kniven på strupen og jeg kan ikke skjønne annet enn at dette må være en viktig turnering for valget Christian Vennerød skal ta en gang tidlig på vinteren, nemlig å ta ut laget til EM 2014. Det er ikke så mange anledninger til å "sammenligne" par. Turneringa skal overføres på BBO

Jeg tar meg den frihet å tenke høyt omkring uttaket og deler spillerne inn i tre "grupper"

 

A:

Espen og Boye spiller for Norge hvis de selv ønsker

B: 

Nils Kvangraven og Terje Lie
Erik Berg og Steffen Fredrik Simonsen
Thor Erik Hoftaniska - Thomas Charlsen

Dette er de parene jeg mener har best resultater å vise til. Kvangraven - Lie med NM og EM par, samt klart best på butleren under Seriemesterkapet. Berg - Simonsen imponerte i Cavendish, mens Charlsen - Hoftaniska har vunnet en sterk engelsk lagturnering og har flere bra internasjonale resultater, f.eks på Island i fjor. De mislyktes fullstendig i Cavendish, men har mest erfaring.
Kanskje burde Karlberg - Thomassen vært med i min gruppe B

C:

De andre parene har enda ikke prestert spesielt gode resultater sammen. Potensiale er stort hos dem alle, men de kan ikke slå veldig hardt i bordet. Terje Aa burde kanskje vært selvskreven på et norsk landslag når en tenker på hans resultater og erfaring, men han spiller med en makker som er mer ung og frematstormende.Skal jeg gjette, tipper jeg at et par fra B og et par fra C kommer med i den endelige toppen. Jeg tror Vennerød vil kombinere erfaring, resultater og potensiale. Det er ingen par som klart peker seg ut og da tror jeg det kan være en god løsning.

Det blir som sagt spennende å følge med i Ungarn fordi jeg vet at alle fire parene er gira på å bli tatt ut. Da kan vi komme i denne situasjonen under landskampen til neste helg:

Lagkameratene dine leverer kjempelister. "Søren og!! Nå blir det enda verre for meg å komme på landslaget"

Lagkameratene dine kommer med lister som suger. "Jippi! Vi taper kampen, men nå svekker det paret i alle fall sine sjanser"
For ikke å bli korsfestet. "Dette er sagt med et smil om munnen"

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.