KAMP 3

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    KAMP 3

STILINGEN ETTER TREDJE KAMPRESULTATER TREDJE KAMP
RESULTATER TREDJE KAMP - FØRSTE HALVRUNDE
Denne gangen var det Topbridge og Bergen Akademisk som ble vist på BBO. Bergenserne ligger på middels etter to kamper, mens Topbridge har fått en tung start. BAK vant fint i første kamp, men fikk juling av Heimdal 1 i andre.

 

                                      Johnny Hansen, Sven Olai Høyland, Jon Kåre Schjelrupsen, Magne Eide

  

Her kom den første store svingen og når Magne Eide og Sven Olai Høyland fikk melde i fred, kom de lett i 6sp. Når makker viser fire spar og utgangkrav, vokser Magne sin hånd inn i himmelen, selv om han har bare 10 honnørpoeng. Sven Olai ser at hendene passer godt sammen og det er nå bare snakk om seks eller syv, avhengig av hvor mange ess makker har.

Jim åpner med 2hj og når også Tor er med å forstyrrer, kan jeg ikke se hvordan Mikkelsen - Furunes skulle kommet i slem.                                                Tor Bakke, Jon Egil Furunes, Jim Høyland og Jan MikkelsenJon Kåre Schjeldrupsen tror jeg ikke hadde noen spesielt god følelse verken under eller etter denne kampen. Han hadde flere vanskelige avgjørelser og når en først kommer på hælen, kan en nesten banne på at det en gjør blir feil. Her kunne han henta en sekser hjem med en dobbeltscore, men valgte å ta ut i 5ru og betalte ut en nier i stedet.
Som tilskuer er det lett å se fasiten, men en god regel i bridge er å passe makkers straffedoblinger. Schjeldrupsen hadde sikkert dårlige samvittighet for sitt løft til 3NT, men når han først hadde meldt som han gjorde synes jeg det blir litt enmannsbridge å ta ut i 5ru. Ikke sikkert alle er enige i det.                                                                                      Magne EidSånn melder Norgesmestrene.


  Da jeg så at Terje Aa og Allan Livgård hadde fått spille 4hj med hjemgang når NS har ti stikk i spar,  tenkte jeg at det sikkert var et utslag av  overdeven (?) respekt.

Helt til jeg spurte Terje om hvorfor motparten ikke meldte mot dem i spillet til venstre. "Æ åpna da i 3ru, sjø!!", var svaret.

Hadde noen av dere lesere klart å melde seg på med nord eller syd sine kort?

     
     


ANDRE HALVRUNDE

Når makker har vært i pass, synes jeg vi skal være mer "frie" i valg av åpningsmeldin, spesielt utenfor sonen. Johnny Hansen valgte 4hj og da kan jeg ikke se hvordan ØV skal komme seg på banen. To beit (skulle vel vært tre?) I det andre rommet åpnet Nord med 3hj og da doblet øst opplysende. ØV kom til 4sp og når det satt så greit som det gjorde, var det 10 stikk selv med ruter konge ut. Syd kommer aldri inn for å få hentet DJ i ruter. Tre i spar, ett i hjerter, ruter ess og fem i kløver blir ti tilsammen.

     

 

     

 

 

 

     

 

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.