KAMP 2

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


     
KAMP 2


Denne gangen var det arrangøren, Bridgekameratene, som skulle vise sine kunster mot Skien. Bridgekam hadde tippet seg selv som et av bunnlagene, mens Skien var tippet som mulig medaljekandidat. Begge lagene gikk på et lite tap i første kamp.

STILLINGEN ETTER KAMP 2




RESULTATER KAMP 2




FØRSTE HALVRUNDE




LITEN VIDEOSNUTT FRA ÅPENT ROM 

VIDEOSNUTT FRA LUKKET ROM

Den første runden på BBO var ingen suksess for arrangøren, men vi lar det gå som oppstartsvansker og gir dem en sjanse til for å få teknikken på plass.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeg starter med et spill fra kampen mellom Stavanger og Vikersund. Jan Fjælberg skulle spille 3NT etter av øst-vest hadde meldt og støttet spar. Den fargen satt jo 4-4, så da kan du prøve å finne ut hvordan rogalendigen gikk beit?

     


Det er da tre stikk i hjerter, fire i ruter med kappen og EK i kløver. Selv vi tilskuere kommer fram til ni stikk vel?

Lars Allard skulle spille ut og startet med ruter dame (!). Jeg synes det er vanskelig å kritisere Jan Fjælberg for å ta esset, knekten og så kappe på nieren hjemme?

Ei beit
     

 




                                                                             Jan Fjælberg ble lurt av Lars Allard.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg kan ikke bare skrive om gode prestasjoner. Når eliten dummer seg ut, får de tåle å få på pukkelen for det.
Det var noen som i presentasjonen sin av laget før turneringa sa omtrent følgende. "Det er et mål at når vi er spillefører, skal vi tilsammen ha flere trumf enn motparten". Jeg vet ikke om Kai og Ronny Jørstad har dette prinisppet i sitt system, men det burde de hatt. Etter kampen la far seg flatere enn flat og tok på seg 100% av skylda, men da lagkameratene for tredje gang ba om forklaring på meldingsforløpet sa Kai klart i fra om at "Nå setter vi oss ned, dere. Så snakker vi resten av kvelden om dette spillet." Da ble det stilt i fjøset. .-)



1400 kosta moroa..

_________________________________________________________________________________________________



     
Dette er sikkert ikke Ronny Jørstad sitt største kunstverk, men småfint.

Pappa Kai spilte ut spardame til esset og Ronny avblokkerte med kongen. Så hjerter til ti og knekt, spar knekt og skift til ruter.

Tommy stakk med kongen og tok nok en hjerterfinesse. Det holdt, men på esset viste det seg at vest skulle ha et hjerterstikk til.

Nå handlet det om å bli kvitt ruteren, så Sandsmark spilte en liten kløver til damen. Ronny hadde ingen problemer med å lasjere den og da ble spillefører hengende med ruteren sin. EI beit.

Du ser helt sikkert at hvis Ronny stikker kløverdamen, forsvinner rutertaperen på den fjerde kløveren siden vest må følge tre ganger.
     

 

 

     

Denne utgangen var lettere å spille hjem enn å melde. 2ru er MULTI (en svak majoråpning eller en sterk NT). 2sp viste litt hjerter og sannynligvis minst innvitt.

Da var ikke Andre Øberg tung å be.

Ruter konge til esset og hjerter til kongen. Når knekten falt, var det bare å prøve spar mot kongen og kløverkappen. Satt ett av kortene rett, var det +620 å bokføre.

10 IMP til Skien da kontrakten på det andre bordet var 4sp Ø , 8 stikk.
     

 

 

     
     

 

 

 

     
     

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.