Irriterende unyanserte analyser...

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


 

 

Det er lite som er så irriterende som "ekspert-analyser" av lagkameratene dine når du kommer slukøret ut til sammenligning og har gått beit i en fin slem. "Spilte du bort den? Kontrakten sto jo på en skvis!". Ekstra ille er det når det finnes en spilleplan som kanskje er minst like god.
 
Dette spillet er fra siste runde i Seriemesterskapet i helga og flere par var i den gode kontrakten 6sp. Den henger i utgangspunktet på at sparen er tapsfri. Det er 53.13% sjanse for at damen sitter singel eller dobbel. Nå ser du at du ikke slipper unna en trumftaper, men likevel er det flere gevinstmuligheter.


Hvis vest spiller ut kløver knekt, vil du nok spille på at han også har tieren og ta kløverkappen på nieren for å kaste en hjerter og en ruter. Så tar du hjerterfinessen og claimer.

Men flere fikk ruter ut og da er det ikke så lett.. Ruteren stikkes fulgt av  EK i trumf. Nå er det absolutt en variant å gå for dobbelkappen i hjerter, fordi du vet ikke hvor den siste kløveren sitter. Er det øst som har den, vil ingen skviser virke. 

Likevel er det nok best (?) å spille slik: Stikk ruteren med esset, ta EK i spar og tre runder kløver for å kaste ruteren på hånda. Posisjonen er som under:

 

Nå spiller du inn øst på spardamen. Legg merke til at du ikke skal stjele ruteren først. Hvis øst har kløverknekten, vil han med stor sannsynlighet ta for den.
Når han spiller ruter konge, stjeler du og har alle muligheter åpne enda.

A: Du velger å tro på at vest har den siste kløveren. Da tar du for alle trumfene og skviser vest. (hjerter konge må han ha)

B: Du tror at øst er så god at han har kløverknekten, men bare tasser i hjerter. Da spiller du hjerterdamen til kongen og esset. Nå ser du hvor viktig det var å ha igjen ruteren for å kunne stjele deg hjem og ta en ny hjerterkapp på nieren.

Men igjen til poenget jeg innledet med. "Er det større sjanse å spille på skvisen enn at vest har K10 i hjerter?" Muligens, men i tilfelle ikke mye.

 

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.