Ikke Geir Helgemo sin største prestasjon, men...

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


 

 Dette ser ved første øyekast tungt ut med hjerterkongen i utspill, men det gikk fint. (Vest hadde hoppet inn med 2hj).

Geir stakk med esset og spilte kløver til esset, kløver konge og kløver ni(!). Vest gikk ikke på den og trumfa med treeren sin. Så spar til stjeling og enda en kløver til avkast av hjerteren i bordet. Når vest har dobbel kløver, kan ruteren sitte akkurat hvordan den vil. Geir vil alltid rekke å få kastet hjerteren.  Har vest xx ruter, må han stjele også den fjerde kløveren, men nå er ruteresset singel igjen. Spar til stjeling og den trettende kløveren til avkast.

På det andrre bordet hadde polakkene en stygg misforståelse:
Her er enda et spill fra World Mind Games i Kina der Geir og Tor var langt bedre enn polakkene.
Det er ganske utrolig at et av verdens beste par melder som oppe til høyre. Ballicki fikk ikke vist i nærheten av hva han hadde og valgt å sleminvitere i ruter (!!) med sine to tasser. At Zmudzinski løfta er ikke så vanskelig å forstå, men trumfstøtten hos makker var anemisk. Tre beit til et lag i oppløsning og Monaco kjørte over dem i finalen.

Geir melder praktisk på sitt bord når han hopper inn med 4sp mot en passet makker. Selvsagt kan det stå slem, men oddsen er lav for det. Nå fikk øst et problem og valgte å støtte til 5hj. Han visste ikke hvem som hadde kortene. Geir doblet for å vise at 4sp ikke var meldt bare på moro og Tor hadde en enkel pass for 800.

_______________________________________________________________________________________________________
 
Kommer et lag først i ufase, så går det galt uansett hva en prøver på. Balicki satt med ti hp og makker åpnet. Motparten dristet seg innpå og han satt klar med øksa. Et øyeblikk seinere hadde han betalt ut 800 selv! (igjen). Fantoni - Nunes startet med spar ess og skift til hjerter ti. Så spiste de opp spardamen slik at de tok åtte majorstikk. Når polakken i tillegg bomma kløveren, ble det bare fire stikk. Smått underlig at syd ikke melder kløveren sin slik at NS kan komme i 2ru. Det er det syv toppstikk og kort vei til det åttende.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.