FLERE SPILL

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Magne Eide i kamp 1

 

  Dette var ikke noe godt motspill. Spilleren i  nord gjorde et par kardinalfeil, men han ante fred og ingen fare. Magne tok godt vare på sjansen han fikk.

Det kom ruter 3 ut. Når utspillet er i spilleførers andre farge, er det enten singelton eller mange små. Derfor så Magne at han aldri ville få stjålet ruteren sin i bordet og startet like godt med tre ganger trumf, inne i bordet.

Så spar som syd stakk med esset. Spillefører kunne jo fint ha singel konge i stedet for singel knekt. Ruter til bordets single dame.

Magne spilte kløver til damen og nord sin konge. Bordet var uten inntak, så det så safe ut å fri seg med spar konge. Du ser sikkert at det er feil, fordi hvis spillefører har kløveresset, har han ti stikk. (0 + 6+ 3 + 1). Har han kløveresset, er det også singel igjen fordi vest har 1-6-4-2 fordeling.

Likevel trodde ikke nord at det kunne koste noe å fri seg med sparkongen, så det gjorde han istedet for å spille mer kløver.
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------    ----------------------------------------------------------------------------
  Magne Eide trumfa og tok to ganger trumf til. Stillingen er som til venstre.

På den siste trumfen er syd ferdig og kan ikke blanke kløveresset. Da får han for det å må avslutte med ruter opp i K10. Han prøvde seg med å kaste kløveresset, men da kom bordets kløver 10 plutselig med i spillet.

Jeg trenger ikke forklare deg hvorfor det nå måtte bli ti stikk.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.