Et spennende spill fra klubben

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


 

    Hvis syd åpnet var det nesten ikke mulig å unngå å komme i slem. I alle fall ikke når vest meldte inn 1hj. Du viser av sparen og kommer kjapt i 6NT. Hvordan spiller du den fra nord med hjerter seks ut?

En ofte god taktikk er å starte med å ta langfargestikkene. I alle fall hvis en har lette avkast selv. Så derfor spilte jeg fem ganger ruter og bort med tre spar. Vest sliter og hvilke tre kort skal han kaste? Kløver er uaktuelt, så ser det vel naturlig ut å gi opp sparen? Husk at nord kan ha ED5 i hjerter og da er det galematias å kaste mer enn en hjerter. Øst følge farger fire ganger og kaster hjerteren sin på den siste. 

Så en liten kløver fra hver hånd. Vest er inne på åtteren og spiller spar i posisjonen under
      
 
Spar ess vinner stikket og så spilles hjerteresset. Det er særdeles ubehagelig for øst om en kan si det på den måten.

Du ser også at det hadde vært mulig å spille kløver til kongen og tre ganger spar litt tidligere. Det hadde vært veldig dumt om øst hadde hatt en kløver mindre (den satt 3-3) og en spar mer. Da tar han to sparstikk.

Den eneste måten å skape trøbbel på, er at vest satser på at makker har dobbel hjerter. Da kan han kaste en spar mindre og en hjerter mer siden bordet ikke har nok inntak til å godspille og hente den fjerde hjerteren. Da må kløveren løses med en taper.
     
     
     
     
     
     
     

å å komme i

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.