Ernst & Young prisen allerede?

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


 

 

 

 

 Dette spillet er fra gårsdagens klubbkveld i Kristiansand. Først skal du se en glimrende prestasjon av Helge Mæsel.Han var spillefører i 5ru etter at øst hadde meldt spar og vest støttet. Vest startet med spar fem stjeling på hånda. Ruter til esset avslørte dårlige nyheter, men Helge ga ikke opp. Han tok hjerterkutten og spilte en liten ruter til øst som fridde seg med hjerter konge til esset.
Så ruter konge og mer ruter til øst. Heldigvis for Helge hadde ikke han mer hjerter og øst fridde seg med kløver knekt til bordets dame. Hjem på en sparstjeling og alle trumfene unntatt en:Når Helge tar for sin siste trumf, ser de helt sikkert hva som skjedde. En flott gjennomført skvis, men ikke mer enn jeg forventer (?) av den eldste Mæsel, så dette er ikke noe prisspill. Det kommer her:

 

Harald Gjellestad møtte opp i klubben vår for første gang på 32 år. Bare det er jo en historie å fortelle, men at han har brukt årene hjemme godt, skal du nå få se. Kontrakten var akkurat den samme, utspillet det samme og de første stikkene likt. Så kommer det jeg herved innstiller Harald Gjellestad til for prisen som gjelder årets beste motspill. 

For dere som ikke kjenner Harald, så er han en fast innsender til Månedens Nøtt i BIN. Det er ikke den skvis han ikke klarer og teorien er på plass. Det benyttet hans seg av i øst i dette spillet fordi han vet at som motspiller handler det om å angripe spilleførers kommunikasjon for å bryte skvisen. Inne på ruter den første gangen fridde han seg ikke med hjerter konge, men har spilte kløver tilbake (!). Når han kom inn i ruter neste gang, spilte han enda en kløver.

Nå kan kontrakten ikke vinnes lenger fordi spillefører ikke har forbindelse til bordet lenger. Jeg gleder meg til (om) jeg får se et enda bedre motspill dette året. Da bøyer jeg meg i støvet.


PS: Harald mail meg og understreker enda et poeng. Han spilte ikke knekten tilbake i tilfelle spillefører har 10xx. Da forsvinner opplagt kløverstikket. Nå han spiller åtteren første gang, er det gode muligheter for at syd plasserer vest med KJ og tar kappen. Magical!!

 

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.