Er vi for sidrumpa når det gjelder system?

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


 

Når jeg spiller en norsk turnering, er det så og si aldri jeg ser på motpartens meldekort. Det er heller ikke særlig nødvendig, fordi det er stor sannsynlighet for at de spiller mer eller mindre identisk som meg selv. Det er vel ingen grunn til at jeg skal føre kortene særlig bedre enn de jeg spiller mot og da har jeg kanskje gitt fra meg en mulig fordel ved å kopiere systemet deres?

På den spennende sida "NewsInBridge.com" blir Norberto Bocchi intervjuet og han forteller i et langt intervju om nye tanker og ideer i systemet han og makker Augustin Madala spiller. Systemet har fått navnet "Big Bang" og det som er mest nytt, er at åpningsmeldingene i større grad avhenger av sonorforhold. "Det er ikke noen vits i at svake toåpninger i gunstig sone skal vise sekskort-farger. De åpner vi på tre-trinnet med i hvitt mot rødt. Derfor viser f.eks 2hj en svak tofargehånd utenfor sonen, mens det er en vanlig svak halvkonstuktiv åpning med seks kort i sonen", sier han.

Bocchi: "Å forsvare seg mot svake to, er ikke så vanskelig lenger. De fleste kan skille mellom en svak hånd, en invitthånd eller en sterk hånd når makker dobler svake to hos motparten. (Lebensohl og OverføringsLebensohl). Det er MYE verre å melde når motparten åpner med 3hj eller 3sp. Han du en sterk balansert hånd må du nesten melde 3NT om du har 18 eller 23hp. Makker på den andre siden passer hver gang han har under 12hp selv og du kan finne deg i 3NT der det er både tolv og tretten toppstikk!"

De har også reservert 2kl åpning til 18-19hp, mens 2ru er den aller sterkeste åpningen. "De gangene vi har balanserte sterke hender, er da likegyldig om det går 2kl-2ru-2NT eller 2ru-2hj-2NT. De gangene vi har en sterk ubalansert hånd har vi tapt på systemet vårt når det går 2ru-2hj-3hj i stedet for 2kl-2ru-2hj. Med de gangene vi har 18-19 hånda, er vi langt foran alle andre fordi vi har definert hånda med den første meldninga og kan legge opp det videre meldingsforløpet deretter. "

Så kommer det aller viktigste. "I bridge er en 18-19 hp-hånd, MYE, MYE mer frekvent enn en sterk, ubalansert GF-hånd. Den prisen er vi villig til å betale!"

Bocchi sier at det er omtrent 1 av 500 ganger du får utdelt en sterk, ubalansert hånd du kan kreve til utgang med alene. Interessant!!


Du kan lese hele INTERVJUET HER, han avslutter slik:

I think that bridge in future will be more and more destructive when non vulnerable and constructive when vulnerable."

Norberto Bocchi (Louk Herber)

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.