Det minste kortet vinner!!

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Nei, det er ikke smygkasino jeg snakker om, men bridge. Dette morsomme spillet så jeg på BBO i går. Jeg tror vest var irritert på makkeren sin som ikke fant sparskiftet, men han kunne klart det selv. I alle fall nesten.

  Øst startet med kløver 9 som vest lot nord vinne med knekten. Han tok for KD i ruter (vest kasta en hjerter) og spilte hjerter til kongen. Spillefører måtte la ruteresset ligge selv om bordet var uten opplagt inntak og fortsatte med hjerter til dame og ess.

Nå burde kanskje øst skifta spar, men det kunne fort vært feil å åpne den fargen når bordet som sagt ikke hadde inntak, så han spilte heller mer hjerter. 

Enda en hjerter og posisjonen er som under.
     
 


Som du ser  i diagrammet fridde nord seg i kløver til tieren, men når vest tok for esset avblokkerte spillefører med kongen!! 


Glimrende, for nå er vest innspilt. Han kunne ta for kløverdamen (bordet kastet en spar) og måtte gi bort de tre siste for ED i spar og ruteresset. 2+3+3+1 = 9. Nord ga altså bort ett kløverstikk, men fikk to igjen. 


Vest kunne unngått dette ved å beholde kløver 3 i posisjonen til venstre. Da kunne han alltid tvunget nord inn i kløver.

Du ser sikkert at selv om dette skulle skje, vil nord ha et innspill på vest ved å spille en liten spar fra hver hånd. Det kunne vest også unngått ved å avblokkere spar knekt eller spar ti tidligere i spillet fordi øst legger i nieren når spar spilles mot bordet


Som om alt dette ikke er nok. Nå kommer nord sin spar åtte med i spillet, men det finner du ut av selv hvis du har hengt med hit..

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.