Damelandslaget på Hurtigruta

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Av Svein Jarle Ludvigsen

 

Det Norske damelandslaget til EM2014 er samlet på hurtigruten MS Finnmarken for treningsleir. I løpet av 4 dager skal det spilles og analyseres 128 spill fra en tidligere VM Finale, i tillegg deltar de også på Bridge for alle arrangementet på 30 spill ut fra Trondheim søndags ettermiddag.


Fra treningsleiren kan det meldes om fin stemning ved bridgebordet og ett strålende vårvær på fjorden. Turen nordover startet i Bergen med kveldssamling og litt velkomstspilling. Allerede kl. 10 på lørdagsmorgen var de i gang med første sesjon, og fikk en fin oppkjøring på samlingen. Ved kai i Ålesund, nyttet noen sjansen til å strekke litt på beina på land, men de andre nøt den varme fine solen ute på dekk. Etter Ålesund var det 2 sesjoner med 16 spill før middag, og etter middag gjennomgang av spillene og analyser med Landslagskaptein Tormod Røren.


Stillingen etter 48 spill er 106 – 89 (imp) Lederlaget er Åse (Åse-Geir-Ranja-Lise).  På det andre laget spiller: Gunn – Ida – Siv – Sølvi


__________________________________________________________________________________________

Jeg har tatt meg den frihet å fortelle litt om de som skjuler seg bak bridgespillerne vi kjenner.
Åse Sophie Langeland, gift og har 4 barn. Åse er opprinnelig født i Porsgrunn, men trådte sine barneben i Bodø. Sitt første møte med bridge var på Universitetet i Troms, da hun var 24 år. 
Åse har en flott karriere i Bridge, og kan se tilbake på Norgesmester i Mix par, Norgesmester for damer, Norgesmester Damelag, 4. plass i OL2000, men den plasseringen hun selv setter høyest er Europamestertittelen for damer fra 2005.

Åse bor i dag i Stavanger og er advokat den tiden hun ikke spiller bridge. Hun er medlem i Stavanger BK, og som hun selv sier også medlem i verdens beste bridgeklubb som er Gann BK. Åse er blid og hyggelig, og best kjent for sin høye, hjertelige latter.

 

                                                                      Tormod Røren

Tormod er landslagskaptein for damelandslaget. Til daglig bor han i Vikersund og spiller selvfølgelig i Vikersund BK. I tillegg jobber han for fotballklubben Vålrenga og er med både på talentspeiding og jobber med spillerutvikling og motivasjon. Han har to Norgesmestertitler, en i mix par og en i Lag, i tillegg har han en VM finaleplass fra VM i Canada.                                                                                        Sølvi Remen.

 

Sølvi er fra Bergen, og veldig glad i Bergen, det poengterer hun alltid. Sølvi har vært på damelandslaget side 2000. Hun kan se tilbake på Norgesmestertittel både i damelag og damepar, men setter 4. plassen i OL fra 2000 som beste plassering.  Til daglig spiller Sølvi i Bergen Akademiske BK, men tilbringer mye av tiden i England, som bridgespiller. Også Italia, Bulgaria og Australie har hatt den glede å ha Sølvi som bridgeturist de siste årenen. Sølvi er en veldig hyggelig spiller både som makker og motspiller, og har evnen å spre glede rundt bordet.


Hilsen Svein Jarle

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.