Bridge at the Edge

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


 er Boye sin siste bridgebok. Om jeg ikke husker feil, kom den ut for et par år siden. Han har fått god hjelp av David Bird og jeg synes boka er et riktig flott stykke arbeid. Flust av gode spill, meldinger, spilleføringer og motspill. Noe for en hver smak. Det som er fint med gode bridgebøker, er at de kan ligge på nattbordet i lang, lang tid. En leser dem ikke fra perm til perm, men tar et spill eller tre ad gangen. Her er et spill fra boka.Poenget er Boye sin dobling av en frivillig utgang hos motparten. Han sperret med 3sp i sin første melderunde og det er opplagt at han ikke har "vanlige" ressurser til å ta beita i 5kl. Derfor viser doblingen at han ønsker et unormalt utspill, ofte bordets første farge.
Espen Erichsen spilte ut ruter 9, et unormalt høyt kort, og ba makker spille spar tilbake når han stjal utspillet. Akkurat dette skjedde. Ruter til stjeling, liten spar til kongen og nok en ruter til stjeling. De tre første stikkene til ØV og en beit.

Det som er fint med boka, er at Boye også ser litt lenger i slike spill. Det kan se ut som kontrakten beiter seg selv med et normalt sparutspill. Det er ikke rett ,fordi etter å ha skifta til hjerter som spillefører slipper til esset (uten å bruke damen), tar han ut trumfen og legger ned ruter ess. 4-0 er ikke noe lystig syn, men etter alle kløverne er stillingen : Vest må holde tre ruter og derfor hjerterkongen singel. Den får han for og må gi vekk de tre siste. I praksis vil nok vest kaste hjerterkongen for å håpe at makker har damen, men det ser du at han ikke har. Elleve stikk.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.