Bocchi, Madala og Duboin stiller ikke i EM i sommer

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Maria Teresa "mor" Lavazza kommer ikke til å delta med sitt lag når Italia skal kvalifisere spillere til neste års EM. Dette innebærer at Norberto Bocchi, Agustin Madala og Giorgio Duboin er uaktuelle for EM.(Optaija i Kroatia, 21 juni til 2 juli 2014), 

Jeg er ikke sikker på om dette er en protest mot at det italienske bridgeforbundet har bestemt at det skal spilles to uttaksturneringer (trials) for å plukke laget som skal kunne kalle seg "ITALIA" under EM. Det er vanskelig å se det på noen annen måte, fordi det er vel hevet over en hver tvil at alle de tre nevnte spillerne i godt monn vil forsvare sin plass på landslaget. Hun mener sannsynligvis at Lavazza bør få Italia sin plass uten å måtte vinne en nasjonal kvalifisering.
 
"Angellini" med blant annet Verscace-Sementa seiler da opp som favoritter til å representere Italia i det kommende EM.
 
En annen kontroversiell avgjørelse av det italienske forbundet er at om Italia kvalifiserer seg il VM ved å bli blant de seks beste i EM, er ikke spillerne personlig kvalifisert. Forbundet vil påberope seg retten til å ta ut andre spillere. 


Dette er ganske annerledes signaler enn NBF og vår kaptein Christian Vennerød gir. I Norge vektlegger vi mange forhold, der selve bridgeferdigheter en kun et av mange forutsetninger. Jeg viser til de seksten punktene Vennerød sier er avgjørende for hvem han tar ut. Sven Olai Høyland vet jeg har argumentert for en mer direkte kvalifisering, gjennom et antall kvalifieringsturneringer. Han får støtte fra Italia for sitt syn, uten at jeg herfra skal mene verken det ene eller det andre.
 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.