Ann Karin Fuglestad - en rose fra Sørlandet

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


 

 

                                           Ann Karin Fuglestad med sine håpefulle, her på Nou Camp i Barcelona.Hei Ann Karin.

Beklager at jeg forstyrrer deg i det som ser ut til å ha vært en flott familietur til Barcelona, men takk for at du har sendt noen ord. Jeg begynner med det samme spørsmålet som jeg stiller de andre. Hvem er den sivile deg?

 

Jeg er oppvokst i Farsund, og flyttet tilbake til hjembyen etter endt studietid i 2001. Er utdannet statsviter med hovedfag i sammenliknende politikk fra universitetet i Bergen. For tiden jobber jeg som rådgiver innenfor plan og analyse i Lyngdal kommune. Jeg er gift med Ole, som også er en ivrig bridgespiller, og sammen har vi to barn på 14 og 16 år. Utenom bridgen, så er jeg aktiv i lokalpolitikken og sitter i kommunestyret i Farsund for partiet Venstre. Veldig spennende, men svært tidkrevende!
 
 
 
                                     Ann Karin med førstevalget når det gjelder makker i livet.


Er du fornøyd med opplegget rundt samlingene for både landslaget og parene som er i troppen rundt?
 
 
Jeg er veldig fornøyd med at NBF med Tormod i spissen har organisert og tilrettelagt for disse samlingene. Oppleggene har vært kjempeflotte og lærerike. Ikke minst har spillanalysene i etterkant vært nyttige. Skulle jeg ønske meg noe for kommende samlinger, så måtte det være opplegg som bidrar til å «bygge lagånd». Jeg har tro på at dersom man fungerer godt sammen som lag, så gir dette fordeler som kan omsettes i vinnerpoeng. 
 
 
Det er ikke første gangen du spiller for Norge?
 
Jeg debuterte på damelandslaget med Marianne i Malmø i 2004, og siden har vi faktisk vært med på alle mesterskap fram til nå. De beste resultatene er seier i nordisk to ganger på rad. Jeg har også deltatt på en del turneringer i det store utland som har vært utenom landslaget – ikke minst mixturneringer med Erik Sælensminde. Alltid moro og til høsten reiser vi igjen og spiller VM i Kina. 
                   Ann Karin og Silla har en rekke resultater sammen, både nasjonalt og internasjonalt

 

Bridge er et spill der det er mange ulike faktorer som er med å avgjøre hvordan en lykkes med spillet. Hva tenker du rundt deg selv i dette og hvor viktig har det langvarige makkerskapet med Marianne vært?
 

Som bridgespiller er jeg uredd og liker den spenningen som konkurransesituasjoner gir meg. Med det mener jeg at lysten til å vinne er sterkere enn frykten for å tape. Dessverre er jeg altfor ujevn i prestasjonene mine, og dette er noe jeg forsøker å jobbe med.

Jeg er stolt over at Marianne og jeg har hatt et stabilt makkerskap i over ti år. Vi har utviklet oss sammen, men vi har også vært bevisste på at vi skal spille med andre for å utvikle oss ytterligere. I det siste har vi imidlertid intensivert spillingen sammen, og jeg mener det har vært en riktig prioritering. Marianne er på alle vis en veldig god makker. Hun er alltid godt forberedt og innstilt på å prestere maksimalt. Hun er svært flink som spillefører og god til å vurdere kortene i slemsonen. Jeg gleder meg alltid til å spille med henne. 
 
 
I år tror jeg mange av som er på sidelinjen har større tro enn noen gang på at damelaget kan hevde seg helt i toppen. Kan du peke på faktorer du tror vil være avgjørende for å prestere i sommer. Å spille god bridge er selvsagt det viktigste, men hvordan kan dere som lag hjelpe hverandre?
 
Det hele handler om at vi alle presterer opp mot vårt beste hele tiden. For å få dette må den enkelte forberede seg best mulig både fysisk og psykisk sammen med makker på det som venter. Jeg tror også det kan være en fordel å ha avklart forventninger og behov innad i hele laget før man reiser slik at man ikke bruker energi på slike ting under selve mesterskapet.  Når jeg tenker konkret på hva som må til for å være fornøyd i Kroatia er svaret enkelt. MEDALJE!!

 
 
Jeg må nesten stille deg det samme spørsmålet som jeg har gjort til de andre jentene jeg har snakket med. Det ble bråk om uttaket av Gunn og Ida. Jeg skjønner at det er vanskelig for dere å si mye om dette, men har du en kommentar?
 
I mine øyne gjorde Tormod et overraskende uttak, og jeg syntes ikke det var rart at det ble debatt rundt dette. Når det er sagt, så er det jo særdeles bra for bridgen at det blir kamp om plassene. Konkurranse er et godt virkemiddel til at alle skjerper seg og kan kanskje bidra til å høyne nivået på sikt. 
 
 
Tusen takk, fru Fuglestad. Som vanlig kloke ord derfra. Måtte dere lykkes med å komme til VM. Det har dere fortjent!!
 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.