Å lese for mange bridgebøker, er ikke sunt...

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Det sier jeg til fyrverkeriet Jon Solli Hansen både titt og ofte. Han er en superflink spiller, men på mange måter sin egen verste fiende.  I det ene øyeblikket kan Jon som spillefører være mer pessimistisk enn en fredsmekler i Midt-Østen, mens i neste øyebllikk kan han plukke ut ideelle damer og knekter i en 12-14NT hos makker. "Det står 6kl hvis du har ruterdama dobbel og knekten fjerde i kløver, makker!!!" Et og annet skuddår går hans våte drømmer i oppfyllelse og da presser tårene på når han forteller om ruterslemmen som sto på 4-2 tilpass.Forrige onsdag kom dette spillet:

    Jeg satt i øst og åpnet med 1kl. Pass i syd og jeg kom kjapt i 3NT med spar ut til knekt og ess. Dette var ikke opplagt, men det var gode sjanser i både kløver og ruter. Kløverkappen og at ruterknekten ikke satt fjerde er slett ikke usannsynlig. Med åpne kort er det ti toppstikk.

Jeg ville utsette problemet og skulle la motparten ta sine fire sparstikk først. Da måtte (sannsynligvis) nord kaste et kort og det var det ikke sikkert han ville like. Derfor spar ni i stikk to (!!)

Det jeg ikke tenkte på og så for meg, var at Jon Solli Hansen skulle ha seks spar og passet i andre hånd. Du ser at det var akkurat det han hadde og da ble det vel beit??

Neida, for nå kommer det jeg skriver i overskriften. Jon fikk det for seg at jeg hadde E9x i øst og da har makker DJ dobbel. Legger han liten, er fargen blokkert!!
     


Derfor kikka han bort på meg med det blikket han får når fantasien tar overhånd og han klaska spar konge (!) i bordet på min spar ni. Makker i nord, Frank Svindahl, er en minst like dyktig spiller, men han klarte selvsagt ikke å avblokkere med spardame. Det har skjedd før at makker har røyka sokkene sine og for han ser det unektelig ut som jeg i øst har spar. Tenk deg den historien jeg får å skrive om hvis jeg har f.eks E1098 og Jon skal tvinge seg inn for å spille gjennom bordet. Da får jeg tre stikk og en taper med xx mot E1098.

"Dette kunne vært historiens første krokodille-coup utført i stikk to!!", nærmest ropte Hurra ut i salen. Vi andre rista på hodet. Jeg vet knapt hva krokodille-coup er. Om krokodile skrives med en eller to l'er er helt i overkant av min kunnskap om krypdyr.

I alle fall takker jeg hjerteligst for tilliten Jon gir meg ved å forutse dette hvis jeg har E9x og virkelig server en spar i stikk to for at fargen skal bli blokkert. Det kommer til å regne oppover før mine bridgeferdigheter kommer på det nivået, Hurra!!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.