LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Hva gjør du når reglene ikke stemmer?


Dette har jeg skrevet om før, men det tåler å gjentaes. Poenget mitt er at det er ingenting som er enten rett eller galt i bridge. Erfaring og rutine gjør at gode spillere kjenner igjen når regler skal brytes, men de som ikke har spilt så lenge og så mye holder gjerne fast i det som ofteste er rett. Du kan jo prøve dette spillet på to av bridgevennene dine, hvis de ikke er av dem som leser live.bridge.no like ofte som deg. 

Klarer de å unngå å komme i hjerterkontrakt der det er maks elleve stikk, men det er tretten i NT?

Fint av Asbjørn Kindsbekken


Jeg er heldig når jeg får lov til å spille med de beste. Her lente jeg meg bare tilbake og hentet 10 IMP inn.

  

   Hadde kaninen i vest spilt ut spar, ville dette blitt beit, men med ruter ut hadde toget faktisk allerede gått. Kaninen spiller alltid norsk, så når toeren kom ut var fargen tegnet.

Ruterdamen vant første stikk, så hjerterdamen til kongen og mer hjerter til bordet. Liten kløver til knekten gikk fint.

Nå var det bare blindemenn rundt bordet. To hjerterstikk i bordet, kløver til kongen og kløver til øst. Han kunne ta for hjerternieren, kløvertieren og sparesset, men så gi bordet for sparkongen. 

Ruteresset tok det niende for kontrakten. 
  
         
         
         
         

Juniorleiren 2013


Vegard Brekke sier at "Du har glemt det aller viktigste når du oppsummerer, Snurr!!" Det aller viktigste kommer her:


Heisan Snurr!


Flott å følge med på live.bridge.no J

I årets oppsummering har du vel glemt kanskje det største som skjedde i norsk bridge i året som snart er omme: rundt 50 deltakere på juniorleir i Fredrikstad i forkant av festivalen!

Ellers er min bridgeopplevelse i året som gikk da Kaja, dattra mi på 10 år og deltaker på leiren, på en av sine førtse klubbkvelder i Jessheim BK klarte å spille hjem
6 hjerter med 12 stikk (mot lagkameraten min Espen Østli). Hjemgangen førte til at spillefører måtte ta til tårene i pur glede, det varmet J

Å spille med ei jente på 9-10 år fører jo med seg en del andre artige spill også – dette blei i hvert fall genialt.
Kaja spilte ut kløver 10 mot 4 spar, i bordet dukket det opp Q9xx og jeg hadde Jx. I bordet lå det i tillegg 2 små trumf og jeg hadde Jx. Det ble lagt liten i bordet, og kløver 10 sto!!! Kaja tok for kløver ess og kløver konge ;-) før hun spilte sin fjerde kløver som jeg trumfet med spar knekt og da var det bare å vente på beiten med spar 10 tredje på rygg J
Godt nytt år Snorre, og stå på videre JMvh.

Vegard Brekke

Gamma grafisk AS

Nesten som å snakke i kortene!!!


 

Det er moro og lærerikt å spille med de beste. Jeg oppdager at det å spille motspill når en har et godt signalsystem, er som å snakke med hverandre. Det er nesten jeg føler at vi jukser!!

    

Terje Lie spiller ut kløver og på bordets åtter legger jeg min firer for å si at "Jeg har et mulig inntak i ruter". Så stikker Terje sparen, tar for ruter ess og fortsetter med ruter to tilbake. "Spill kløver, ikke hjerter".

Noen av dere synes sikkert det er rart at nord kan doble opplysende med bare tolv poeng og singel kløver, men det er vanlig blant mange at uttak i ruter i denne posisjonen IKKE viser tilegg. Det viser fem ruter og normalt fire hjerter. Fordelene er at en får hjerteren på banen med en gang når en er redd for at motparten sperrer i spar.

 

Tett på verdensrekord?


Jeg kan i alle fall ikke huske å ha sett en slik hånd som Nils fikk utdelt i går..

To fine spill


Det første er en svært aktuell dobling av Tom Høiland.Det er ikke sikkert det er beit med ruter ut, men oppsida er stor. I syd gjorde jeg som jeg hadde fått beskjed om og vi rakk å sette opp ruterstikket før det forsvant på spar.


Konvensjoner har et oppside og en nedside2ru i åpning viser ruterfarge og akkurat fire spar ved siden av. Da unngikk kineserne 4sp og 3NT "spilte seg selv." Tre ganger hjerter ut. Så spar ess, kløver til kongen og spar ni som seilte (!). Ni stikk.

RESULTATER PROFFEN CUP 2013


Lars Frøland - Torbjørn Myklestad  vant med over 61% score.

RESULTATER

Ikke Geir Helgemo sin største prestasjon, men...


 

 Dette ser ved første øyekast tungt ut med hjerterkongen i utspill, men det gikk fint. (Vest hadde hoppet inn med 2hj).

Geir stakk med esset og spilte kløver til esset, kløver konge og kløver ni(!). Vest gikk ikke på den og trumfa med treeren sin. Så spar til stjeling og enda en kløver til avkast av hjerteren i bordet. Når vest har dobbel kløver, kan ruteren sitte akkurat hvordan den vil. Geir vil alltid rekke å få kastet hjerteren.  Har vest xx ruter, må han stjele også den fjerde kløveren, men nå er ruteresset singel igjen. Spar til stjeling og den trettende kløveren til avkast.

På det andrre bordet hadde polakkene en stygg misforståelse:
Her er enda et spill fra World Mind Games i Kina der Geir og Tor var langt bedre enn polakkene.
Det er ganske utrolig at et av verdens beste par melder som oppe til høyre. Ballicki fikk ikke vist i nærheten av hva han hadde og valgt å sleminvitere i ruter (!!) med sine to tasser. At Zmudzinski løfta er ikke så vanskelig å forstå, men trumfstøtten hos makker var anemisk. Tre beit til et lag i oppløsning og Monaco kjørte over dem i finalen.

Geir melder praktisk på sitt bord når han hopper inn med 4sp mot en passet makker. Selvsagt kan det stå slem, men oddsen er lav for det. Nå fikk øst et problem og valgte å støtte til 5hj. Han visste ikke hvem som hadde kortene. Geir doblet for å vise at 4sp ikke var meldt bare på moro og Tor hadde en enkel pass for 800.

_______________________________________________________________________________________________________
 
Kommer et lag først i ufase, så går det galt uansett hva en prøver på. Balicki satt med ti hp og makker åpnet. Motparten dristet seg innpå og han satt klar med øksa. Et øyeblikk seinere hadde han betalt ut 800 selv! (igjen). Fantoni - Nunes startet med spar ess og skift til hjerter ti. Så spiste de opp spardamen slik at de tok åtte majorstikk. Når polakken i tillegg bomma kløveren, ble det bare fire stikk. Smått underlig at syd ikke melder kløveren sin slik at NS kan komme i 2ru. Det er det syv toppstikk og kort vei til det åttende.

 

Proffen Cup - Årets høydepunkt!!! (av Kåre Bogø)


Hei Snorre,

Du spurte om jeg kunne sende noen ord om Proffen Cup. Vel ferdig med Proffencupen, selv om den henger i enda, for å si det sånn.
Her kommer noen ord.
 
Først litt om hvem "proffen" var.
 
Rune Brattgjerd, eller Proffen som han ble kalt, var en sentral skikkelse i bridgemiljøet på Heimdal, og en miljøskaper som er dypt savnet av alle.
Hans beste bridgeresultat i karrieren fikk han en drøy måned før han døde, da han vant sølv i NM-klubblag 2004.Proffen var en meget talentfull bridgespiller, som desverre døde alt for tidlig, kun 36 år gammel.
Hans nærmeste venner arrangerte sist lørdag sosial bridgeturnering for tiende gang, helt i proffens ånd....

 

                          Børre Lund var en av Rune Bratgjerd sine mange venner.
                          Her forteller Børre litt om Proffen og hvem han var


Så litt om turneringen.
 
Lørdag 21 Desember var i år avsatt til årets desiderte høydepunkt , Proffencup. Dette var det tiende året det ble arrangert.  Turneringen har et stort fokus på det sosiale.

Turneringen startet kl 14, med velkomstdrink og trekking av makkere, 52 stk var påmeldt til turneringen, som i år ble avholdt på Bridgehuset i Trondheim.
Etter at makkere var trekt, kunne man bette på de parene man trodde ville hevde seg helt i toppen.
Turneringen er på 30 spill, 5x3 før matpausen, og 5x3 etter.                                          Folk kom fra fjern og nær for å være med på denne turneringa. 
                                                                      Damer ingen adgang!!

 

I Pausen fikk vi se en 8min videosnutt fra Proffen sitt bridgeliv, til stor latter for de som var der.

Børre Lund, Pil, Lars Frøland, Geir Helgemo og flere til hadde virkelig gjort sitt for at proffencupen ble den høydaren som det ble.
Geir var desverre opptatt med noe spilling i Frankrike (og vi vet jo alle hvordan det gikk).                                                                           Atle Grefstad sier aldri nei til en matbit!!Drinkene, maten og stemningen var helt upåklagelig, samt at Åse Tårnesvik styrte kjøkkenet med stødig hånd (som vanlig.

Turneringen ble vunnet av Torbjørn Myklestad og evig unge Lars Frøland.

De gikk opp i ledelsen etter middagspausen, og bare økte på slutten.
Dette er "guttas julebord" der "skjitpraten", "karsken" og kameratskapen står høyt i fokus.
Vi gleder oss alle til neste gang.
 


                            Gammel kjærlighet ruster aldri, Øystein "Døllet" Lerfald og Per Erik "PIL" Austberg


Mvh
Kåre Bogø
 

Det er dette bridge handler om


Joda, det er fint med couper og skviser, men de er ikke ofte de dukker opp. Jeg har tidligere sagt at godt håndverk er viktig, der mye handler om å gjøre lite feil. Et annet svært viktig moment er å treffe utspillene. Noen ganger er det selvsagt flaks, mens andre ganger kan en lese meldingsforløpet og kanskje sette seg inn i hvordan motparten tenker når de melder.Det hørtes ut som Karl Christian Baumann var forberedt på ruterutspill og sparen hans er sikkert rimelig bra siden han bykser til slem uten å ta makker med på råd. Kanskje kan det være et hull i hjerteren, tenkte Ann Karin Fuglestad? Ikke akkurat feil det og etter hjerterkongen tok sparesset det neste. En beit!!