LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Hva melder du her?
2ru er krav til utgang. Vest melder 2NT (krav) eller 3kl, fjerde farge. Det er ikke så viktig.

Du har et ess mer enn du har vist, men hvordan forteller du det til makker? Hopp til 4NT er naturlig, men er du sterk nok til det? Hvis du ikke melder 4NT, hvordan ser du for deg det videre meldingsforløpet når jeg sier at makker melder 3NT om mulig neste gang.

Fint motspill av Jan Tore Berg


 


De to første rundene i NM lag er snart ferdig og turneringa starter på ordentlig med trekninga av tredje runde. Da kommer også de syv lagene som hadde WalkOver inn.

Her kommer et fint motspill fra Larvik.(skal selvsagt stå pass i vest)

Jan Tore Berg sitter i vest og spiller ut spar til makker, Per Erik Austberg, sitt ess. Mer spar. Spillefører legger ned hjerterkonge til esset og enda en spar. Nå må spillefører komme seg inn i bordet, så han spiller ruterdame til esset og hjerter til kapp. Så en liten kløver mot bordet i denne stillingen:På den lille kløveren freser Jan Tore opp på esset og spiller den trettende sparen til trippenrenons. Makker kaster kløveren sin og spillefører er sjanseløs! 
Bra!!

En bedre spilleføring hadde vært å spille kløver FØR ruteren. Da skal det mer til for vest å gå opp på esset og spille spar. Husk at det enda ikke er avslørt at ruteren er uten taper.

 

 

 

Andreplass i turneringa, men han vant basaren!!


Det var loddsalg under Farsund sin Jubileumsturnering. En av de fine premiene var en lekker håndveske. Under ser du en glad og fornøyd vinner, Helge Stornes.

Farsund Jubileum 2013


 

Her er vinnerne Arne Sudland og Trygve Undem:
Takk til Arvid Lillegjord, Even Jensen og alle dere andre i Farsund som står på for bridgen. Uten medlemmer som dere vil miljøet aldri vært så flott. Super at dere også klarer å få nybegynnere med i turneringere, selv om de helt sikkert synes det er skummelt. 

RESULTATER  og BILDER

Jeg har en aldri så liten høne å plukke med noen av dere (oss?) rutinerte som roper og skriker for det minste lille feilskjær. At det ikke er vekslepenger i kassa er ingen skandale. Når det er tomt for kaffe spør vi bare betjeningen høflig om å fylle på. Hvis det mangler et par på bordet ved siden av oversitten, er det sikkert en misforståelse. Det er ingengrunn til å bruke utestemmen for slike ting.

Igjen, et glimrende arrangement i kjent Farundstil. Etterpå var det Jubileumsfest og den ble helt sikkert like vellykket.

Er det noen som har et spill eller to, er det bare å sende en mail.

 

Gjenkjennelse!!


Jeg har sagt dette før og jeg tror jeg er inne på noe som er viktig. 

En nybegynner er mer eller mindre sjanseløs til å finne beste spilleføring i 7NT der ruteren er EK95 mot D6432 og han trenger fem stikk. Han har lært at man skal starte med honnører fra den korteste hånda eller der en har flest. Det er nesten alltid rett. Denne gangen må du se at det er en vei du kan fange opp J10xx, nemlig foran EK95, så derfor skal du starte med damen. Den av dere som med hånden på hjertet kan si at dere ikke kan finne på å bomme på spilleføringen når den kommer etter tre lange dager i NM par, må gjerne påstå det. Jeg tror dere ikke uansett:

Mitt poeng at at vi i de aller fleste spill, både som spillefører og i motspill, handler på innstinkt. Vi fotograferer stillingen og oftest gjør vi det som ligner på et bilde vi allerede har i hodet. Kun de aller beste spillerne klarer hver eneste gang å ta den nødvendige gjennomgangen på hardisken i toppetasjsen for å å se om bildet kanskje lyver. 

I gårsdagens Farsund Jubileumsturnering kom dette spillet og jeg må med skam å melde at jeg ikke var inne på det rette motspillet. I ettertid er det så lett at jeg skammer meg, men problemet er at jeg kjente ikke igjen posisjonen og var jeg i praksis sjanseløs.2ru viser en major, mens 2NT er overføring til 3kl. 

Når jeg skriver om slike spill og slike feil, håper jeg ikke Knut Brinchmann trekker meg i lønn. "Så dårlige bridgespillere kan da ikke skrive på vår offisielle side?". Jeg sliter ikke med å innrømme mine feil og jeg leiter etter forklaringer. Det mentale jeg trekker fram er jeg sikker på er et viktig poeng også andre kan ha nytte av å jobbe med.

Kaninen kunne startet med EK i spar, men da hadde ikke dette spillet vært noe å skrive om. I stedet begynte han med hjerter til spillførers ess, Per Knudsen. Han tok også for hjerter kongen og spilte tre ganger ruter for å kaste en spar i bordet. Så ruter knekt og jeg ba i mitt stille sinn at kaninen ikke måtte stjele. Jeg så at han da ikke klarte å spille inn meg for å få tatt ut trumfen og hindre spillefører å stjele hjerterknekten sin.

Neida, han stjal med sin kløver to!! Fra bordet forsvant den siste sparen. Jeg kasta et kort,  og midt under spillet reiste jeg meg opp, ba om å få lukte på kaffen hans. "Drikker du?", spurte jeg. Nå fikk Per stjålet hjerter knekt og +110 på NS. Det var et elendig resultatet for oss.

Så kommer rødmen. Jeg skulle jo selvsagt stjålet over Geir sin kløverto med min kløver seks!! EK i trumf og hjerterknekten blir en taper. 

Dette har ingenting med respekt for kaninen å gjøre. Jeg stjeler mer enn gjerne han sine stikk når vi er makker, men jeg kan ikke huske siste gang jeg gjorde det. Ikke med en annen makker heller, for den sags skyld. 

Alstå: Når en ikke kjenner igjen posisjonen, er det ikke mulig å gjøre rett. Selv hvor innlysende og opplagt det er.


 

Petter Haram lurer på hvordan du spiller denne?


2hj viser hjerter og en minor. Du melder flott og får sparen på syds hånd. Vest starter med ruterkonge og Petter spør om hvordan du planlegger spillet?

 

Det er enda ikke klart for å legge inn kommentarer dirkekte her, men send gjerne en mail til snorre.aalberg@hotmail.no