LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Andre runde Seriemesterskapet 2013/14


Møre og Romsdal (Lie) henta nok en fin seier og det samme gjorde Hauge. To av favorittene har fått en god start. Vest-Agder 1 leda med 54 IMP(!) mot Hornslien ved pause, men trønderne slo grusomt tilbake i andre og utligna. Mer kommer...

"No lyg du, Snurr", sier Erlend Skjetne


I min "analyse" litt lenger nede av landslagets forberedelser, harselerer jeg med at Erlend har flytta til England og Espen Erichsen's fasjonable bolig. Jeg antyder at de spiser Canapeer til frokost og sover i sateng laken. Da sier Erlend at:

"Eg har aldri spist ein einaste canape i heile mitt liv og sateng veit eg ikkje eingong kva er. Eg trur faktisk ikkje vi har nynorske ord for desse tingene!"
  

Første runde Seriemesterskapet 2013/14


 

 

 Det er snart leggetid her på Letohallen, men etter egen innsats som var under pari sliter jeg med å sove. Derfor kan jeg likegodt begynne med et spill eller to. 

Jeg kommer til å gjøre det slik at jeg oppdaterer artiklene fra de enkelte rundene etter hvert som jeg får høre om spill og legger ut egne opplevelser, slik at når helga er over, vil denne som omhandler første runde bli utvidet med flere spill. Det betyr at du trenger bare å lese denne for å finne spill og resultater fra første runde, men artikkelen vil kunne se annerledes ut i morgen enn i dag sånn at du må lese mot slutten for å finne nye spill. Jeg oppdatere alltid i bånn.


Det er allitd terapi å starte  med et eget godt spill. I alle fall de gangene det ikke er så mange av dem.

Jeg meldte 3NT like mye fordi det så ut som kontrakter spilte bedre fra min hånd enn fra makkers i syd. Det kunne faktisk være sånn at 3NT sto, mens 3ru var beit. Hvor sterk makkers 3ru er, vet jeg heller ikke. Håkon Bogen er jo ikke kjent for å pingle i meldeboksen, men fin ruter og et inntak kanskje?

Kløverdamen ut til kongen og nå sto det hele på rutervalget. Åpneren har helt sikkert ruteresset, men det var plass til en dame på den andre siden. Derfor ruter til kongen og mer ruter var et heldig valg og +430 på bok. 

Det ble verre etterpå for å si det mildt..


Så var det Helge og Roald Mæsel som hadde et fint meldingsforløp. Helge oppvurderte hånda til å være verdt en opplysende dobling fulgt av melding for å vise en spillesterk hånd med minst 16hp. Når Helge hadde vurdert hånda til å være verdt en dobling første gang, fulgte han nå opp med 5sp. "Trumfen min er litt vesen, makker. Kan du hjelpe meg der?"
"Yess, kjære bror!", kom det fra den peneste av brødrene og 1430 i hus.

 

 

 

Velkommen til Live-Magazinet


Denne sida er foreløpig under arbeid og menyene til venstre vil få innhold etter hvert. Klikk på en av de blå menypunktene og du vil se hvilke valg som ligger der. I første omgang håper jeg å få opp forhåndsomtale av kommende turneringer, resultater og reportasjer fra spilte turneringer, systemstoff, Nytt om landslaget og Klubben min. Har du ønsker om spesielle menyvalg, er det bare å sende meg noen ord så ser jeg hva jeg kan få til.

Du vil alltid kunne gå tilbake tid forsiden i LIVE-Magasinet ved å trykke på linken øverst til høyre. 

Maken til vas, Snurr!!


Hei Snorre

 
Flott at du skal være frittalende og sette ting på spissen. Men makan til tullprat!
 
Dette gjelder selvsagt ditt siste innlegg på live.bridge.no der du harselerer med landslagets fokus på "utenomsportslige" ting. Visse ting sier seg selv. De som er på landslaget er gode spillere. De tar stikk. De skal jobbe med system og de skal spille masse.
 
MEN
 
Det er klart at disse punktene de peker på har mye å si for hvordan de presterer over tid. Det er snakk om å prestere og konsentrere seg i flere uker! Da vil god form, godt kosthold og godt klima i makkerskapet ha MYE å si.
 
Hvis vi tar turen til Fredrikstad til sommeren så vil vi se mange som bruker din suksessoppskrift på karsk og pølser med rekesalat. Et fåtall av disse er på landslaget. Kanskje noen av de kunne vært der hvis de hadde skiftet fokus fra koz til bridge? Det handler om å leve bridge, jobbe bridge, tenke bridge. Stort sett hele tiden.
 
Vennerød kan ikke lære Kurt å spille hjem en komplisert utgang. Han kan ikke lære Hoftaniska å komme med den dødande vrien i motspill. Han kan komme med råd som gjør at disse gutta presterer sitt beste over tid. Diabetes 2 og 3,5 i promille er neppe resepten da.
 
Jeg synes det er flott at Jan Tore gjør grep på flere punkter for å bli en bedre spiller. Både på kropps- og bridgefronten. Jeg tror Kurt og Svein Gunnar blir bedre bridgespillere av å komme i bedre form.Jeg tror Hoftaniska og Charlsen blir bedre spillere av å fokusere på neste spill i stedet for å fokusere på makkers feil i det forrige.

Jeg tror Erlend blir en bedre spiller av å flytte til England og fokusere på bridgen. Kjenner ikke han så godt, men tipper at han har lite fokus på satin og canapeer.
 
Sånn er det bare!
 
Mvh
 
Alexander Flakstad