LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Jeg beklager, Kopervik


 

Jeg skulle sjekket hvem som spilte for Kopervik 4 før jeg annonserte at det var en bombe at laget var klar for semifinalen i NM lag 2014. Kopervik 4 er det sterke laget fra Haugesund som tidligere har vunnet hele lagfinalen og hvert år er med der oppe. Unnskyld til Helge, Tone, Birger og Simon.      Vinnere av NM lag for noen år siden: KC Baumann, Simon Eileraas, Tone og Helge Svendsen

Kjell Erik Ljung påpeker det samme i mailen under, men med den siste avsluttende kommentaren hans lurer jeg på om de røyker sokkene sine i Moi?

 
Hei Snorre

Er selvfølgelig klar over at tida begrenser dine muligheter for research. Kontaktperson for Kopervik 4 er Helge Svendsen. Uten å vite hvilke andre spillere laget har, vil jeg anse det som en enormt mye større bombe at Kristiansand går til finalen enn at Kopervik gjør det.

Med vennlig (og kanskje litt ondskapsfull) hilsen

Kel 

Dametroppen 2014


Av Svein Jarle Ludvigsen 

Jeg har tatt meg den frihet å fortelle litt om de som skjuler seg bak bridgespillerne vi kjenner. 


Siv Thoresen.

Født i Berum og bor nå i Oslo.  Spiller for Ski BK.  Jobber i eiendomsmarkedet.

Siv har 10 år på landslaget, og er en av dem som har «dratt» mest mesterpoeng i Norge de siste 6 årene.  I tillegg har hun 8 NM titler i Mix, dame-par og lag.  4.plass i OL2000, 3 plass i EM Mix lag, 3 plass i EM damer og 4 plass i EM Mix par.

Siv er alltid en hyggelig spiller ved bordet, men hun krever att ting skal foregå korrekt.

Ranja Sivertsvik

Født i Narvik, bor oppe i Vadsø, og spiller i Vadsø BK. Ranja er en av de ferskeste spillerne på landslaget med sine 2 sesonger, men kan skilte med NM-tittel både i dame par og dame lag.

Ranja jobber i Statens Vegvesen, og har en aktiv hverdag med håndball og lange fine skiturer med sin datter og 2 sønner hele vintersesongen gjennom.

Ranja er alltid en hyggelig bridgespiller å møte, og en av annen på laget beskrev henne som stille, søt og snill, og det er en god beskrivelse.Gunn Helness

Født på Averøy, og vokst opp i Kristiansund.  Bor nå i Oslo og er medlem av TopBridge BC.

Til daglig jobber hun i Nordstrand Menighetsbarnehage.

Gunn er den på laget som har flest Norgesmestertitler med sine 10.  Både dame-par, dame-lag og Mix par og lag.  Men de plasseringene som hun setter høyest er 2 ganger europamester i Mix sammen med sin mann Tor.

Gunn er hyggelig med både makkere og motspillere, og alltid smilende og blid.


Lise Blågestad.

Lise er født i Drøbak og bor nå i Arendal.  Har en sønn på 7 år.  Jobber som rådgiver for fylkesmannen i Oslo & Akershus.

Lise har en gang før vært på damelandslaget, da fikk hun sølv i Nordisk.  Hun har vært Norgesmester for damer, 2 sølv i NM Damelag og flere seirer i 1.Divisjon damer.

Trivelig og snill både som motspiller og medspiller, og hennes latter er ett hyggelig innslag på alle turneringer.
Ida Wennevold.

Ida er ny på laget, men har tidligere spilt ett år før også.  Født i Kragerø og bod på Nesodden med samboer og ett barn. Til daglig jobber hun i butikk.

Ida har 4 Norgesmesterskap til sammen i dame par og dame lag.

Ida er en veldig hyggelig makker eller motspiller, og lett gjennkjennelig på sin hjertelige latter.

 


Åse Sophie Langeland, gift og har 4 barn. Åse er opprinnelig født i Porsgrunn, men trådte sine barneben i Bodø. Sitt første møte med bridge var på Universitetet i Troms, da hun var 24 år. 
Åse har en flott karriere i Bridge, og kan se tilbake på Norgesmester i Mix par, Norgesmester for damer, Norgesmester Damelag, 4. plass i OL2000, men den plasseringen hun selv setter høyest er Europamestertittelen for damer fra 2005.

Åse bor i dag i Stavanger og er advokat den tiden hun ikke spiller bridge. Hun er medlem i Stavanger BK, og som hun selv sier også medlem i verdens beste bridgeklubb som er Gann BK. Åse er blid og hyggelig, og best kjent for sin høye, hjertelige latter.

 

                                                                      Tormod Røren

Tormod er landslagskaptein for damelandslaget. Til daglig bor han i Vikersund og spiller selvfølgelig i Vikersund BK. I tillegg jobber han for fotballklubben Vålrenga og er med både på talentspeiding og jobber med spillerutvikling og motivasjon. Han har to Norgesmestertitler, en i mix par og en i Lag, i tillegg har han en VM finaleplass fra VM i Canada.                                                                                        Sølvi Remen.

 

Sølvi er fra Bergen, og veldig glad i Bergen, det poengterer hun alltid. Sølvi har vært på damelandslaget side 2000. Hun kan se tilbake på Norgesmestertittel både i damelag og damepar, men setter 4. plassen i OL fra 2000 som beste plassering.  Til daglig spiller Sølvi i Bergen Akademiske BK, men tilbringer mye av tiden i England, som bridgespiller. Også Italia, Bulgaria og Australie har hatt den glede å ha Sølvi som bridgeturist de siste årenen. Sølvi er en veldig hyggelig spiller både som makker og motspiller, og har evnen å spre glede rundt bordet.


Hilsen Svein Jarle

Vellykket dametur på Hurtigruta ferdig


 Av Svein Jarle Ludvigsen

Kaninjakten er over, og Landslaget vant med 47 imp over Lag Åse.   Sluttresultatet ble 285 – 238 etter 128 spill. 

Også siste sesjon på 16 spill som ble spilt tirsdagsmorgen, ble suverent vunnet av Landslaget.       Turen er over for damene og de reiser hjem fra Tromsø, men de er veldig fornøyd med turen, båten og miljøet om bord. 
                                                                       
Stemningen har vært på topp hele turen.

IKKE LANGT FRA CAPITOL TIL DEN TARPEISKE KLIPPE


av Geir Olav Tislevoll
  

Mange ble forbløffet da Geir Helgemo gikk bet i den 3 grand'en mot slutten i Vanderbilt finalen. Sjeldne saker med 29 HP til sammen, og åtte stikk i ess og konger og i tillegg til det KJx i kløver hvor AQ sitter foran! Og med verdens beste bridgespiller ved roret...

SPILLET SER DU HER

 
Det er ikke slik at vi alltid skal unnskylde supersstjernene når de går bet i en kontrakt som ser opplagt ut, men vi skal være klar over at det som oftest er en eller annen grunn for det.
 
At spillet i det hele tatt fikk betydning var mareritt-aktig. Om Nunes hadde spilt ut spar mot den fantomstampen på 6-2 i hjerter i stedet for å spille på 5-4 i kløver (kostet 16 IMP) og Tor hadde funnet ruter ut mot 7 spar (kostet 30 IMP) ville de kunne spilt de siste spillene med bind for øynenen (ledelse med over 60 IMP!)
 
Men tilbake til 3 granden, det så rart ut ja. 
Jeg syntes den første hjerterrunden så rar ut da han heller kunne testet med en ruterhonnør og alt er greit om fargen sitter 4-2, men så, siden den satt 5-1 spilt første runde hjerter til bordet og så kløver opp.
Men grunnen til at han spilte første runde hjerter til vests hånd (som på et vis ødela kommunikasjonen senere) var nok at han ville gardere seg mot 5-1 i ruter motsatt vei. Se på mellomkorta i ruter, fargen så slik ut:
82    mot     AK1075
og han hadde gitt bort til nieren bak, sekseren kom på foran. Han vet ingenting om sitsen (de hadde ikke meldt) og om N/S bytter flere ruter og hjerter så kan godt nord være den som har QJxxx i ruter. I så fall må Geir for å få tre ruterstikk gå over i hjerter og spille ruter opp, så ta finesse om nord følger lavt, et safespill mot 5-1. Og med 4-2, dvs. syd kan stikke. er alt greit ).
Så hvis de bytter ruter blir det der riktig. Og dessuten om de bytter kløver vinner han kontrakten på en elegant måte slik det gikk, med AQ bak i kløver og ruter 5-1! 
Sluttposs (i så fall), etter spar til esset:
 
Nord
(Ingen betydning (om det sitter slik i kløver)
 
 
Vest                         Øst
(ingen betydning)               ---
                          --- 
                          K10
                          KJ
      Syd
      ---
      ---
      QJ
      AQ
 
Ruter konge fulgt av ruter 10...
 
Da ville tittelen på våre artikler dagen etter vært : "Helgemo igjen!". 
 
Det er som kjent ikke langt fra Capitol til den Tarpeiske klippe.
 
GeO
 

Klarer du å gå beit i denne?


 

 

 

Det er slike spill som fascinerer meg med bridge. Når du ser alle kortene, er det ti toppstikk. 3+3+2+2= 10. Hvordan kan da verdens beste bridgespiller gå beit? Nesten enda verre, hvorfor ser ikke kommentatorene på BBO at beste spilleplan fører til beit? 

Jo, med spar ut gikk Geir på ruteren. Er det så galt da? Ruter til syveren stakk syd og spilte mer spar. Geir trengte nå bare ruteren ikke verre enn 4-2, så han stakk sparen på hånda for å bevare inntaket i bordet. Nå var han beit! Ruter til bordet og så ser du sikker hva som skjer. Geir kan ikke ta hjerterstikkene på hånda, fordi da har nord tre stikk i den fargen, pluss kløveresset og ruterstikket. Geir tok hjerteren og putta syd inn i ruter. Hadde han hatt kløveresset, ville det gått bra likevel. 


  
På det andre bordet åpnet vest med 1kl og da meldte nord hjerter. Mot 3NT i vest spilte nord selvsagt ut en hjerter og de ti toppstikkene var ikke til å unngå.

 

 

 

WHITE HOUSE INTERNATIONAL


er den sterkeste juniorturneringa utenom mesterskapene. Turneringa spilles i Nederland hver vår og Norge pleier å stille med sine beste unge spillere. Denne ganger er det Harald Eide - Kristian B Ellingsen og Kristoffer Hegge - Christian Bakke som er våre representanter.

Du kan følge spillinga på BBO. I første omgang er det 10 spills Round Robin, alle mot alle, før sluttspillet mellom de fire beste starter på torsdag. Jeg er ikke helt sikker på hvordan semifinalene spilles, men jeg tipper vinneren får velge seg motstand.

RESULTATER INNLEDENDE SWISS - RR - BUTLER


Redobla overstikk holder ikke..

Scoren 1160 er ikke den mest kjente, men det er 2klxx med et overstikk i sonen. Den måtte de Harald og Kristian betale ut etter å ha doblet Stayman. Det gjorde ingenting siden Christian og Kristoffer på det andre bordet lett meldte 6hj. En syver inn!