LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Patton - en annen måte å tenke bridge på


Jeg har ikke spilt Pattonturneringer på mange år, men flere av de som spilte sa at det var en morsom turneringsform. Poenget er å slå motstanderlagets score, men differansen er av underordnet betydning. Det betyr at det blir en helt annet aggressivitet i både meldinger og spill. Her er et eksempel:Vest Nord Øst  Syd 
Saur        Austberg Livgård  Berg      
    pass 1ru
pass 2ru 2hj 2NT
pass 3NT p.r  
 
*****  Først en kommentar til meldingsforløpet. Det ser galematias å gå inn med 2hj i sonen mot en passet makker, men det kan være helt avgjørende å få annonsert et hjerterutspill. Skulle en bli tatt i 2hj, er det ikke mer enn 0-2 i tap i dette ene spillet. 

Vest startet med hjerter tre og Allan Livgård i øst la styrke og lot syd vinne det første stikket med syveren. Så ruter ess (hvis vest har D10xx), ruter knekt og ruter til kongen. Jan Tore avblokkerte slik at han har forbindelse i ruter.

Øst la spar 54 på de to ruteren. Spar til knekt, konge og ess. Mer hjerter til esset i bordet.

I lag hadde ikke dette spillet vært interessant i det hele. Spillefører hadde tatt sine ni stikk og claimet kontrakten. I Patton er overstikkene svært viktige. Øst har holdt forbindelsen åpen til makker, så det er ikke mulig å spille til seg et stikk for spar ti. Derfor tok Jan Tore Berg to ruterstikk til og øst kastet to kløver.

Hva nå?

Syd kan ikke vite at øst ikke har spardamen, men det er lite sannsynlig siden han absolutt ville ha hjerter ut. Med DJxx i spar i tillegg til KJxxx i hjerter, ville han neppe meldt i det hele tatt fordi da er sparutpill like velkomment.

Øst vet at syd er en glimrende spillefører, så derfor satte han seg ikke igjen med Dxx i kløver. Han vet at spillefører da tar av seg kløverkongen og spiler øst inn i hjerter. Han må gi bort de to siste for EJ i kløver og et sannsynlig tapspill.

Når øst var nede til dobbel kløver, måtte Jan Tore gjette rett  for å få mer enn de ni stikkene han alltid hadde. Han tenkte akkurat sånn som Allan i øst hadde gjort, og toppet fargen !! Damen falt, elleve stikk og 2-0.

God bridge fra alle parter!!

Olrudpåsken 2014


Av Finn Brandsnes.

 

Hei Snorre :)

Fint om du kunne nevne Olrudpåsken. Starter med velkomst fredag 11.april. Så parturnering i to puljer, lagturnering og avsluttes med mix tirsdag 15. april. Informasjon og link for påmelding finnes på

 www.brabridge.no
 

-- 
Mvh
Finn Brandsnes
tlf. 977 40 490

Arvid Valente er (litt) sinna på meg


 

og skriver følgende:

 

Heisannsnorremann
 
Litt ris, for nå sutrer jeg en smule på grunn av følgende:
 
Espen Lindqvist kunne ikke stille opp til samlingen i Lyngdal, så Boye spilte i stedet med Geir Austad fra Flekkefjord Bridgeklubb. Og dét var ingen dårlig stedfortreder! Paret ble nr. 2 på butleren og Flekkefjords lag ble nr. 3 på resultatlisten - og det etter at de landslag-nominerte lagvenninnene deres havnet på minus langt nede på butleren!
 
"Alle" kjenner jo Boye, mens Geir er adskillig mindre merittert. I Lyngdal-reportasjene på både din og på Kvangravens nettside er det flust opp av bilder av kjente og litt mindre kjente deltager-fjes i Lyngdal, men til tross for Geir Austads fremragende innsats glimrer hans (blide) åsyn med sitt fravær. Jeg synes så absolutt at han fortjener å bli vist frem, så vedlagt overlater jeg deg et arkivbilde av han og Boye. Æres de(n) som æres bør!
 
Med sportslig hilsen
Arvid Valente
Kvinesdal BK


 

Flere bilder fra Lyngdal


Alle foto av Nils Kvangraven.

                                                                Tone Torkhildsen Svendsen og Tonje Brogeland

                                                                      Tormod Røren, Tor Eivind Grude og Erik Eliassen

Østfoldmesterskapet for lag


Av Tom Gjøs.

Det er alltid fint å få bidrag fra dere lesere. Denne gangen er det Tom Gjøs som har sendt inn en artikkel fra Sarpsborg. Tusen takk!

HER ER ARTIKKELEN

 

ABAX vant i Lyngdal Patton


 Det så lenge ut til at et Siddis-lag med Eliassen og Arnfinnsen, sammen med juniorene Ellingesen-Grude skulle ta hjem seieren i Lyngdal Patton. Mot slutten viste ABAX at rutine er viktig i bridge og fire sterke seire på søndag formiddag ga en ganske klar seier. I siste runde hadde de walk-over, men ledelsen var klar nok allerede til å gi hvilepuls også i de syv siste spillene. Gratulerer til Petter Tøndel, Odin Svendsen , Per Erik Austberg og Jan Tore Berg. 
  

 LIVE RESULTATER FRA LYNGDAL GRAND PRIX PATTON

 

Erik Berg ble på grunn av trafikkproblemer i Trondhein forsinka ned til Lyngdal. Han og makker Steffen Fredrik Simonsen er vel 
ikke helt fornøyd med syvendplass i Patton-turneringa på lag med Kvangraven - Lie?

_____________________________________________________________________________________________________

Jeg spurte Vennerød og Røren før helga om hva som var de viktigste målene med landslagssamlinga. Det fikk jeg ikke noe klart svar på, så derfor spør jeg med dette om å få en oppsummering av helga i stedet.
  

 • Har samlingen gått etter planen?
          
 • I  åpen klasse var det få hele par som startet på onsdag kveld, men det har blitt bedre etter hvert. Har Christian noe å si i den anledning?
            
 • Til Christian: Resultatmessig er det vel ingen tvil om at Berg - Austberg er det paret som totalt sett har gjort det best. Det har vært korte turneringer, kanskje bortsett fra den siste lagturneringa, men hvor mye vil sportslige prestasjoner denne langweekenden telle når laget skal taes ut? Er det andre ting direkte knyttet til spillinga du ønsker å si noe om?
            
 • Til Tormod: Det er ikke mulig å unngå å legge merke til at ingen av damene kommer over middels på butleren i Pattonturneringa. Er det litt tilfeldig eller er nivåforskjellen mellom de beste mennene og de beste damene så stor?
        
 • Til Tormod: Jeg vet at et av målene for samlinga var at jentene skulle bo tett på hverandre for på den måten å trene på å fungere som et lag. Har det gått bra?
           
 • Til begge: Når kan vi forvente at landslagene blir tatt ut?


                       Jeg tror Ida Wennerød og Gunn Helness måtte overbevist enda mer for å få plass i troppen til EM,
                                                                          men det kan kanskje Tormod si noe om?

 
Jeg minner om at i morgen legger jeg ut meldingsforløpene fra de som har meldt og sendt inn til meg. Hvis noen enda ikke har fått sine svar av gårde, er det fint om jeg får det så kjapt som mulig. Det er flere interessante ulike vurderinger de enkelte parene i mellom. Hendene finner du under "Se flere aktuelt" hvis du enda ikke har rukket å melde.

Bilder fra Lyngdal


 

 


  
             Fire av våre lovende juniorer. Espen Haugstad, Marcus Scheie, Mats Eide og Joakim Sæther.
                                               Allan Livgård, Steffen Fredrik Simonsen og Odin Svendsen
                                                            Terje Lie, Petter Tøndel. Sven Olai Høyland, Jan Tore Berg

                                         Sølvi Remen. Tonje Brogeland, Marianne Harding og Ann Karin Fuglestad

 

 

Gunn Tove Vist og Stine Holmøy vant fredagens spilling i Lyngdal  
Foto: Nils Kvangraven