LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Påskekrim


av Petter Haram.
  

 

Hei Snorre,

 

Har holdt på å bladd i gamle årsskrifter fra BK Grand, og fant et artig spill fra en bykamp mellom BK Grand (Ålesund) og Molde (på 1950-tallet). Moldenseren i vest spilte ut ruter dame mot 6 spar. Du stikker selvfølgelig i bordet og spiller? Vår klubbkollega fra Grand kunne sin teori og spilte spar til essen, og vest kom på med kongen. Så kan du sette deg syd og fortelle meg hva du gjør videre….. J


Syd fortsatte med ruter mot K i bordet og dro spar 10 rundt til J hos vest (selvfølgelig), som tok for ruter knekt og sikra ei beit i en bombesikker kontrakt…. Du kjenner nesten fysisk hvor vondt det er for syd å sammenligne liste med lagkameratene etter en slik barbering…..

 

De klarte å lage illusjoner i gamle dager også 


mvh Petter Haram

 

     
     

Hele vinnerlaget i Bangkok


Terje Lie ville gjerne at jeg la ut bilde av alle spillerne.

"Gøy å få med Magnus Lindquist igjen (opphold i 8 år fra bridge)(bor i Thailand) men fortsatt verdensklasse over spillingen hans)", sier Terje i en mail.


PÅSKETURNERINGER - 2014


Det spilles en mengde turneringer i påska. HIV DEG MED!!!
  

OVERSIKT OVER PÅSKEBRIDGEORDET FRITT!!


Jeg ønsker som sagt på sikt å bruke denne sida til å skape debatt om mangt og mye i norsk bridge. I første omgang vil jeg  informere om muligheten til å legge inn kommentarer på enkelte artikler. Det er fint om dere tester ut pålogging og det å skrive å kommentarfeltet. 

Selve utformingen av kommentarfeltet er under utvikling og den viktigste endringen jeg ønsker meg er at det står et tall bak "Legg inn kommentar", slik at dere kan se hvilke debatter som er aktive. Dette har Nils Otto lovet meg å fikse.

Prøv deg  med å legge inn en kommentar og kom gjerne med innspill til ting dere ønsker at jeg skal ta tak i. Husk at du må logge deg på først.
  

 

Hvem tror du blir de fire siste finalelagene i NM klubber?


 

 Tipp resultatet i de fire siste semifinalene.

Logg deg inn øverst i dette skjermbildet og etterpå velger du "Legg inn kommentar" nederst i denne artikkelen. Du kan gjerne bare skrive navnet på kapteinen på det laget du tror går videre.
  

168 Sørreisa BK 1 (Ovesen)  - TopBridge BC 4  (Lillevik)  
170 Heimdal BK 1 (Livgård) - Kristiansands BK 1 (Aalberg)  
173 Kopervik BK 4 (Svendsen) - Heimdal BK 3 (S.Nilssen)  
174 BAK 1  (Høyland)          - Ski BK 1 (Bogø)
  
 

LAGENE  

 

Allerede spilt

169 Stavanger BK 1 - Ringebu/Fåvang BK 58 - 41

171 Sortland BK 1 - Skien BK 1         40 - 124  
172 BAK 2 - Vikersund BK 1         101 - 105  
  
  
  

 

 

Flere spill fra Nederland


 

  SELVTILLIT


Bridge handler også mye om selvtillit. Vel var kampen avgjort da spillet kom, men jeg er helt sikker på at dette gjenspeiler trøkket de norske hadde i finalen.

Jeg er ikke sikker på hva 2ru-åpningen er, men det forundrer meg ikke om det er en eksentrisk svake to-ruter. 

Christian passer med sine 19hp, mens Kristoffer melder seg på i blodsonen på tre-trinnet med bare åtte av dem. Ikke noe fiks-faks etterpå og en praktisk lilleslem av guttungen.

Det var flere måter å vinne tolv stikk på. Christian godspilte ruteren, men kløver mot E9  hadde også gått bra
_______________________________________________________________   ________________________________________
  Alt ble rett i Nederland

Honnørpoeng er ikke alt i bridgens verden. Kortfarger er minst like verdifulle. I dette spillet hadde Norge hver sin velplasserte kortfarge og da ble det +590 på spillet.
     
     
     
     

Nytt fra Eli og Rogaland..


Hei igjen, Snurr

 
God søndag!
 
I går ble KM par arrangert, og vi kan gratulere Geir Larsen og Tore Bårdsen med kretsmesterskap! Nummer to ble Torild Heskje og Torleif Skimmeland, og på tredjeplass Espen Haugstad og David Ueland. Disse tre parene skal representere Rogaland i parfinalen i september. Flinke spillere og flotte representanter for bridgen! Lykke til!
  


Resultatliste: http://www.bridge.no/var/ruter/html/1200/2014-04-05.htm  

Som dere ser, noen av oss sitter hjemme og slikker sårene i dag.....
 
Men,"  det kommer en dag, i morgen, du må tro og håpe at i morgen....

" Nye kort, nye sjanser Emoji, Emoji".  Vi spiller simultanturnering! Sammenlign dine resultater med flere hundre andre spillere over hele landet.

Masse klubbpoeng for de beste. Ingen ekstra spilleavgift i morgen ( til vanlig er det 10 kr ekstra ved simultanturn. ) Det blir smakfulle påskespurtpremier i alle runder, en liten overraskelse til alle,  og selvfølgelig noe godt til kaffen.
 
Velkommen til spilling!
 
Hilsen Eli

Norske juniorer tilbake i verdenstoppen!!


 

Vi har hatt en lang historie med at norske juniorlag har hevdet seg helt i toppen internasjonalt. Vi har en rekke mesterskap både i nordisk, EM og VM. De siste årene har det vært litt tørke, men nå ser det ut som vi er på vei inn i en ny gullalder. Det som er bra er at bredden i toppen er bra og det er flott at vi ikke er avhengig av enkeltspillere. Jeg  vet ikke akkurat hvor gamle de enkelte av spillerne er, men noen av dem vet jeg har flere år igjen som juniorer. Det gjenstår å se om våre beste juniorer klarer å fortsett utvilklingen i åpen klasse når de passerer 25 år, men mange av dem har allerede markert seg bra i konkurranse med de beste.

Gratulerer med seieren i White House International til Kristoffer Hegge, Christian Bakke, Harald Eide og Kristian B Ellingsen.
                           Jeg lar Kristoffer Hegge representere vinnerne.
               Er det noen som har bilder fra Nederland, vil jeg gjerne he kopi.


I feltet "LEGG TIL KOMMENTAR" har du muligheten til å gratulere vinnerne, Logg deg på og send en hilsen til dem:


  

 

 

Noen spill fra Nederland


 

  Bridge is a bidders game. Derfor er det viktig å ha systemet på plass i de store spillene og her viser Harald Eide og Kristian Barstad Ellingsen at logikken sitter. 

2ru fulgt av 3hj er utgangskrav. Så cubidder de 3sp, 4kl og 4ru. Blackwood med ett ess som svar. 5NT sier at "Jeg har alle de andre fire nøkkelkortene". Ruterkongen til Harald ble nå et kjempekort og han hoppet til 7hj. Jeg vet ikke om syd kunne hatt Exxxx i ruter og f.eks en kløverhonnør til, men det er mulig allerede 4ru viste honnør og ikke singel.

Uansett en glimrende storeslem og selv ruteren 4-1 bød ikke på problemer. 
     
_______________________________________________________________    
     
  Slike spill liker jeg også godt. Det er selvsagt litt heldig at honnørene til ØV passer sammen, men uansett er 800 inn kongebridge!!

Vest viser en langfarge med sin dobling og siden øst har esser og tre kort i alle farger, regner han med at han rekker å sette opp makkers farge før NS kan ta sine stikk. 

Spar ess i utspill og skift til hjerter gjorde at Norge tok de ni første stikkene.

Jeg synes INGENTING om nords åpning, men det er en annen sak. De gangene en har overvekten av honnører, ser jeg ingen grunn til å klabbe til ting for seg selv når en har fine alternative åpningsmeldinger på 1-trinnet.
     
     
     
     
     

Her kan du prøve ut kommentarfeltet...


Logg deg på og test ut hvordan dette funker. Dere kan gjerne fortelle litt om hva dere synes om sida. Ros og ris. Slipper kaninen for lett unna? Er jeg for pysete i mine kommentarer? Er det stoff dere savner?

Kjør på, folkens!!