LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sånn vinner en parturneringer


 

 

 Av Trond Hantveit

  Hei Snorre.

Her ser du hvorfor min makker Sam Inge Høyland vinner parturneringer. Han kom i 2sp i syd etter meldingsforløpet 1sp-1NT-2kl (ruter) -2sp, og fikk hjerter knekt ut. Jeg tipper mange spilte tre ganger hjerter, kastet en kløver og så spar til finesse. Nå var forbindelsen mellom henden helt ødelagt.

Sam Inge vant med hjerteresset og spilte spar konge i stikk to!! Nå hadde han to inntak i bordet til å ta dobbelkappen i ruter og fikk to spartapere og kløveresset. INGEN andre klarte mer enn ni stikk, noen faktisk enda mindre.
     
     

 

 

Fint motspill fra Buskerud


 

 Av Sigurd Evjen
  

 

hei Snorre

Her er et fint motspill fra KM-finalen i helga. Hjerter 4 ut gikk til kongen og esset. Kløver kongen stod rundt, og ny kløver gikk til min knekt. Jeg burde kanskje vridd ruter men fortsatte med hj 5 til 6, 9 og Q. Spar 7 gikk så rundt til Vidar`s knekt som fridde seg med ruter Q (!) til 2, 7 og K.

Syd som ikke såg sitsen i spar fridde seg med hjerter knekt og 8 til Vidar`s 10, jeg saka spar 2 og 6. Vidar tok nå for kløver A og spillefører måtte sake en spar. Spar Q gikk til mitt ess og ruter 6 i retur stakk syd med knekt så jeg fikk de 2 siste på 10 8 i ruter.

 

2 beit ga + 7 av 10 mulige.

 

 
     
     

 

Tre spill fra BBO mot Terje og Nils


Hvis jeg skal spill tøff bridge og virkelig fått kjørt meg, spør jeg om å spille mot Nils og Terje. Som regel taper jeg, men det er lærerrikt. Har jeg dårlig selvtillit og ønsker å få opp den med pluss på sida mi, ringer jeg klukken eller kaninen for å spørre om de har planer for kvelden. 

  Fin dukk av Nils

Han spilte ut ruter til esset i bordet. Så kløver til kongen som vant stikket (!). Det var vanskelig å korsfeste Martin Reinertsen for å spille til tieren etterpå. Den stakk Terje Lie og skifta hjerter. God natt..

Selv om Nils stikker er det mulig å beite enda ved at han skifter hjerter og kløveren bommes. Nå var det i alle fall sikker beit..

   
   
  Hopp til slem med renons!!

Terje Lie spiller skikkelig bridge. "Slutt med det tullet", ser jeg han tenker om makker hvis Nils prøver å finne på noe.

Det er viktig å skille på sperremeldinger og når en viser gode kort. "Sperr over sperr" er det ingenting som heter, så når Terje melder 4sp over søppelmulti har han gode kort. Sparen hadde ikke trengt å være gående, men da hadde han hatt en kompeneserende verdi et annet sted.

Uansett tøft av Nils å melde 6sp uten en eneste trumf.
    
 
   
  "Blir du skviset, Terje?"

Oftest er jeg tilskuer til at Nils og Terje både melder og spiller fint, men i dette spillet fikk jeg tatt litt tilbake. 

Terje spilte ut ruter til kongen og Nils sitt ess. Så spar ti tilbake, Jeg visste nesten at når jeg la liten ville Terje kunne stikke over og gi makker en røff, men det er jo ikke sikkert at de ser det samme som jeg ser. Uansett måtte jeg gi bort to stikk for å få tempo til en mulig skvis, så derfor la jeg liten på spar 10.

Terje kunne nesten ikke se at makker hadde åtte ruter, så han lot selvsagt Nils beholde for spar to og ventet på en ruterstjeling. 

Ruter kom tilbake men jeg stjal med knekten og tok to ganger trumf. Da stilte jeg Terje spørsmålet over fordi spar 7 funka som trussel på hånda og EKn i kløver var trussel i bordet.

Vi spilte altså bare seks kort før vi claima.
     
     
     
     

Fin slem av Gunn Tove og Stine


  Er dette så vanskelig da?

vil sikker mange av dere si, men det  var flere gode vurderinger bak denne slemmen. 

Når Gunn Tove tar ut makkers styrkedobling, viser hun en hånd der hun har mer tro på å være spillefører enn motspiller. Stine leser henne som kortfarge i spar (eller hadde hun passet 4spx) og da er det ikke mer igjen enn en fin hjerterfarge og kløverhonnør.

De har bare 27hp tilsammen og selv om det står storeslem denne gangen, er 6hj en flott kontrakt. I alle fall sett i ly av at de ble sterkt forstyrret av motparten.
     
     

Flere spill fra NM damer


 og denne gangen er det Tonje Brogeland som får skryt. Jeg likte 4ru MEGET godt og jeg kan ikke se hvordan ØV skal kunne melde verken 4hj eller 4sp. Ved det andre bordet var nord med til bare 3ru og da fikk øst meldt en gang til. Bra pressa, fru Brogeland!

Årets melding fra Østerdalen!!


Det er Jo Gaute Åsgård  som sender meg spillet under med Odd Harald Sundet i hovedrollen. Makan har jeg aldri sett i mine levedager og jeg bøyer meg i støvet. 

Herved innstiller jeg hr. Sundet til prisen for årets meldingsforløp!! Glimrende!!

HER ER SPILLET

Spill fra NM damer


 

 

Det var BBO overføring i helga og jeg skal prøve å finne noen interessante spill. Jeg starter med et som handler om ikke å finne opp kruttet på nytt. Bridge er faktisk enklere enn mange tror og de reglene som har etablert seg som sannheter, er ofte det beste.

Jeg kan på en måte forstå at Siv Thoresen åpner med 1NT fordi hun vil få et gjenmeldingsproblem hvis øst svarer noe annet enn 1sp. Over 1hj vil hun i første omgang melde 1sp, men så kan det bli vanskelig etterpå å vise styrken. Svarer makker 1NT eller 2kl må hun sannynligvis velge mellom å reversere svært tynt eller gjenmelde 2ru. Ingen av delene yter hånda rettfedighet. Nå åpnet hun med 1NT og jeg kan på en måte også forstå at Sølvi passer 2sp. Hun har riktignok fin tilpass og et par dobbelton'er, men damer er ikke det beste å ha i bridge.

På det andre bordet trodde vel alle at dette skulle bli et buttspill, men det ble en soneutgang i pluss for å følge den allerede oppgåtte stien.
  Over var det Gunn Tove Vist som vurderte hånda bedre enn Siv Thoresen. Her var det motsatt og 5kl var verre å melde enn å spille hjem.
Noen ganger blir jeg mørkredd når jeg ser på bridge. Se på spillet under og gjett på:

A: Hva er sluttkontrakten?

B: Hvor mange stikk tror du vest fikk?Svaret på A er 2kl i vest - redoblet!! Jeg tør ikke en gang vise meldingsforløpet.
  
Svaret på B er åtte stikk og +560 på ØV. Nord startet med fire høye kløver og skifta til ruter. Da ble det bare fem kløverstikk til NS. Skifter Gunn Helness til hjerter, blir det tre redola beiter i stedet!!

 

 

Det er siste gangen jeg prøver meg på tips...


for da går det slik når jeg ikke treffer.                                                                    "Hilsen vinnerne av NM damelag 2014"

Alf Helge Jensen oppsummerer flott på BIN sine hjemmesider


Som dere sikkert vet, ble to par byttet ut i Vennerød sin landslagstropp og erstattet av to nye. Det er aldri moro å bli henvist til reservebenken og Kurt Ove Thomassen-Svein Gunnar Karlberg forteller til BIN at de ikke så det utfallet når 2013 vippet over til 2014. De forteller mer til BIN.

Alf Helge Jensen har også fått kommentarer fra Espen Erichsen - Erlend Skjetne, det andre paret som måtte takke for seg. De fleste av parene som enten beholdt plassen sin eller kom inn som friskt blod, sier også noen ord før kaptein Vennerød runder av.

HER ER ARTIKKELEN FRA BIN 
 

 

 

 

Fire nye meldere (Skjetne - Erichsen tilbake i landslagstroppen??!)


Det er fint at mange sender inn svar på meldeduellen jeg la ut, men det var mye mer arbeid å redigere enn jeg trodde. Å legge inn meldinger, forklaringer og kommentarer var tidkrevende. Det kommer flere, men jeg må ha litt tid.

HER ER MELDESETTET 

med Skree -Kolnes, Erichsen - Skjetne, Larsen - Sundklakk og Undheim - Bjørkli

Denne gangen spesielt skyt til Jomar Undheim og Rebekka Stangeland Bjørkli som scoret fine 72 poeng, langt mer enn flere av landslagsparene. Jeg beklager å si at jeg ikke kjenner fru Stangeland Bjørkli, men da jeg googlet henne fant jeg bildet under. Det håper jeg er henne, hvis ikke er det en annen flott brud som får bildet sitt på live.bridge,no


   
Jeg annonser i overskriften av landslagskapteinen nok har gjort en stor tabbe da han degraderte Erlend Skjetne og Espen Erichsen fra landlagsttoppen. 76 poeng og beste score viser at det var en stor feilvurdering. Siden ikke så mange skjønner vitsene mine, forteller jeg at dette var ment som en vittighet og at Christian Vennerød ikke trenger å maile meg for å spørre hva slags vas jeg nå kommer med. 

Hyggelig at også Marius Skree melder fornuftig og fint på opptil flere spill på rad . Det er det ikke så ofte vi ser her i Kristiansand BK.For n'te gang sier jeg at det er to andre steder du må bla for å finne det siste nye. Det er under "Se flere nyheter" og avsnittene under denne artikkelen som starter med "LIVE"