LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

De har ikke glemt gamle kunster!!


Harald Gjellestad og Erik Dahl var to av Sørlandets aller beste bridgespillere for noen år siden. Ambisjonene er nok mindre i dag, men i spillet under viser de at ferdighetene er på plass enda.
  
  

    Vest kom i en steinhard 3NT med spar i utspill fra Erik Dahl. Bordets nier vant stikket og spillefører fortsatte med spar til damen i nord:

Derfra kom det kløver ni (!) til tier og knekt. Liten kløver til kongen, spar ess og kløverto gjennomspiller bordets D7 med K8 bak,

Småpent!!
     
     

John Saur gjør seg klar for 1.divisjon?


Nord-Trøndelag har variert mellom å vinne eliteserien i bridge det ene året og rykke ned det neste. I år er de i Championship, men ledelse og klar plan om å rykke opp. Knut Storeide sender meg et spill med John Saur i hovedrollen. Dere andre i samme pulja bør sjælve i buksa!!
Hadde du klart denne?


        Det aller vanskeligste i bridge er å gjøre ting som er unormalt. Vi spiller mange spill og i de fleste av dem er det gjenkjenning som gjør at spilleføringene stort sett går greit.

Så kommer slike spill som det til venstre. Kløver knekt ut til damen. Så spar konge og motparten tar to beit med fire kløverstikk og tre ess. 

Men du lasjerer kløverknekten fordi du vet at åpneren har ikke kløver ess. Med esset ville han ha stukket siden makker hans kan ha KKn10xx og du damen. 

Når utspilleren har kløveresset, vet du også at åpneren har de tre andre. 

Egentlig ikke så vanskelig når du får det presentert som et problem. Ved bordet er det lett å gå glipp av slike poenger.
     
     

 

Sam Inge Høyland briljerer på Jessheim (av Sven Olai Høyland og Jon Sveindal)


 

 

 

Vest Nord Øst Syd
Sven Olai Gjerrmund Sam Inge Lars Arthur
    1hj pass
2kl pass 2ru pass
3hj pass 3sp pass
3NT pass 4hj p.r

 

 
2kl :  kløver,  invitt med 3-korts hj eller balansert utgangskrav
2ru:  benektar balansert minum og ein del andre hender
3hj:  utgangskrav, 3hj og god kløver
3sp: Cue, treng ikkje tillegg
3nt:  non-serious
 
 
Utspel: ru 7
 
 
Tre gonger ruter til steling og sparskift till kongen og esset. Hjarter til kongen og 10en kom på (sannsynleg frå 10en singel eller 109). Sam Inge trudde det var liten sjanse for singel kløver og spelte difor kløver ess, kløver konge og kløver til høg steling og syd kastar ein spar. No ville kontrakten vore heime med kløveren 3-3 eller dama dobbel. 

Deretter ruter 10 som Syd la ein spar på. Om han hadde trumfa, ville det vore over (kløver til høg steling, hjarter til dama og bort med spar på siste kløveren). Med berre liten hjarter att, er det veldig lett å trumfe i Syd slik at ein ikkje får kasta sparen i bordet.

No har Sam Inge ikkje råd å trumfe sparen for i så fall får syd ein høyning når ein skal stele seg heim i kløver. Difor hjarter mot bordet. At ikkje syd trumfa ruter 10 saman med at om det er 109 blokk i hj hos nord, så har vi ein posisjon for begrensa val gjorde at han tok finessa  med hjarter 7 (!).  Deretter kløver til høg steling og bordet står. Svært nøyaktig speleføring!
 
 
 
Jon Sveindal /Sven Olai
Spillet sto i Aftenposten i dag

  

 

 

KM singel i Rogaland


God morgen, Snorre!
 
NBF Rogaland arrangerte KM single fredag og lørdag. Vinner ble Erik Eliassen, BK Gann.
44 deltagere er slett ikke verst! Et flott arrangement ble avsluttet med tre retters middag.
Her er hele resultatlista: http://bridge.no/var/ruter/html/1200/2014-01-10-kmsingel.htm
 
Hilsen Eli


 

Parkturneringa 3.-5.oktober 2014


Jeg liker at arrangører er tidlig ute med det de ønsker å reklamere for. Parkturneringen var et av de største og flotteste for en del år siden, og nå prøver ivrige ildsjeler i Sandfjord å få den på beina igjen. Denne gangen som lagturnering, noe jeg personlig klapper for.

I september i fjor høst hadde jeg gleden av å spille sammen med Ole Kopstad i Park. Herved invitererer jeg Ole til å gjenta den flotte opplevelsen. 
Ole Kopstad er etter min mening en av Norges absolutt beste
bridgepsillere og hadde vært landslagsaktuell om han hadde
satset for fullt..


Arrangøren med Tor Fevang i spissen ønsker allerede nå å be deg sette av helga 3.-5.oktober.Kjære deltager i Parkturneringen 2013,
 

Vi har gleden av å fortelle at Parkturneringen 2014 vil bli arrangert 3. til 5. oktober.
 
Det ble noe trangt i lokalene i fjor, men i år har vi sikret oss god plass til å ta i mot minst dobbelt så mange deltagere. Vi håper å se dere igjen i 2014, og hvis dere også tar med et ekstra lag hver vil målsettingen for deltagelsen i 2014 være på plass.
 
Nærmere detaljer om turneringen vil etter hvert komme på plass i NBF's turneringsoversikt, og dere vil alle motta invitasjon med alle detaljer. I denne omgang vil vi be om å merke dere datoen, og å spre budskapet.
 
Velkommen til lagturnering i Sandefjord i oktober 2014!
 
Med hilsen for
Sandefjord Bridgeklubb
Tor Fevang

Kurt Ove sender noen ord fra TGR


Hei Snorre.

Du spurte meg om jeg kunne sende noe fra turneringa i helga. Her er litt:

Vi fikk ikke gliden som skulle til for å få en topplassering. Vi kunne nok vært inne på 8-10 plass om feilene hadde vært luket bort. Det ble meldt litt for hardt, samt at vi bommet på 3-4 motspill.

Ett av eksemplene på motglid er spill 47 

hvor vi var i 4 spar, og fikk ruter ut til esset. Mot oss skiftet han til hjerter, og vi gikk ei beit. Over halve salen hadde fått 11 stikk. Vi kunne selvsagt stoppet i 3 spar, men det hadde gitt 14 MP.

I neste spill (48) var vi ett av få par som ble doblet i 3 NT. Svein valgte å spille på ruter konge foran, og da ble det 2 beit (ei beit hadde gitt 7 poeng). totalt 1 poeng på en runde med helt normale kontrakter.Kurt Ove og Svein Gunnar fra Israel i fjor. Her er ARTIKKELEN FRA RANA BLAD

 

Så til en turneringslederavgjørelse som jeg er helt uenig i. (spill 28 i siste sesjon)

Det åpnes i 2NT (12-14. nei jeg har ikke skrevet feil det skal være 2 NT) Makker dobler (straff) 3sp fra nestemann. Du passer, pass til venstre. Makker melder 4 ruter, pass. så er det din tur med hånda du ser over


Jeg satt i nord og tenkte en del før jeg meldte 4 ruter. Svein Gunnar meldte 4 hjerter, som stod med 10 stikk. Etter at spillet var ferdigspilt, og resultatet godkjent på bridgemate. Fant de ut at de skulle rope på TL, og resultatet ble endret til 4 ruter 10 stikk. Etter denne endringen datt vi fra 18. til 24 plass på resultatlista.


Spill 11 i sesjon 3 er et fint spill når det gjelder å gjøre det enkelt for makker. Syd er kommet i 2 hjerter etter følgende meldingsforløp: vest er giver.

1ru  pass pass 1hj  
1sp 1NT 2kl 2hj
pass pass pass  

Svein Gunnar spiller ut ess, konge og dame i spar. Jeg stjeler spar dame, for så å legge ned ruter konge, fulgt av ruter til ess og ruter til stjeling. Om man ikke stjeler spar dame, vil det være vanskeligere å finne den aktuelle ruterstjelinga.mvh Kurt

6kl ble vunnet, men 5kl gikk beit!!


 

 

av Tor Bakke og Jon Sveindal (Aftenposten)(Her Tor Bakke sammen med en annen av sine favorittmakkere, Jim Hoyland.
Spillet under er med sonnen, Christian Bakke, i hovedrollen)

 

Spill nr.18 fra kamp nr.5 i nyttårsturnering (lagkamp) på Jessheim.  Giver øst og N/S i sonen.

(Her satt: Øst: Jo-Arne Ovesen Syd: Christian Bakke Vest: Siv Thoresen  Nord: Tor Bakke)

 

   

       QJ9            

       QJ8            

       QJ953            

       32

765           K432      

K753          962     

A10           87642 

10987         5

       A108                 

       A104       

       K               

              AKQJ64 

 

Åpning 2 kløver i syd og 3 ruter i nord viste minst 7 hp og honnør minst 5.

Syd meldte 4 kløver og nord meldte 5 kløver. Christian meldte hardt da han løftet til 6 kløver.

Utspill hjerter fem til damen. Spardame tok neste stikk og etter ny vellykket sparfinesse tok Christian ut trumfen samt spar ess og resten av kløverstikkene. Siv Thoresen så innspillet som truet i ruter og kastet ruter ess på siste kløver i håp om at makker hadde kongen. Dermed tok ruter konge det tolvte stikket. Om hun beholder ruter ess må hun i stedet gi spillefører det tolvte stikket i hjerter.

Ved det andre bordet der brødrene Sam Inge og Sven-Olai Høyland satt øst/vest ble kontrakten 5 kløver med spar i utspill. Spar dame vant første stikk og Sam la selvsagt liten spar uten nøling. Hvis spillefører plasserer majorkongene rett står det fremdeles 12 stikk med spar ut. Han prøvde imidlertid først hjerterfinessen og Sven-Olai la liten fra kongen uten nøling. (Han så på makkers fordelingskast at spillefører måtte ha 3 hjerter.) Ny hjerterfinesse fulgte, men nå vant Sven-Olai litt overraskende for spillefører med kongen og spilte ny hjerter. Syd tok så ut trumfen og fridde seg med ruter konge som ble vunnet av esset. Vest kunne imidlertid fri seg med siste hjerter slik at spillefører ikke kom inn på bordet og måtte gi vekk stikk til sparkonge. Dermed ble det bet i 5 kløver!

 

(Noen vil kanskje si at 5 kløver er safe hvis det spilles trumf i stikk 2, og etter at trumfen er tatt ut spilles ruter konge. Men hvis øst og vest sine kort byttes om, er det øst som kommer inn på esset og kan spille spar til makkers konge slik at spillefører ikke kan sikre kontrakten når han ikke vet hvordan honnørene er plassert hos motparten. Brødrene Høyland var i alle fall flink til ikke å hjelpe motparten ved å se på forhånd hva som kom til å skje og dermed kan dukke en finesse uten å nøle.)
Jon Sveindal skriver for Aftenposten, er av de faa avisene som enda har bridgespalte
Her fra SKIKKELIGE gamle dager med Arne Thomassen, Per Breck, Reidar Lien, Jon Sveindal og Tor Bakke.
Vakker ungdom!!

 

 

MVA kompensasjon paa plass


 

 

Takk for initiativet fra blant annet BK Grand og Bergen Akademisk Bridgeklubb. Med paatrykk fra dem har forbundet publisert regler som gir klubber med en viss omsetning muligheten til aa soke aa faa tilbakebetalt en andel av sine utgifter. Rett nok ikke de svimlende summene, men det er jo fint at klubber som onsker skal kunne fylle opp klubbkassa med noen slanter?

LES MER OM MVA KOMPENSASJON OG HVORDAN KLUBBENE GAAR FRAM

 

 

Mange norske til England i helga


Der spilles den årlige TGR Auction Pairs. Jeg kjenner ikke til detaljene omkring turneringa og auksjonen, men kanskje noen som er kjent kan formidle noe info?

STARTLISTA inneholder mange kjente og sterke norske par. Flere av dem vil helt sikkert prege resultatlista også. I utlandet er de ikke så veldig flinke til å legge LIVE Resultater på nett, men jeg skal prøve å følge med så godt jeg kan. De som er der oppfordrer jeg til å sende meg noen ord.

Noe TURNERINGSINFO kan du lese her.