LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Krododille-coupet!!


betyr at du gaper høyt og svelger makkers blokkerende honnør for at han ikke skal være inne i spillet. 

  Øst fant et fint utspill med trumf. Spillerfører stakk på hånda og spilte kløver for om mulig få et avkast på kongen. Vest stakk og spilte mer kløver til stjeling.

Spillefører måtte prøve å stjålet en spar i bordet, så han spilte en liten spar til vest sin åtter. Mer kløver til stjeling.

Nå fortsatte nord med spar og Rombaut i øst så hva som kom til å skje hvis makker hadde sparkongen singel igjen. Derfor stakk han med esset (!), felte makkers konge og spilte trumf. D10 tok senere to sparstikk til.

Det var vill jubel på tribunen, men spør du meg var det litt enklere å bruke spar ti første gangen fargen ble spilt. :-). Det enkle er ofte det beste som de sier på REMA.

     
     

Grådigheten, grådigheten!!


 

  Jeg har ikke mer fanstasi enn at jeg spiller ut et lite kort i min beste farge, men ruter til bordets sekser var ingen god start for oss.

Så kløver til håndens tier. Jeg stakk og visst ikke om jeg skulle skifte spar eller hjerter. Det så tungt ut å beite uten at makker hadde en del fint i spar, så derfor skifta jeg spar åtte.

Du skjønner enda ikke overskriften, men HER KAN DU SE HVA JEG MENER.
     
     

Flere spill fra Olrud lag


Til neste år håper jeg arrangøren kan klare å overføre fra begge bord i lagkampene. Det mister mange dimensjoner når vi kun får resultatet fra det andre bordet og ikke noe informasjon om hva som har skjedd. Mange gode prestasjoner forsvinner helt sikkert.

  Jeg kjenner ikke Fredrik Helness så godt som bridgespiller. Han er rimelig fersk helt på toppnivå, men ryktene sier at vi har et nytt supertalent. Det er kanskje ikke så rart når en tenker på hva han har å slekte på, men det er ikke alltid eplet havner helt i nærheten av stammen.

Dette spillet er ikke noe hokus-fokus, men jeg synes det viser en offensiv tankegang i lagbridge. Makker og far Tor Helness viser en brukbar hånd med 3ru (kunne meldt 2NT for å vise dårlige kort), men likevel er det tøft å gi lillefingeren med 4ru på det som ser ut som en helt ordinær opplysende dobling.

EK i hjerter er fint fordi makker har maks tre kort der, singel spar er bra i en farge makker sannsynligvis har litt lengde fordi syd passet på 2sp med svake kort.
Denne gangen var de kanskje litt heldig at kløveresset satt foran, men 2sp viser nesten åpning
     
  Alt har to sider

Det er oftest rett å sette press på motparten og ta fra dem melderom, men det gir også bort informasjon.

Her hadde Petter Eide i utgangspunktet en ikke spesielt sterk åpningshånd, men med tre små spar mot makkers nensten viste singelton, ble det plutselig en god åpning som var nærmere en sleminvitt enn pass. Gi makker EK i ruter og kløverkongen, er det ikke mye som skal til før det står tolv stikk

Legg også merke til at Håkon Kippe  viser hånda si som 10hp+ i første melderunde. Det kommer ikke som noen bombe at syd hopper i spar og da er det viktig å få vist kort i øst med en gang. Et par manglende honnørpoeng oppveies av en fin farger og singelton i spar.
     
     
     
     

En fin syver av Berg - Simonsen


 


       Berg      Nord Simonsen Syd
1ru pass 1sp pass
2hj pass 2sp pass
3ru pass 4ru pass
4hj pass 4NT pass
5ru pass 5hj pass
5NT pass 6kl pass
7ru pass pass pass
   Sånn meldte Erik Berg - Fredrik Simonsen denne storeslemmen.

Legg merke til at ruter åtte er et fint kort. Med trumf ut er det  to inntak i bordet til å hente sparen hvis den sitter 4-2. Trumf til hånda, spar til esset, spar til høy stjeling, ruter til åtteren og spar til høy stjeling. Ut med trumfen og kløveresset er inntak til sparen som nå står.

Uten trumf ut kan det stjeles en hjerter lavt og en med åtteren. Den siste forsvinner på sparkongen.

     
     

Her kan du sende gratulasjoner til vinnerne på Olrud..


Logg deg på og "Legg til kommentar"
  
  

3NT med flere poenger
Tor Helness spilte ut spar konge til esset. Makker Fredrik la toeren som styrke. Så kløver til knekt og dame, spar til knekten og mer spar som gjennomspilte spilleførers tier. Hjerter ess og en beit. Hva er poenget her da?

Jo, kanskje skal Tor ta for hjerteresset før han spiller spar til makkers knekt. Kunne ikke Tor hatt f.eks KD63 i spar og ED i hjerter sånn at det var hjerter som skulle tilbake?

Nei, sånn er det ikke. Da tar Tor for spar dame og spiller spar til makkers knekt. Nå kommer det hjerter tilbake hvis det er rett.

"Many roads to heaven"


sa Bob Holl som var kommentator fra lagturneringa på Olrund

Hopp til 2NT etter motpartens majoråpning er kanskje den konvensjonen fleste bridgespillere bruker, kanskje i tillegg til Stayman. Da undret vi tilskuere oss over at Ronny Kolnes og Martin Reinertsen brukte det som naturlig.

  Jeg har en sterk mistanke om paret ikke var helt på bølgelengde og at Martin i øst oppfattet makkers 2NT som begge minor og dermed mente å vise en seriøs løft til 5kl med kortfarge i hjerter.

Ronny følte han hadde gode kort for sin naturlige innmelding og løfta til slem Spar konge i utspill var ikke akkurat det verste. Martin stakk, la ned kløverkongen som han fikk for, hjerter til esset, ruter til esset, hjerter konge for å kaste en ruter, ruter til kongen og ruter til stjeling. Kløverdame og claim. 

12 IMP til ØV. Heldig?
     
     

NM KLUBBER 2014


Nå begynner det å skje ting på hjemmesida til arrangøren. Det er bra.

Den svarte natta


Tor Helness blir under Poker NM i Dublin intervjuet om sitt hjerteinfarkt som kunne slukket lyset hans for godt. Heldigvis gikk det bra, men Tor måtte endre livsstil. Lange dager i uka foran skjerm med aksje- og valuttakurser holdt på å ta livet av han. Kroppen sa i fra at dette går ikke og nå er Tor Helness en av verdens aller beste bridgespillere i stedet.
"Legene har sagt at jeg ikke kan måke snø og klippe hekk, så da spiller jeg bridge og løser Suduko i stedet," sier Tor i intervjuet og ler så han nesten detter av stolen. 

Trykk på bildet under for å lese hele intervjuet.
  

Din tufs, Nils Kvangraven


 

tenkte jeg med en gang da jeg så spillet under i siste BIN. De tapte meldekonkurransen mot Erik Berg og Steffen Fredrik Simonsen på grunn av at de ikke fant syveren

 

  Jeg skal ikke påstå at jeg har blitt så mye klokere med årene, men jeg har i alle fall blitt litt mindre spontan. Det betyr at når det er noe som ser veldig rart ut (dårlig?), så tenker jeg meg om en gang ekstra før jeg basunerer ut hvor hjernedøde enkelte bridgespillere kan være.

En kort forklaring til meldingsforløpet. 2NT viser hjerterstøtte og krav til utgang. 3sp er naturlig og viser tillegg, mens 3NT fra Nils er en seriøs sleminvitt i hjerter. 4kl, 4ru og 4sp er cuebid, men så kommer Nils med en underlig 5ru. Han vet om kontroll i alle farger og kjempetilpass mot en makker som etter å ha vist tillegg også passerer 4hj. 
HVorfor melder han ikke bare Blackwood når det holder til storeslem at makker har fire essverdier? Husk at Terje i nord har maks fire minorkort og har cubidda kløver.

Når en så dyktig bridgespiller som Nils ikke melder 4NT, må det ha en årsak?

Klarer du å se hvorfor han meldte 5ru? Det gjorde ikke makker Terje Lie, så jeg er i nærheten av å gi han skylda for at storeslemmen ikke ble meldt.
     
     

Jo, her er forklaringen (tror jeg da). Nils tør ikke melde Blackwood fordi han tåler ikke svaret 5sp, to ess og trumfdamen. Det er vel ikke noe i veien for at makker kan ha f.eks KJxx, KDxxx,x,EKx? Da er det unektelig dumt å sitte med 5sp lysende i mot fra den andre siden?

Burde Terje Lie klart å tenke seg til dette? "Hvorfor i huleste melder makker enda et cubid med 5ru når det virker helt opplagt å spørre etter ess med 4NT?" Hadde han klart å se for seg at makker ikke tålte et spesifikt svar, hadde han meldt 5NT for å fortelle at alle essene og hjerterdamen er på plass. Da ville Nils klart å melde 7hj 100% sikkert.

Har du kommentarer til spillet (gjerne fra Nils eller Terje selv), er det flott. Logg deg på og trykk "Legg til kommentar"