LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Ingen norske i arkivet fra Island


Det er ikke noe godt tegn fordi det betyr at det har ikke vært noen norske på lederbordet. Der har det vært stort sett islendinger og de spiller flott. Her er et eksempel der Damiinova fra Bulgaria gjorde feil som ble skjebnesvanger.

   Damianova i øst spilte ut kløverkongen til esset og hjerterdame til konge.  Hun tok for kløverdamen og skifta til hjerter ti. Bordet vant og spillefører kunne gjetta sparen, men det er nesten ikke mulig i praksis.

Han stjal en kløver og spilte en liten spar mot bordets tier. Øst stakk med damen og fortsatte med kløverti slik at nord ble låst på hånda i nord. Nå var det ikke mulig å komme inn i bordet for å ta sparkappen. 

Jeg tror øst lente seg tilbake og venta på beit. 

Neida!!
       
        
  Spar ess og spar til stjeling. Så en trumf med avkast av en ruter og i diagramposisjonen spilles den siste trumfen.

God natt til vest...

(Øst skulle skifta til ruter enten tidlig eller når hun var inne på spardamen, men jeg tror hun var for opptatt av å ødelegge forbindelsene mellom spillefører og blindemann)

Tor og Geir vinner i Frankrike (igjen)


Jeg begynner nesten å bli lei av å skrive om turneringer som Helgemo - Helness vinner. Nå er det åpent mesterskap for lag i Frankrike og det ser ut som Zimmermann cruiser her også:

HJEMMESIDE


Jeg liker å prøve teste meg selv på meldeproblemer som  dukker opp på BBO eller andre steder. "Hva ville jeg gjort ved bordet i den situasjonen?". Det er lærerrikt å se hvilke aksjoner de beste gjør likedan som meg og (minst) like lærerikt å se hvor vi skiller lag. 

I spillet under vant Geir Helgemo 12 IMP i sin kamp. Jeg må innrømme at jeg ikke ville vært i nærheten av de IMP'ene om jeg hadde sittet på Geir sin plass. Hva med deg?Motparten har kommet i 6sp. Der har du fem kort i mot og ellers INGEN stikk, verken i medspill eller motspill. Likevel melder Geir 7kl, til tross for at han ikke har den ringeste peiling på hvilke kort makker har !! Tor går sine 800, men det var en glimrende stamp mot 1430 på det andre bordet. Der kom de riktignok i hjerterkontrakt på vest sin hånd, men 6sp er også ubetelig,

Jeg tror det er slike spill som er forskjellen meg meg/deg og de aller beste.

En fin slem fra Jan Tore og PIL


Det løsna for Austberg - Berg i den siste sesjonene, men som Jan Tore sa, "Da var det desverre slutt.." I nest siste runde kom dette spillet.


            JTB                  PIL     
  1ru 2ru* 2sp*
3hj dobl pass 4kl
pass 4hj pass 5ru
pass 6ru p.r  
       

Det var kort vei opp til tredjeplassen da noen runder gjensto, så å passe 5ru var ikke noe alternativ for Jan Tore Berg. Makkers 2sp over 2ru (begge major), viste ruterstøtte og minst invitt. Doblingen viste tillegg og makker vil ofte melde 3NT med hold. Når han i stedet kom tilbake med 4kl, hadde han minst 11hp uten majorhonnører. Det var gode nyheter og mindre enn EK i ruter og kløver ess (evt. KD) var det minste syd kunne ha. Da ser Jan Tore at i NT er det 3+1+5+1 = 430, så 400 i 5ru vil gi dårlig score uansett.

Nå satt ruteren 4-0 og det var ikke mulig å vinne slem, selv 5ru tror jeg ikke står hvis ØV holder rett. Det hadde vært et svært interessant spill om ruteren hadde sittet 2-2  Da kunne spillefører eleiminert majorfargene og løst kløveren helt sikkert med en taper ved å spille knekten. Enten seiler den til KDxxx bak og han er innspilt. Har øst en honnør, er den singel og kløver ti vil gi kontrakten.

Selv om ruteren hadde sittet 3-1, ville det vært gode muligheter til gevinst fordi ha ville øst ofte hatt Hx og fargen kan løses med en taper ved å spille knekten fra hånda.

Det nærmer seg tid for at EM laget skal taes ut...


 

Jeg skal prøve meg på en svært dristig øvelse. Først stiller jeg landslagsjefen noen spørsmål han velvillig han svart på. Etterpå skal jeg driste meg til å mene noe om de enkelte parene i landslagstroppen. Det er som å hoppe uten fallskjerm.

 

Til Christian Vennerød..

 
Det er ikke alltid vi er enig i vurderinger omkring hva som tjener eliten av norsk bridge best, men diskusjon er vel alltid velkommen? Det er ofte i skjæringspunktet mellom to (mer eller mindre) uenige parter at kreativitet og nytenking oppstår. 
 
Nå nærmer tiden seg for at du skal gjøre ditt vanskeligste stunt i din karriære som landslagssjef. Du skal ta ut de tre parene som på kort sikt skal forsvare norske farger i Kroatia i sommerens EM, men jeg regner med at du også har et mer langsiktig perspektiv. De som får sjansen denne gangen, vil være viktige brikker når det skal bygges opp erfaring og rutine for å vinne tilbake den posisjonen vi hadde som en av verdens aller beste bridgenasjoner.
 
Jeg vet at mange er interesserte i landslaget og det er mange som har meninger om mye i den sammenheng. For at vi skal få del i noen tanker du gjør deg før selve uttaket, har jeg fem "spørsmål" jeg setter pris på om du svarer på, så godt du kan og så godt du ønsker.
 
 1. Når det nærmer seg selve bridgekonkurransen vil jeg tro at flere vurderinger fra din side vil måtte gå på hva slags prestasjoner du tror det enkelte par kan levere i Kroatia. Stemmer det? Hvilke andre forhold vil være viktige? (jmf de kriteriene du før har publisert)

 2. Det stilles spørsmål ved at du har sett spillerne lite LIVE. Så vidt meg bekjent var du med til Ungarn, men har ikke vært tilstede på andre turneringer. Er du enig i at grunnlaget for å vurdere spillerne opp mot hverandre er tynt? 
    
 3. Kommer du til andre helga av divisjonsspillinga?

 4. Kommer parene i landslagstroppen til å stille på samlingene i Lyngdal?

 5. Når kommer du til å ta ut laget og hvorfor akkurat den datoen?

 6. Hva vil planene være for de tre parene som blir tatt ut? Jeg tenker da på spilling i vinter/vår/forsommer?
 
Jeg har også tenkt å komme med en (kort) dristig, personlig vurdering av de enkelte parene. Dette vil være mine, og bare mine tanker. Mitt fokus vi være:
 
 • Resultater det siste året
 • Potensiale
 • "Innsats" i perioden fra de ble tatt ut i troppen, blant annet hvor mye de har spilt sammen.
 • Kanskje en subjektiv vurdering?

Hilsen Snorre


_____________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________________
 
 
En kan mene mye om Christian Vennerød, men kjapp til å svare på mailer er han i allefall. Grundig er han også. Ikke mer enn noen få timer etter jeg sendte mail, kom dette svaret.

 
_____________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________________
 

Hei Snorre
 
 
Når det gjelder dine tanker, må jeg si at du har rett i at uttaket ikke er lett. Du må også ta i betraktning at det nok er en del ting du ikke får vite, som jeg vet. (Det kan selvsagt også være omvendt, noe som gjør at det er fint at du skriver om dette.)
 
 
 
1.       Hensikten er ikke bare å ta ut et par som kan gjøre det godt, men et par som kan gjøre laget godt. Jeg prøver å se på hele kriterielisten på 16 kriterier som jeg offentligjorde i Norsk Bridge for to år siden. I tillegg kan jeg legge til et syttende kriterium: Min følelse av trygghet ved å ha paret i laget. Trygghet på at de holder jevnt internasjonalt toppnivå i ti dager i strekk mot verdens beste spillere.
 
2.       Jeg kommer til andre helg av divisjonsspillingen. For å føle Norges stjerner på pulsen og å snakke med mange av dem. Etter min mening er det å se spillerne LIVE, artig, men en farlig kilde for uvitenskapelig synsing. Det er viktig å se spillerne LIVE, fordi det gir et inntrykk av deres stil og table presence. Men ikke for å vurdere deres prestasjoner. Nå har jeg fulgt landslaget jevnt siden 2008, og sett de fleste aktuelle spillerne i internasjonale matcher i seks år. Jeg kan likevel ikke se de alternative spillerne nok til å gjøre en seriøs vurdering av deres nivå bare ved å bakspille dem. Til det krever det ukevis med bakspilling bak hvert enkelt par. Og detaljinnsikt i deres avtaler. Da måtte det å være landslagssjef være en betalt stilling. Egentlig på heltid.
 
Farene ved å legge vekt på LIVE bakspilling, er flere. For det første legger men normalt først og fremst merke til det negative avviket. Man ser f eks at paret gikk 800 ned mot ingenting i 3 kløver doblet. Men legger ikke like mye merke til at deres offensive stil stadig gir små bunker med imps inn fordi de melder og får delkontrakter som det andre bordet ikke når. Totalresultatet av deres stil er positiv, men det er de store minusene som syns best.  
 
En annen typisk feilkilde er at man ser noe som ser rart ut og tror at det var en feil, men egentlig var det kanskje bare en uheldig konsekvens av motspillsavtaler eller meldesystemet. Neste gang en lignende situasjon kommer opp, vil de kanskje nettopp vinne spillet pga denne motspillsavtalen eller detaljen i meldesystemet.
 
Som landslagssjef må man ha mange kilder for å danne seg et bilde av spillerne. Det består bl.a. annet i å snakke med spillerne, med andre spillere, med coach og tidligere landslagssjefer. Og med informerte journalister! Satt på spissen: Timer på timer med telefonsamtaler er viktigere enn å se spillerne i aksjon i parturneringer.
 
3-6   Først må troppen tas ut. Det skjer i løpet av kort tid. Dernest legger vi detaljerte planer. Alle spillerne er klar over terminlisten fremover, og har sikkert sine planer. Men jeg kan ikke stille krav overfor spillere som jeg ennå ikke vet om NBF vil ta ut i troppen. Det er snakk om amatører i forhold til NBF (selv om noen av dem tjener penger på bridge, er det å spille på landslaget et stort økonomisk tap). Ideelt sett hadde jeg tatt ut laget nå hvis spillerne var konstante i sine prestasjoner. Men det er ganske jevnt om plassene på laget, og derfor vil jeg foreløpig gi et visst rom for at noen kan vise stigende kanonform.
 
 
 
 mvh Christian Vennerød
 
 
_____________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________________
Jeg takker for svaret og ønsker lykke til med uttaket. Denne gangen skal jeg ikke kommentere det han sier overhode, annet enn at jeg er enig i mye.
 
Så til det skumle. Hvordan mener jeg de enkelte parene i landslagstroppen har prestert det siste året? Dette er en skummel øvelse og dere får ta det for det det er. Jeg har selvsagt ikke full oversikt over hva de enkelte par og spillere har gjort det siste årene, men det er i all beskjedenhet heller ikke mange i landet som følger så godt med som jeg.
 
Parene er nevnt i tilfeldig rekkefølge fra min side
 
 
 
 
 
Espen Erichsen - Erlend Skjetne
 

Dette paret var det som hadde mest å bevise da de fikk plass i troppen. De hadde ikke veldig mye internasjonal erfaring sammen og var et ganske nytt makkerpar. De måtte etter min vurdering ha overbevist stort for å slippe gjennom nåløyet. Divisjonsgull i fjor var en bra prestasjon, men på lag Grøtheim ligger det nesten i kortene at de kommer høyt på resultatlista.
Pluss for satsingen ved at Erlend flyttet over til Espen i England, men det eneste resultatet jeg har oversikt over i det siste er middels i Bergen Akademisk Storturnering.
Et godt par, men de rekker ikke opp denne gangen, dessverre.
 
 
Petter Tøndel - Odin Svendsen
 

På mange måter ikke ulikt Espen og Erlend sin situasjon. Et par med stort potensiale, men i kamp med mer etablerte par og spillere, måtte de ha levert resultater jevnt  og svært sterkt hele sesongen, tror jeg. De startet med en fin seier i Tallin og har også en god andreplass i NM Monrad par. God pluss også på buteren i divisjon, men det er lettere å score bra i 2.divisjon. Paret vant landskampen i Ungarn.
Jeg tror EM 2014 er for tidlig for Petter og Odin, men et par for framtiden.
 

Allan Livgård - Terje Aa
 

Alle nye makkerpar må vise at de fungerer sammen. Hver for seg er både Allan og Terje mer enn god nok for landslaget, men de har spilt lite. Terje Aa er en av de mest rutinerte i troppen og hans erfaring vil være god å ha med seg til EM. I fjor vant de både Seriemstersskapet og butleren der, men presterte ikke mer enn middels pluss i første divisjon i november. De spilte bra i Ungarn selv om de tapte finalen mot de andre norske laget. Det undrer meg at paret ikke har prøvd hardere å bevise at de er verdig plass, men det kan være forhold jeg ikke kjenner til som har gjort det vanskelig å finne tid.
Her har jeg ikke peiling på hvordan Vennerød tenker.       Allan Livgård - debut på landslaget i 2014?
 

Svein Gunnar Karlberg - Kurt Ove Thomassen
 

Paret åpnet flott med gode resultater både på Island, i Israel og Cavendish. Etter sommeren har det stoppet litt opp resultatmessig og de må overbesvise på Island denne uka for å komme i betraktning. Pluss for seriøs satsing. Sett under ett er nordlendingene det paret som spiller flest turneringer sammen.
Vennerød har et stort antall kriterier han vil vektlegge når han tar ut de tre parene. Kurt Ove og Svein Gunnar vil hente mye på sin innstilling, positivitet og engasjement. Holder det til EM plass?

 

Jan Tore Berg - Per Erik Austberg
 

Jeg har ventet og ventet på resultater. I Ungarn så jeg mye på dem og ble imponert. Etter min mening kanskje det paret med størst potensiale, men de må prestere ved bordet. Ujevn spilling i divisjon, fra det svake til det superaggresive og tette. 
Jan Tore og PIL har satset og lagt ned mye arbeid i forberedelsene. De har hentet inn ekstern hjelp for å bli enda bedre, blant annen med coach Geir Olav Tislevold. De har også mental trener. Skal spille på Island i helga og leverer de varene der, vet jeg Vennerød er svak for begge spillerne.
 
Minus for at begge er personer med tidkrevende jobber i næringslivet og for at de er flinke og oppofrende familiefolk. I alle andre sammenhenger vil jeg skryte av slike ting, men når det gjelder å bli blant europas beste bridgespillere, er tid en viktig faktor.
 
Pluss for tidligere sterke resultater og mye erfaring. Et par som vil bygge et lag på en god måte gjennom sin væremåte. Kan mer enn gjerne bli valgt som tredjepar.

                     Jan Tore og Odin var makkere i flere år, senest forrige sesong.
 


Espen Lindqvist - Boye Brogeland
 

Enkelt og greit. De spiller hvis de selv vil. 
 

Thomas Charlsen og Tor Erik Hoftaniska
 

Paret har hatt klippekort på landslaget de siste årene. De har levert mange sterke resultater internasjonalt, men i høst har jeg rett og slett ikke sett noe til dem unntatt i 1.divisjon der de har en grei pluss. De har spilt med hver sine makkere i det siste, uten at jeg vet hvorfor.
Spilte langt under par i siste store internasjonale turnering, Cavendish, men alle må få lov til å ha dårlige dager.
 

I vår ville jeg sagt at de var opplagte sammen med Boye og Espen, men nå er jeg ikke sikker lenger._____________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________________
 
Så de som ikke er i troppen, men opplagt vil få plass i 2014
 
Nils Kvangraven - Terje Lie
 

Jeg kan ikke se hvordan Christian Vennerød kan komme utenom Terje og Nils når han skal ta ut laget. Begge har vært i nærheten av landslagsplass flere ganger de siste årene og jeg mener de fortjener å få prøve seg nå.
To ganger Norgesmester for par og en uhyre sterk tredjeplass i Åpent EM. De fleste resultatene er fra par, med de er best av de landslagsaktuelle på butleren i divisjon. Har dominerte bridgen her hjemme i mange år, både sammen og hver for seg.
 
Pluss for det jeg tror er evnen til å gjøre de andre parene på laget gode og at de er seriøse i alt de foretar seg, Minus for at Terje bor i Thailand og det blir lite spilling LIVE. Pluss for at de spiller og trener på BBO minst to ganger i uken.

                                 
                           Jeg tipper disse to har norsk flagg på brystet i sommerens EM
 

Erik Berg - Steffen Fredrik Simonsen
 

Etter min mening vårt aller mest spennende par. De leverer resultater jevnt og viser at de er på vei opp og fram. Hvis Vennerød tenker på framtiden, tar han dem ut.
Tenker han safe, blir det ikke tur til Kroatia.
 


Så er jeg spent på hvordan de spillerne som vinner og vinner her hjemme vurderes i denne sammenhengen. Sam Inge Høyland, Sven Olai Høyland og Trond Hantveit er alle navn som fortjener å være med når kabalen skal legges.
 
_____________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________________
 
Dette får være mine vurderinger i denne omgang. Jeg håper jeg ikke blir korsfestet for å mene, men det er helt sikkert forhold jeg ikke kjenner til og ikke har tenkt på. 
Når Christian Vennerød skal gjøre sine vurderinger, er jeg helt sikker på at han på noen områder deler mine vurderinger, mens han tenker annerledes andre steder.


 

De små detaljer (av Tor Bakke)


 

Aller siste spill i Bergen Akademisk BK sin storturnering var et interessant spill som ble vist på BBO. Dette spillet kunne nesten kosta seieren og viser hvor små marginer det er i bridge. ØV er i sonen og 200 inn for NS bør være et godt resultat, selv om de har 400 inn i 5ru.

_____________________________________________________________________________________________________

Hei Snorre.

Her kommer et spennende spill fra vinnerne i siste runde i Bergen Storturnering.

 

Vest Nord Øst Syd
S Remen T Hantveit P Leslie SI Høyland
   

1sp

pass
2sp dobl 3sp pass
pass dobl pass pass
pass      

Utspill hjerter seks til kongen og hjerter ess i stikk 2 ble trumfet av spillefører. Hun fortsatte med kløver til 9 og 10 i nord. Nå er det klart at spillefører trenger et par stjelinger for å vinne kontrakten og nord bør spille ruter ess og ny ruter for å ta bort et sikkert inntak hos spillefører før han kan starte stjelinger i bordet. Hvis spillefører må spille hjerter for å komme tilbake til hånden 2 ganger etter kløverstjelinger vil syd få trumfhøyning.

Trond spilte imidlertid ny kløver som spillefører stakk og stjal en kløver. Deretter ruter som nord stakk og spilte ny ruter. Inne på ruter konge kunne øst stjele siste kløver i bordet med spar ti og legge ned spar ess. Så hjerter til spar ni og syd kan ikke få mer enn et sparstikk. Nord hadde fremdeles mulighet til å bete når han var inne på ruter ess hvis han fortsetter med hjerter. Spiller han hjerter ni, hjelper det ikke øst å kaste en kløver. Syd stjeler og må fortsette med kløver for å korte bordet i trumf. (Ellers kan hjerterfarge godspilles ved å stjele med trumf konge). Vest må nå også få stikk for spar dame.

Hvis øst stjeler med spar knekt når vest spiller hjerter 9 må syd stjele over og fortsette kløver for å korte bordet i trumf. Øst stjeler i bordet og kan gå hjem på ruter konge og stjele siste kløver. I sluttspillet vil imidlertid vest få trumfhøyning på spar 8 når det spilles hjerter fra bordet!

Tor Bakke
BAK
                       Paula Leslie som spillefører. Makker er Sølvi Remen. Motspillere Tormod Røren og Ida Wennevold:
                                                    Bildet er stjålet på Facebook fra Kirsten Rita Arnesen
 

 

 

 

 

Frank Svindahl tegner og forteller..


 

"Hei Snorre


Det ble en svak turnering for doktor og undertegnende men enkelte spill hadde en viss bissar underholdningsverdi. 

Jeg valgte i øst å åpne stille og rolig i 1 spar fordi jeg hadde sidekontroll i hjerter, høyeste farge og potensielle slemambisjoner.

Syd doblet opplysende og makker sa pass istedenfor å vise sin kløverfarge. Nord sa 1NT.
Nå så det greit ut å ikke ha åpnet i 4spar og jeg hoppet til 3sp som sperr. Etter pass, pass valgte nord 3NT!
Det var ganske opplagt at doktor hadde noen ressurser etter denne meldesekvensen.
3NT var neppe standardkontrakt så jeg doblet 3NT med uklare forventninger.

Etter ruter 10 i utspill hvor jeg ikke fikk klar informasjon, hjerter til min konge i stikk 2, deretter mere hjerter fra meg var 5-korts sluttposisjonen denne etter at spillefører hadde cashet sine 5 ruterstikk og et hjerterstikk til denne:På den stående hjerteren i syd sto nord i fare for å skvise seg selv men kastet en liten spar.
I øst gjorde jeg det samme.

Hadde jeg opprinnelig hatt 7 kortspar sammen med kløver ess uten dame eller 10 burde den unge bergenseren spilt meg inn i spar.
Imidlertid spilte han kløver og 750 var et faktum uavhengig hva doktor gjorde, da det ville vært gratis å dekke kløver 10 med kongen.
Fint lest av spillefører og ren topp. 600 hadde vært delt topp.

Gamle regler om å dundre løs på 4-trinnet med 8-kortsfarge og artige kort ser fortsatt ut til å være vinnende bridge...

Mvh
Frank"

 

Hjemmeseier i Birkelands 42 par store Nyttårsturnering


Jørn Skryten og Tor Vidar Berntsen vant en fin seier. GRATULERER!!

Vinnerne representert ved Jørn Skryten.


RESULTATER
 
   

Ingunn Uran og Kåre Bogø: GRATULERER!!


 Jeg har stjålet fra Kåre Bogø sin Facebook:

"Klokken 23.15 i gårkveld ble jeg og Ingunn foreldre til verdens nydeligste jente. 3300 gram og 49 cm. Aldri før har en time føltes så lang, ALDRI har jeg følt slik en lettelse og slik en glede som når hun kom til verden. (bra de hadde fyllt opp papirdispenserne) Alt er bra med mor, far og barn. Vil til slutt takke for alle gratulasjoner som strømmer på etterhvert. Dere er gode!!"


Vi stiller oss bak og gratulerer herfra også..


Atle Sætveit i førersetet..


 

Det spilles mye god og aktuell bridge og jeg er glad for alle som sender inn bevis på det. Denne gangen er det Geir Magic Mogren som skryter av Atle Sætveit.

"Når Kai M er i Nordsjøen stepper Atle Sætveit inn som reserve og briljerer.


Vuln : E-W
S 10 9
H A 7 6 5
D A J  6 4
C Q J 2
 
S A K 8 7 3
H 8 3
D 10 9 8 
C 10 9 3
W N

3

S
E S Q J 4 2
H K 2
D Q 3 2
C 7 6 5 4
  S 6 5
H Q J 10 9 4
D K 7 5
C A  K 8


Atle spiller 4 hj og får 2 runder sp ut og skift til ru 10. På vårt bord ble knekten prøvd og senere fikk vi både et ru-stikk og for hj - konge,

Atle la liten ru og stakk med kongen. Så eliminerte han kløveren ( spilte 3 runder), før han tok hj ess og ny hjerter. Og da er øst inne og må spille ru opp mot ess-knekt eller sp/klø til dobbelrenons.

10 stikk og dermed slo vi Kopervik 3 med 88 mot 78."

 

Kvinherrad BK

 

4. runde skal vi spille hjemme mot Stavanger 1. Frist : 23.februar

 

 

En liten korreksjon fra Harald Gjellestad..


Det fine motspillet kan du lese om under, men min informasjon var ikke helt rett. Harald korrigerer:

God morgen Snorre,

Jeg må kortigere litt vedr. spillet fra onsdag.

Meld : 2kl - 2ru -
        3ru - 3gr

Det var meg som spilte ut, hj 3 rett opp i gapet. Markus spurte og fikk vite at det var invitt. Den løp til 10'eren. Så fulgte spar saks som Erik stakk med esset ! Så kl 9 som takler den aktuelle fordelingen. Veldig bra sier jeg. Det var imp så jeg måtte jo spille på at Erik hadde kongen og vi fikk 5 stikk.

Først dagen etter ble jeg klar over at Erik også hadde sp D. Jeg spurte pr sms om hvorfor esset. Tok feil kort var svaret. Men, jeg vet ikke om jeg helt tror på det. Erik fikk litt tid til å tenke, og han kunne nok se at spiller har 9 stikk via hj saks om han har kl. Ess. Hvis sp saksen ikke går, har han ikke annet å gjøre enn å stikke med kl Ess og ta hj saks for 9 stikk.
Men, når Erik stakk med sp Ess blir kanskje fristelsen for stor for spilleren, og tar han ny sparsaks for 10-11 stikk, går det galt. Her ville det blitt avslørt da jeg hadde single sp, men da kunne vi heller ikke betet 3gr.
M.a.o, sp Ess kunne koste ett stikk, men kunne ført til at en grisk spiller hadde gått bet på jakt etter overstikk.

Nå treffer jeg Erik i morgen og jeg er spent på å høre om han "endrer forklaring". Han leser nok dette.

Harald