LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Så ulikt to toppspillere ser på en hånd..


Slike spill som dette undrer meg like mye hver gang. Magne Eide og Øyvind Saur er i den ypperste eliten i Norge, men den ene går forsiktig ned i utgang, mens den andre dundrer på mot slem. Denne gangen var vestlendingen "heldigst" (?), men jeg tror fint hjerterknekten kunne vært både her og der i dette spillet.

Hva mener du? 

 

Hva melder du?


Makker åpner med 2kl og du har følgende kort.

54
5
D943
E98654

Hva svarer du når jeg forteller deg at:

  • 2kl-åpningen din kan inneholde 20-21 NT. (2NT i åpning viser 22-24)
  • Hvis du melder 2ru er 3kl nytt avslag over 2hj/2sp

  
  Hvis du velger å melde 3kl. hva svarer du på 3hj og 3sp fra åpneren?
 
 

Noen turneringer trekker folk, mens andre ikke


Hva som gjør dette, vet jeg rett og slett ikke. Sannsynligvis har det mye med timing å gjøre. Rett type turnering, på rett sted til rett tid. Så er det et forhold som viser seg gang på gang. De turneringene hvor det begynner å melde seg på folk tidlig, de trekker gjerne enda mer. Det virker som bridgespillere vil være med der de andre er. Hvis en turneringer ikke får påmelding tidig, sitter mange på gjerdet og venter.

Om det var disse grunnene som var avgjørende, vet jeg ikke. Uansett er det trist at den tradisjonsrike STOREFJELL-TURNERINGA måtte kaste inn håndkleet grunnet kun 13 påmeldte par noen dager før start. 

LANDSLAGSSAMINGA i Lindesnes trekker heller ikke mer enn 19 par pr. i dag. (onsdag). Det er ikke for seint å melde seg på og det gjør du HER:

En turnering som virkelig får det til å svinge, er SKIEN OPEN. Der er det allerede 40 påmeldte par og arrangøren forteller om at de siste ti som vil være med, må hive seg rundt. Påmelding ved å trykke på bildet under.

LOFOTEN CUP LAG


av Arild Jakobsen

 
Hei Snorre, dersom det er av interesse for live.bridge.no, så kan du her få en kort rapport fra siste turnering i NBF Lofoten og Vesterålen:

Vestvågøy BK arrangerte Lofoten Open 2014 for lag i Mortsund 31. mai til 1. juni. 

14 lag deltok i forbundsturneringa. Vinnere ble Peter Marstrander, Rune Brendeford Anderssen, Stein Statle og Are Sivertsen. 

Resultatlenke: http://bridge.no/var/ruter/html/2285/2014-05-31-06-01.htm

Butler:http://bridge.no/var/ruter/html/2285/lofotenopen2014-344719359.htm

Ingebrigt Jenssen fra Sørreisa gjorde en super jobb med regnskap og turneringsledelse.

Lokal kystkultur stod i sentrum, og det ble spilt på fiskebruket til Statle i Mortsund. Lørdag kveld var det bacalao og grillet hvalkjøtt på kaia.

Se kort omtale av turneringa på kretsens hjemmeseide: www.lovebridge.noPå bildet, fra venstre: Rune Brendeford Anderssen, Stein Statle, Peter Marstrander, Are Sivertsen

FEMUNDEN BRIDGEFESTIVAL 2014


Av Jo Gaute Åsgard

Hei!
 
Engerdal BK arrangerte Femund Bridgefestival sist helg, og med 16 lag på lørdag og 25 par søndag er vi kjempefornøyde. Dette er en klar økning fra de siste 3-4 åra hvor vi har hatt nedgang, og en flytting av festivaldato var nok avgjørende. Tidligere har vi gjennomført festivalen vår samtidig med Trondhjems-cupen første helga i mai. 
 
Dato for neste år er enda litt usikkert, men da ønsker vi at enda flere tar turen til fjells.
 
Lørdag vant Johnny Holmbakken, Bjørn Buer, Ove Andersbakken og Marius Bartnes med laget sitt som de kalte Real Madrid (senere på kvelden vant Real igjen...). Kristian Barstad Ellingsen og Harald Eide ble butlermestere. Søndag vant (igjen) Ove Andersbakken og Marius Bartnes. 
 
På hjemmesida vår kan dere lese et morsomt spill fra søndagen hvor Ove Andersbakken briljerer i 1NT-åpning:
http://www.bridgekrets.no/Kretser/NBF-OEsterdal/Klubber/Engerdal-BK/Nyheter
 
Her finner dere også fullstendige resultater fra både lørdag og søndag.
 
Mvh Jo-Gaute Åsgård, Engerdal BK