LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Flere spill fra NM damer


 og denne gangen er det Tonje Brogeland som får skryt. Jeg likte 4ru MEGET godt og jeg kan ikke se hvordan ØV skal kunne melde verken 4hj eller 4sp. Ved det andre bordet var nord med til bare 3ru og da fikk øst meldt en gang til. Bra pressa, fru Brogeland!

Årets melding fra Østerdalen!!


Det er Jo Gaute Åsgård  som sender meg spillet under med Odd Harald Sundet i hovedrollen. Makan har jeg aldri sett i mine levedager og jeg bøyer meg i støvet. 

Herved innstiller jeg hr. Sundet til prisen for årets meldingsforløp!! Glimrende!!

HER ER SPILLET

Spill fra NM damer


 

 

Det var BBO overføring i helga og jeg skal prøve å finne noen interessante spill. Jeg starter med et som handler om ikke å finne opp kruttet på nytt. Bridge er faktisk enklere enn mange tror og de reglene som har etablert seg som sannheter, er ofte det beste.

Jeg kan på en måte forstå at Siv Thoresen åpner med 1NT fordi hun vil få et gjenmeldingsproblem hvis øst svarer noe annet enn 1sp. Over 1hj vil hun i første omgang melde 1sp, men så kan det bli vanskelig etterpå å vise styrken. Svarer makker 1NT eller 2kl må hun sannynligvis velge mellom å reversere svært tynt eller gjenmelde 2ru. Ingen av delene yter hånda rettfedighet. Nå åpnet hun med 1NT og jeg kan på en måte også forstå at Sølvi passer 2sp. Hun har riktignok fin tilpass og et par dobbelton'er, men damer er ikke det beste å ha i bridge.

På det andre bordet trodde vel alle at dette skulle bli et buttspill, men det ble en soneutgang i pluss for å følge den allerede oppgåtte stien.
  Over var det Gunn Tove Vist som vurderte hånda bedre enn Siv Thoresen. Her var det motsatt og 5kl var verre å melde enn å spille hjem.
Noen ganger blir jeg mørkredd når jeg ser på bridge. Se på spillet under og gjett på:

A: Hva er sluttkontrakten?

B: Hvor mange stikk tror du vest fikk?Svaret på A er 2kl i vest - redoblet!! Jeg tør ikke en gang vise meldingsforløpet.
  
Svaret på B er åtte stikk og +560 på ØV. Nord startet med fire høye kløver og skifta til ruter. Da ble det bare fem kløverstikk til NS. Skifter Gunn Helness til hjerter, blir det tre redola beiter i stedet!!

 

 

Det er siste gangen jeg prøver meg på tips...


for da går det slik når jeg ikke treffer.                                                                    "Hilsen vinnerne av NM damelag 2014"