LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Greske gaver skal man ikke ta i mot..


men det gjorde jeg i dette spillet og ble fortjent straffet.Jon Solli Hansen spilte ut en hjerter til damen. Mer hjerter til esset og spar i skift. Ruter til kongen fikk jeg for. Mer hjerter og ruter til damen og esset. Mer spar.

Nå hadde jeg 10x i ruter mot 9x i  bordet og Jon hadde Knx. Jeg spilte tieren som han stakk og fortsatte med spar. Jeg tenkte ikke særlig mye lengre enn at Jon har vist to ess, ruter knekt og normalt fire spar. Med kløverdamen i tillegg hadde han kanskje dobla opplysende? Geir har minst fem kløver og Jon maks to. Da er det vel odds for å ta kløverkappen? Jeg gikk inn i bordet på ruter 9.

Neida, du skal IKKE ta kappen!!  Uten kløverdamen hadde Jon aldri i verden stukket rutertieren min og gitt meg et inntak i bordet til en finesse. Derfor skulle jeg toppa ut dama!!

Det gjorde jeg ikke...

En forsinket julegave?


Det er sikkert flere enn meg som er over gjennomsnitlig interessert i (ok, minst halvparten må være over gjennomsnittet) system. 

Derfor håper jeg flere av dere finner interesse for å lese Boye Brogeland og Espen Lindqvist sitt komplette systemkompendie fra da de ble Europamester i 2008. Det har helt sikkert skjedd ting på systemfronten siden da, men jeg skal garantere deg at behersker du dette kan du ikke skylde på konvensjonene dine når du ikke lykkes ved bridgebordet. 

HER er kompendiet

Takk til Boye som vellvillig deler dette med oss. Han forteller at dette er ikke sugd kun fra eget bryst, men tok utgangspunkt i det som Espen spilte sammen med Petter Tøndel på denne tida.