LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Store seiere til oss I kamp 2


Opplegget er som følger. På fredag er det tre kamper a 12 spill. De to norske lagene starter mot hverandre og spiller etterpå mot Ungarn og Østerrike. Det samme gjentas i morgen, men da er det 20spills kamper. På søndag er det finale mellom ener og toer etter grunnskole. Treer møter firer. Link til resultater finner du over. I kamp 2 vant Allan, Terje, Kurt Ove og Svein Gunnar 43-4 mot hjemmelaget. Den andre kampen endte 53-13 til BAST.

Et fantastisk spill av Allan Livgård!!


Det kom kløver ut til esset og ruterkongen som fikk beholde stikket. Mer ruter til esset og kløver til vest sin dame. Enda en kløver og nå sto det!! Øst tok sitt siste kløverstikk og var faktisk innspilt. Han kan ikke spille spar og hjerterknekten setter opp en finesse.  Derfor hjerter fire til dame og esset. Tror du ikke Allan tok for spar esset (Vienna Coup) og skviste øst i major. Hjerter ti tok siste stikk!!  
For å beite må vest skifte når han er inne på kløverdamen.

BAST vant over LAST i første kamp


Det ble enda en endring på de norske lagene og da kampen startet var dette vår oppstilling:

BAST: Berg - Austberg og  Svendsen - Tøndel
LAKT: Livgård - Aa - Karlberg - Thomassen

Her er noen interessante spill fra første 12-spills kamp:Allerede i første spill var det vanskelige avgjørelser. Kurt Ove åpner svintynt i 1sp, med det slik de spiller. Førstemann på banen. Jan Tore i øst måtte nesten være med til 5hj og syd hadde en umulig oppgave i å vurdere hva som sto. Han tok det han trodde var mest safe og gikk to beiter. Øst vinner 5sp med åpne kort, men det skjedde ikke ved det andre bordet. +350 til BAST.
Her fant Odin det vinnende utspillet, kløver, mot 4hj. Kurt Ove starta med ruteress i det andre rommet og da kunne PIL gå hjem på EK i hjerter og ta ruterkappen for ti stikk. Nye 470 (420 + 50)  til BASTHer er det tjue stikk, men ingen av lagene kom til storeslem. Jeg ser ikke helt hvor det gikk galt.


Jan Tore og PIL kom med flotte +650 fra sin kamp, men på det andre bordet meldte Terje Aa inn  2kløver med 6-5. Da kunne de ikke komme i spar lenger og måtte stampe(?) over 5ru i 6kl. Odin straffedoblet, men Petter turde ikke stå med. Han hadde kanskje tro på slem egen vei?
Et svært godt spill på begge bord. 6kl betes vel i praksis med hjerter ut, men på begge bord ble det ruter ut mot 6kl. Odin og Svein Gunnar stakk begge og fant vinnende plan ved å stjele en ruter i stikk to. Tre kløver fra taket ga vunnet slem.

32 - 19 til BAST.

På plass i Ungarn


 I helga spiller Norge landskamp mot det Ungarske og det Østerrikske laget. Vi stiller med litt andre lag enn det jeg først fikk beskjed om:

Jan Tore Berg - Per Erik Austberg
Terje Aa - Allan Livgård

Petter Tøndel - Odin Svendsen
Svein Gunnar Karlberg - Kurt Ove Thomassen

kaptein: Christian Vennerød.

Det hele overføres på BBO og jeg håper å komme med noen spill. I ettermiddag hadde jeg en samtale med laget mens de var på vei til spillestedet. "Nå trenger vi at Bridge-Norge backer oss opp, ikke klappe i hendene når vi gjør det dårlig!", var den unisone meldinga. Herfra tar jeg selvkritikk på at jeg kanskje har vært for kritisk til både laget som helhet og par/spillere spesielt. Bridge handler om resultater og når norske spillere ikke levere som før, er det lett å bli i overkant negativ. Bak et ikke så godt resultat kan det skjule seg mange gode prestasjoner. Det er ingen ting vi ønsker mer enn at Norge kommer tilbake i den europeiske bridgeeliten. Da er vi også på topp i verden!!

   

I helga får vi forhåpentligvis muligheter til å følge parene rimelig tett og da skal jeg kikke ekstra etter gode prestasjoner. Ser dere lesere fine spill, er det flott om dere sender et hint. Det holder med spillnummer og kamp, fordi alt blir lagt ut på bridgebase.com etter mindre enn et døgn.

Lykke til alle sammen!!

6.plass til Norge i Blue Ribbon Pairs


Espen og Boye hadde en dårlig sesjon i går med under 46% og det ble avgjørende  for sluttresultatet, til tross for det som ser ut som glimrende spilling i resten av turneringa. I finalen spilte de seg opp på 26.plass og til 6.plass, et i utgangspunktet glimrende resultatet. Seier til Weinstein - Madala.

RESULTATER

   
Det neste er nå hovedturneringa, Resinger Teams. Jeg tror Schwartz kommer til å gjøre det bedre enn noen aner. Det blir norsk også på andre, med Zimmermann.