LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Norske juniorer tilbake i verdenstoppen!!


 

Vi har hatt en lang historie med at norske juniorlag har hevdet seg helt i toppen internasjonalt. Vi har en rekke mesterskap både i nordisk, EM og VM. De siste årene har det vært litt tørke, men nå ser det ut som vi er på vei inn i en ny gullalder. Det som er bra er at bredden i toppen er bra og det er flott at vi ikke er avhengig av enkeltspillere. Jeg  vet ikke akkurat hvor gamle de enkelte av spillerne er, men noen av dem vet jeg har flere år igjen som juniorer. Det gjenstår å se om våre beste juniorer klarer å fortsett utvilklingen i åpen klasse når de passerer 25 år, men mange av dem har allerede markert seg bra i konkurranse med de beste.

Gratulerer med seieren i White House International til Kristoffer Hegge, Christian Bakke, Harald Eide og Kristian B Ellingsen.
                           Jeg lar Kristoffer Hegge representere vinnerne.
               Er det noen som har bilder fra Nederland, vil jeg gjerne he kopi.


I feltet "LEGG TIL KOMMENTAR" har du muligheten til å gratulere vinnerne, Logg deg på og send en hilsen til dem:


  

 

 

Noen spill fra Nederland


 

  Bridge is a bidders game. Derfor er det viktig å ha systemet på plass i de store spillene og her viser Harald Eide og Kristian Barstad Ellingsen at logikken sitter. 

2ru fulgt av 3hj er utgangskrav. Så cubidder de 3sp, 4kl og 4ru. Blackwood med ett ess som svar. 5NT sier at "Jeg har alle de andre fire nøkkelkortene". Ruterkongen til Harald ble nå et kjempekort og han hoppet til 7hj. Jeg vet ikke om syd kunne hatt Exxxx i ruter og f.eks en kløverhonnør til, men det er mulig allerede 4ru viste honnør og ikke singel.

Uansett en glimrende storeslem og selv ruteren 4-1 bød ikke på problemer. 
     
_______________________________________________________________    
     
  Slike spill liker jeg også godt. Det er selvsagt litt heldig at honnørene til ØV passer sammen, men uansett er 800 inn kongebridge!!

Vest viser en langfarge med sin dobling og siden øst har esser og tre kort i alle farger, regner han med at han rekker å sette opp makkers farge før NS kan ta sine stikk. 

Spar ess i utspill og skift til hjerter gjorde at Norge tok de ni første stikkene.

Jeg synes INGENTING om nords åpning, men det er en annen sak. De gangene en har overvekten av honnører, ser jeg ingen grunn til å klabbe til ting for seg selv når en har fine alternative åpningsmeldinger på 1-trinnet.