LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Fire nye meldere (Skjetne - Erichsen tilbake i landslagstroppen??!)


Det er fint at mange sender inn svar på meldeduellen jeg la ut, men det var mye mer arbeid å redigere enn jeg trodde. Å legge inn meldinger, forklaringer og kommentarer var tidkrevende. Det kommer flere, men jeg må ha litt tid.

HER ER MELDESETTET 

med Skree -Kolnes, Erichsen - Skjetne, Larsen - Sundklakk og Undheim - Bjørkli

Denne gangen spesielt skyt til Jomar Undheim og Rebekka Stangeland Bjørkli som scoret fine 72 poeng, langt mer enn flere av landslagsparene. Jeg beklager å si at jeg ikke kjenner fru Stangeland Bjørkli, men da jeg googlet henne fant jeg bildet under. Det håper jeg er henne, hvis ikke er det en annen flott brud som får bildet sitt på live.bridge,no


   
Jeg annonser i overskriften av landslagskapteinen nok har gjort en stor tabbe da han degraderte Erlend Skjetne og Espen Erichsen fra landlagsttoppen. 76 poeng og beste score viser at det var en stor feilvurdering. Siden ikke så mange skjønner vitsene mine, forteller jeg at dette var ment som en vittighet og at Christian Vennerød ikke trenger å maile meg for å spørre hva slags vas jeg nå kommer med. 

Hyggelig at også Marius Skree melder fornuftig og fint på opptil flere spill på rad . Det er det ikke så ofte vi ser her i Kristiansand BK.For n'te gang sier jeg at det er to andre steder du må bla for å finne det siste nye. Det er under "Se flere nyheter" og avsnittene under denne artikkelen som starter med "LIVE"

Patton - en annen måte å tenke bridge på


Jeg har ikke spilt Pattonturneringer på mange år, men flere av de som spilte sa at det var en morsom turneringsform. Poenget er å slå motstanderlagets score, men differansen er av underordnet betydning. Det betyr at det blir en helt annet aggressivitet i både meldinger og spill. Her er et eksempel:Vest Nord Øst  Syd 
Saur        Austberg Livgård  Berg      
    pass 1ru
pass 2ru 2hj 2NT
pass 3NT p.r  
 
*****  Først en kommentar til meldingsforløpet. Det ser galematias å gå inn med 2hj i sonen mot en passet makker, men det kan være helt avgjørende å få annonsert et hjerterutspill. Skulle en bli tatt i 2hj, er det ikke mer enn 0-2 i tap i dette ene spillet. 

Vest startet med hjerter tre og Allan Livgård i øst la styrke og lot syd vinne det første stikket med syveren. Så ruter ess (hvis vest har D10xx), ruter knekt og ruter til kongen. Jan Tore avblokkerte slik at han har forbindelse i ruter.

Øst la spar 54 på de to ruteren. Spar til knekt, konge og ess. Mer hjerter til esset i bordet.

I lag hadde ikke dette spillet vært interessant i det hele. Spillefører hadde tatt sine ni stikk og claimet kontrakten. I Patton er overstikkene svært viktige. Øst har holdt forbindelsen åpen til makker, så det er ikke mulig å spille til seg et stikk for spar ti. Derfor tok Jan Tore Berg to ruterstikk til og øst kastet to kløver.

Hva nå?

Syd kan ikke vite at øst ikke har spardamen, men det er lite sannsynlig siden han absolutt ville ha hjerter ut. Med DJxx i spar i tillegg til KJxxx i hjerter, ville han neppe meldt i det hele tatt fordi da er sparutpill like velkomment.

Øst vet at syd er en glimrende spillefører, så derfor satte han seg ikke igjen med Dxx i kløver. Han vet at spillefører da tar av seg kløverkongen og spiler øst inn i hjerter. Han må gi bort de to siste for EJ i kløver og et sannsynlig tapspill.

Når øst var nede til dobbel kløver, måtte Jan Tore gjette rett  for å få mer enn de ni stikkene han alltid hadde. Han tenkte akkurat sånn som Allan i øst hadde gjort, og toppet fargen !! Damen falt, elleve stikk og 2-0.

God bridge fra alle parter!!

Olrudpåsken 2014


Av Finn Brandsnes.

 

Hei Snorre :)

Fint om du kunne nevne Olrudpåsken. Starter med velkomst fredag 11.april. Så parturnering i to puljer, lagturnering og avsluttes med mix tirsdag 15. april. Informasjon og link for påmelding finnes på

 www.brabridge.no
 

-- 
Mvh
Finn Brandsnes
tlf. 977 40 490

Arvid Valente er (litt) sinna på meg


 

og skriver følgende:

 

Heisannsnorremann
 
Litt ris, for nå sutrer jeg en smule på grunn av følgende:
 
Espen Lindqvist kunne ikke stille opp til samlingen i Lyngdal, så Boye spilte i stedet med Geir Austad fra Flekkefjord Bridgeklubb. Og dét var ingen dårlig stedfortreder! Paret ble nr. 2 på butleren og Flekkefjords lag ble nr. 3 på resultatlisten - og det etter at de landslag-nominerte lagvenninnene deres havnet på minus langt nede på butleren!
 
"Alle" kjenner jo Boye, mens Geir er adskillig mindre merittert. I Lyngdal-reportasjene på både din og på Kvangravens nettside er det flust opp av bilder av kjente og litt mindre kjente deltager-fjes i Lyngdal, men til tross for Geir Austads fremragende innsats glimrer hans (blide) åsyn med sitt fravær. Jeg synes så absolutt at han fortjener å bli vist frem, så vedlagt overlater jeg deg et arkivbilde av han og Boye. Æres de(n) som æres bør!
 
Med sportslig hilsen
Arvid Valente
Kvinesdal BK