LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Forbundet strammer inn tøylene


 

 

De fleste lag og særforbund med internasjonal representasjon, har sine uheldige episoder når det gjelder hvordan enkeltutøvere oppfører seg når de er ute med flagget på brystet. På den andre siden skal det ikke slippes mange ukontrollerte fiser  før det står på forsida av VG og Dagbladet. I alle fall hvis en heter Erik Mykland eller Lars Berger.Per Watz, Tormod Røren og Christian Vennerød ønsker at det ikke skal være den minste tvil om hvilke krav og forventninger som stilles til den enkelte som skal representere Norge i bridge. Derfor må alle som skal spille for åpent og damer i EM i sommer bekrefte at de har gjort seg kjent med reglene. HER ER DOKUMENTET

Dokumentet inneholder punkter som går på bruk av alkohol, gambling før og under mesterskap, den enkelte sitt ansvar for å få nok søvn, tilstrekkelig mat/drikke pluss et avsnitt som understreker viktigheten av indre lojalitet i laget.

Hva mener jeg så om dette?

På den ene siden er det fint at forbundet og landslagskapteinen hever fanen når det gjelder disse tingene, men samtidig  kan de skape et inntrykk av dette har vært et problem ved tidligere anledninger eller at det er konkrete episoder som ligger bak. Spør du meg, burde det være helt unødvendig å understreke en eneste linje i dokumentet som er sendt til spillerne. Dette er regler voksne mennesker skal håndtere uten barnevakt og de som mot formodning ikke klarer (eller har klart) å forholde seg, burde fått et spark i ræva i stedet for plass på norske landslag.

Jeg vet  som sagt verken bakgrunnen eller motivene for at forbundet i forbindelse med EM i Kroatia ønsker at spillerne skriftlig må bekjenne at de står inne for det jeg mener er sunn fornuft. Så vidt meg bekjent er dette ikke gjort i forbindelse med tidligere mesterskap. Dokumentet er ikke ment for Marianne Harding, så derfor kan det umiddelbart  virke som overkill. 

Likevel velger jeg å tolke dokumentet som en klargjøring og en velmenende pekefinger. Den eller de av landslagsspillerne som nå ikke vet hvordan en skal gjøre sitt aller beste for å kapre plass til Bermuda Bowl eller Venice Cup, bør ha spilt sin siste turnering for Norge.

 

 

6.runde NM klubber


 spilles slik:

Kamp Hjemmelag   Bortelag
168 Sørreisa BK 1 - TopBridge BC 4
169 Stavanger BK 1 - Ringebu/Fåvang BK
170 Heimdal BK 1 - Kristiansands BK 1
171 Sortland BK 1 - Skien BK 1
172 Bergen Akademiske BK 2 - Vikersund BK 1
173 Kopervik BK 4 - Heimdal BK 3
174 Bergen Akademiske BK 1 - Ski BK 1

 

Jeg skal ikke driste meg til å tippe veldig fordi det er sterke lag igjen. Kopervik 4 ser ut som en bombe, men det er ingen dårlige bridgespillere i semifinalen. De tøffeste oppgjørene ser ut til å være Heimdal 1 mot Kristiansand, BAK 1 mot Vikesund og BAK 2 mot Ski. Førstedivisjonslag involvert i alle kampene.