LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KAMP 5KAMP 5
  

Det er et ønske fra arrangøren at alle lagene skal spille minst en kamp på BBO. Derfor ble det et bytte denne runden slik at BAK mot Vikersund ble sendt. Denne kampen ser ut til å bli avgjørende for kampen om sølv og bronse. I neste runde (kamp 6) er det Stavanger sin tur.

Det blir ikke så mye referat fra denne kampen. Nå har jeg sittet tjue timer mer eller mindre sammenhengende og tar kvelden fri. Resultater følger du i linken over og det kommer hit også når spillinga er over. I morgen skal det avgjøres med to kamper, men som sagt før er vel gullet langt nede i lomma på Heimdal 1 allerede.

                                              Her fra kampen mellom Heimdal 3 og BridgekamerateneSTILLINGEN ETTER KAMP 5RESULTATER KAMP 5     

 

 

     

 

 

     

 

Kamp 4KAMP 4


Hvis dette mesterskapet skulle bli spennende i det hele tatt, måtte Vikersund vinne en klar seier. Gikk det slik?

Første halvrunde var et fyrverkeri av en kamp. Prestasjonene var av varierende kvalitet, men et par virkelig godbiter var det. Se på Øyvind Saur sin spilleføring i 5ru (9) og på spillet der Lars Arthur først kaster to kløver for mye (4), men redder seg inn ved ikke å ta deres fjerde stikk mot 3NT, fordi da vil han skvise makker. I siste spill (14) er Sigurd Evjen og Vidar Smith alene i hele turneringa om å melde en fin lilleslem i ruter. Ved halvtid leder Heimdal med 11 IMP.

Andre halvrunde starter forsiktig med mange flate spill. I spill 18 levere Allan og Terje et flott motspill mot 3NT og beiter der det blir elleve stikk på det andre bordet. Kampen mellom Heimdal og Vikersund ebber ut uten de store spillene og ender 13.82 - 6.18 til trønderne. BAK ligger på andreplass og de vant nøyaktig med samme sifre.


HER SER DU TRE SMÅ SNUTTER FRA KAMPEN.

  
BORDET     -       ØYVIND SAUR    -           ERIK BERG


STILLINGEN ETTER FIRE KAMPERRESULTATER KAMPEN

 

RESULTATER FØRSTE HALVRUNDE


_____________________________________________________________________________

ANDRE HALVRUNDE
 

  Her gjør Allan og Terje det veldig surt for Vidar Smith. Med åpne kort tar du "lett" elleve stikk, men her er det som skjedde.

Ruter konge ut ble lasjert. Skift til hjerter dame (!). Vidar stakk med esset på hånda og tok kløverkappen til singel konge. Ruter som han måtte ligge unna. Allan vant og spilte hjerter. Den slapp han og forvente at tieren skulle ta stikket.

Det gjorde den ikke og når Terje vant med hjerter knekt og godspilte fargen, hadde han enda spar ess igjen som inntak.
     
          

 Dette er toppbridge, folkens!! Følg med hva som skjedde.

Glenn spiller ut hjerter 2 og finner makkers farge. Syd stikker og bommer ruteren, noe som ser naturlig ut. Mer hjerter som syd vinner. Han tar tre ruterstikk og spille kløver til knekten. På de to ruterne, kasta Lars Arthur to kløvere og har med det latt makker i stikken med holdet i begge svartfargene. Det kunne vært kritisk, men ikke når du har sånn oversikt som nordlendingen. I posisjonen over til høyre, tar han for hjerter 10, men IKKE hjerter knekt !!

Du ser helt sikkert hva som skjer med makker hvis LA tar deres fjerde stikk med hjerter knekt. I stedet frir han seg i kløver og en beit. Glimrende bridge!!

På det andre bordet er utspillet også hjerter til kapp, men Erik Berg spiller i stikk to spar til tieren som holder og kan så gå tilbake til ruteren. Det ender med 10 stikk og 12 IMP til Trøndelag.

 

     

Jeg vet ikke om Tormod Røren skulle dobla 4hj. Han vet at det er masse beit der, men på den annen side kam motparten ha en annen kontrakt som er mye bedre. Øyvind Saur hadde store ekstra ressurser for sin 4kl. Det er lett i etterkant å si at Tormod skulle doblet, men la nå oss si at motparten hadde ti stikk i spar som de flykta til. DA hadde vi ledd av landslagskapteinen da!!

 

 HOLD DEG FAST

 

for her kommer enda et fantastisk spill. Denne gangen med Øyvind Saur i hovedrollen.


I lukket Rom fikk Vikersund spille hjem 4sp for +420, så selv om Øyvind skulle gått beit i 5ru ville det blitt et plusspill til Buskerud. Men Øyvind ordna biffen med en utrolig oversikt i sluttposisjonen.

Erik Berg starta med spar ess og skifta til kløver. Esset vant stikk og så seilte ruter 9 rundt (!). Nord hadde vist blakk i ruter med sin 4ru, så det var sikkert ikke noe kunststykke for stjørdalingen. Kløver til stjelling og kongen kom på. Spar til røff og ruter til damen. Så alle ruterne untatt den siste. Posisjonen er over.

Ruter 4 og Erik Berg i Nord må ned på E10 dobbel i hjerter for å holde kløver 10x. Bordet kvitter seg med kløver 9. Hjerter til damen og en liten hjerter fra hver hånd. 11 stikk.

Erik kunne kanskje gjort det verre ved å spille mer spar i stikk to, men det kan sikkert en av dere lesere utrede detaljene rundt. Jeg har ikke tid akkurat nå.


                                                                                               Et flott spill av Øyvind Saur

 

Så en god (heldig?) slem av Heimdal.

Øyvind Saur fikk sparkongen ut til esset. Han fortsatte med ruter til bordet og kløver til kongen (!). Han tenkte sikkert slik at hvis en var kort i kløver, var det sikkert syd som hoppet til 3sp. Nå kunne ikke 3NT vinnes lenger. På det andre bordet la Glenn Grøtheim ned kløveresset tidlig og da spilte resten seg selv. D10xx kunne fanges opp og en hjerter forsvant på ruteren. Hjerteresset satt foran kongen og +920. Den scoren tror jeg ikke mange slår.

Så var det Vikesund sin tur til å melde slem


"Right from after the nose.." 2NT viser begge minor og det var alt Sigurd Evjen trengte. 3sp av Geir  viste også minor, men Erik Berg i nord hadde for mye major til å ta i mot?