LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Et par spill fra Vanderbilt


 

 Etter to sesjoner er det jevnt mellom Monaco og Nickell. Sponsor Pierre Zimmermann måtte reise hjem på grunn av sykdom i familien og det svekker ikke akkurat Helgeness og Fantoni sine sjanser til å vinne turneringa. I de to første sesjonene er det blitt vist masse god bridge og det er rett og slett ikke tilfeldig hvem som havner der de havner på resultatlistene.
  

  Klikk på spillet for å se hvordan Tor leser seg fram til rett spilleplan. Øst kunne vridd sparkongen og fått seg en stjeling, men trodde vel han skulle få for den likevel?  (Du må ha BBO innstallert for å se spillet)
-------------------------------------------------------------------------   -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Her var det underlig at Nunes ikke åpner med 1sp, men de har andre krav til åpninger på 1-trinnet enn oss.
-------------------------------------------------------------------------    
  Katz passet ikke, men med sparesset ut fra Tor tror jeg ikke det er mulig å beite 4sp. Korriger meg hvis jeg tar feil, men det ble i alle fall ti stikk ganske kjapt etter skift til hjerterdame og mer hjerter. ut med trumfen og ruterknekt fra hånda.

Det bllir litt verre om Geir skifter til kløver eller om de spiler ruter et par ganger. Likvel tror jeg det er mulig å få ti stikk.
     

 

Damelandslaget på Hurtigruta


Av Svein Jarle Ludvigsen

 

Det Norske damelandslaget til EM2014 er samlet på hurtigruten MS Finnmarken for treningsleir. I løpet av 4 dager skal det spilles og analyseres 128 spill fra en tidligere VM Finale, i tillegg deltar de også på Bridge for alle arrangementet på 30 spill ut fra Trondheim søndags ettermiddag.


Fra treningsleiren kan det meldes om fin stemning ved bridgebordet og ett strålende vårvær på fjorden. Turen nordover startet i Bergen med kveldssamling og litt velkomstspilling. Allerede kl. 10 på lørdagsmorgen var de i gang med første sesjon, og fikk en fin oppkjøring på samlingen. Ved kai i Ålesund, nyttet noen sjansen til å strekke litt på beina på land, men de andre nøt den varme fine solen ute på dekk. Etter Ålesund var det 2 sesjoner med 16 spill før middag, og etter middag gjennomgang av spillene og analyser med Landslagskaptein Tormod Røren.


Stillingen etter 48 spill er 106 – 89 (imp) Lederlaget er Åse (Åse-Geir-Ranja-Lise).  På det andre laget spiller: Gunn – Ida – Siv – Sølvi


__________________________________________________________________________________________

Jeg har tatt meg den frihet å fortelle litt om de som skjuler seg bak bridgespillerne vi kjenner.
Åse Sophie Langeland, gift og har 4 barn. Åse er opprinnelig født i Porsgrunn, men trådte sine barneben i Bodø. Sitt første møte med bridge var på Universitetet i Troms, da hun var 24 år. 
Åse har en flott karriere i Bridge, og kan se tilbake på Norgesmester i Mix par, Norgesmester for damer, Norgesmester Damelag, 4. plass i OL2000, men den plasseringen hun selv setter høyest er Europamestertittelen for damer fra 2005.

Åse bor i dag i Stavanger og er advokat den tiden hun ikke spiller bridge. Hun er medlem i Stavanger BK, og som hun selv sier også medlem i verdens beste bridgeklubb som er Gann BK. Åse er blid og hyggelig, og best kjent for sin høye, hjertelige latter.

 

                                                                      Tormod Røren

Tormod er landslagskaptein for damelandslaget. Til daglig bor han i Vikersund og spiller selvfølgelig i Vikersund BK. I tillegg jobber han for fotballklubben Vålrenga og er med både på talentspeiding og jobber med spillerutvikling og motivasjon. Han har to Norgesmestertitler, en i mix par og en i Lag, i tillegg har han en VM finaleplass fra VM i Canada.                                                                                        Sølvi Remen.

 

Sølvi er fra Bergen, og veldig glad i Bergen, det poengterer hun alltid. Sølvi har vært på damelandslaget side 2000. Hun kan se tilbake på Norgesmestertittel både i damelag og damepar, men setter 4. plassen i OL fra 2000 som beste plassering.  Til daglig spiller Sølvi i Bergen Akademiske BK, men tilbringer mye av tiden i England, som bridgespiller. Også Italia, Bulgaria og Australie har hatt den glede å ha Sølvi som bridgeturist de siste årenen. Sølvi er en veldig hyggelig spiller både som makker og motspiller, og har evnen å spre glede rundt bordet.


Hilsen Svein Jarle

Ivrig ligger hjemme og griner!!


 

har jeg hørt rykter om. 
Det er ikke mest fordi laget hans tapte med 1 IMP i femte runde, men måten det skjedde på.

  Spillet har jeg lånt fra Nils Kvangraven sin glimrende hjemmeside.

Johnny Hansen satt i vest og sammen med makker stampet de i 6hj over motpartens 5sp. De ble doblet med fynd og klem!

Etter ruterkongen i utspill gikk det to sekunder og Johnny sa. "Tolv stikk. Dere får for kløveresset, pluss 1680 på oss" 

På det andre bordet kom Helge Mæsel i akkurat den samme kontrakten og fikk det samme utspillet. Han brukte noen flere sekunder og røffa god ruteren for avkast av kløver seks. Ikke akkurat heksekunst?  "Pluss 1880 på oss," hadde han visst sagt i lukket rom.

200 i differanse ga Kristiansand 5 IMP. De vant med ett!! :-)
     
              
                      Johhny fikk sikkert trøst da han kom hjem. Nygift og forelsket er vel viktigere enn all verdens stikk i bridge?

 

Boye-Silla og lag Schwarz nummer 28 av 70 kvalifiserte i Jacobys Open Swiss


RESULTATER KVALIFISERING.

Jeg er ikke helt sikker på hvor viktig CarryOveren vil vise seg å være, men lag Auken har et godt forsprang.                         Sabine Auken og Roy Welland sitt lag leder etter innledende kvalifisering

To tyske spillere tatt for juks


Jeg tror ikke mine egne ører når jeg hører slike ting. Dr. Michael Elinescu og Dr. Entscho Wladow er tatt for å hoste et antall ganger knyttet til hvilken farge de er kort ! De har vært under mistanke en god stund og er visst overvåket med kamera.

                                                Dr. Michael Elinescu and Dr. Entscho Wladow,   

HER ER EN ARTIKKEL FRA THE TELEGRAPH OM DET SOM SKAL HA SKJEDD

Det tyske forbundet forsvarer sine spiller og har sendt to brev til WBF der de stiller spørmål til både etterforskning og konklusjoner.

BREV 1 og BREV 2

 

 

Undervektige og overvektige meldinger


Av Geir Olav Tislevoll


Lotan Fishers 1NT som du nevner i dag er litt overvektig når han melder inn 1NT over motpartens sparåpning, men 12 HP i to dobbeltonfarger er ikke noe pluss akkurat. Det viser da også Kaplan/Ruben sin handevaluator. Attenpoengeren er litt overraskende ikke engang verd 18 hp selv med 5-4 i to farger!

Her er hånda:

AK
A9xxx
KQ
QTxx

= 17.65 

Her er link til håndevaluatoren:  http://www.jeff-goldsmith.org/cgi-bin/knr.cgi
Så hvis de spiller med 15-18 NT for innmelding er 1NT meldingen helt opplagt. Hvis de spiller med 15-17 for innmelding 1NT har han litt i overkant, men det er vel ingen gode alternativer?
 
Du fortale meg om en hånd du oppvurderte i KM par, Snorre. I følge denne evaluatoren verd bare 16,8!

AT
AQxx
QTx
KQxx
 
= 16.80 
Dette er selvsagt kun en håndevaluator så man må ta det for det. Men jeg vet de har jobbet mye for å utarbeide den, bl.a. i forhold til å se forskjellige hender som for eks er verd 18.0 opp mot en mengde 7 poengere, osv...for å se hvor ofte det blir gode 3NT'er ut av det, etc. Det ligger et enormt statistikkmateriale til grunn.
Merk at om du hadde hatt tierne i de to firekortsfargene ville hånda iflg. K/R vært verd hele 1,4 poeng mer, dvs. 18,1 hp:

AT
AQTx
QTx
KQTx

= 18.10 
Jeg synes dette er interessant! Å vise håndas virkelige verdi vil antagelig gi resultater over lang tid, særlig når det gjelder balanserte hender tror jeg det kan ha mye for seg at det blir avgitt så nøyaktige meldinger som mulig.
Jeg har funnet ut at verdien iht. evaluatoren endres mye negativt hvis det er to honnører dobbel osv., mens dessuten er topphonnører og mellomkort i fargene veldig positivt. Dette vet vi jo fra praktisk bridge, men det er litt morsomt å se evaluaringene gjort at "maskinen". Fargelengde gir ikke så mye ekstra hvis det er tynne farger som for eksempel K7432. 
Forleden hadde makker:
AKxx
A10x
xx
AKJ9
og meldte den som 18-19 grand. Det føles intuitivt som en undermelding, og iflg. Kaplan-Ruben er hånda verd over 21 hp!...altså nok til 2NT fulgt av superaksept av en evt. 3H - overføring i stedet for å bli vist som 18-19,

AKxx
ATx
xx
AKJ9)

= 21.05 
(vi brant en god slem...)
Mvh
GeO

Per Elvin Pedersen og Jan Arild Olsen vant NM Semifinale i Aust-Agder


Jeg er ikke sikker, men det kan se ut som kretsen får to plasser i finalen. Dette kommer NBF med info om snart.

RESULTATER
  
  


                                               Jan Arild Olsen og Per Elvin Pedersen er klar for Lyngdal i september

Hoftaniska - Charlsen nr. 4 i Silidor Open Pairs


Når par og lag ryker ut fra Vanderbilt, er det andre turneringer som starter. Den jeveste er Jacoby Open Swiss Teams og der er Boye-Silla med enda for lag Schwartz.

Hoftaniska - Charlsen ble utslått med sitt lag DeButton og da hoppa de på Silidor Open Pairs. Nivået er sikkert ujevnt når de aller beste enten er i Vanderbilt eller i Jacoby Swiss, men fjerdeplass blant 260 par er uansett sterkt.

RESULTATER