LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Ernst & Young prisen 2014 til Finn Brandsnes?


Jeg liker å vandre rundt på BBO og kikke på kjenningene mine spille kort. Titt og ofte ser jeg flotte prestasjoner, men den i går var over gjennomsnitt for å si det mildt. Her er kortene:Jeg fikk ikke med meg meldingsforløpet helt, men øst hadde cuebiddet kløver som syd doblet. Kløveresset er derfor plassert.
Finn sitter i øst og skal spille 6sp med ruter åtte i utspill. Bordet vinner med esset og nord legger toeren. Allerede nå ser du at ruteren sitter 4-1. (norske utspill) 

Med åpne kort ville jeg spilt slik: Hjerter knekt til konge og ess. Spar til tieren og spar ess. Hjerter til hånda og en hjerter til stjeling. Hjem på kløverstjeling og ut med trumfen. Det blir en rutertaper til slutt: Skrivebordsbridge nesten vil jeg påstå!! 

En mer normal spilleføring ville vært EK i spar for å se om damen falt. Så hjerterknekten til kongen og esset. To høye hjerter for å se om den fargen satt 3-3. Da forsvinner tre ruter i bordet og en ruterstjeling sikrer det tolvte stikket. Det hadde gått galt denne gangen og kontrakten ville gått beit.

Finn fant en fantastisk spillføring slik sitsen var. Han vant med ruteresset, spilte hjerter knekt til konge og ess. Så spar til esset og spar konge. Hjerter dame og hjerter ti. Da nord ikke hadde mer enn to hjerter var planen med å kaste ruter i bordet dødfødt. Finn stjal god hjerteren og røffa seg hjem i kløver. Nå er stillingen som under:

Et "vanlig" innspill medfører at motspilleren tvinges til å spille til dobbelrenons eller opp i en finesse. Se hva som skjedde når syd fikk komme inn på spardame!!

Kløveresset godspilte kongen og ga avkast for rutertaperen. Nesten magisk, spør du meg!!