LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

"Mi kan'kje sei at mi lige det.."


 

er et sørlandsk kraftuttrykk om noen skulle være i tvil. Jeg har skrevet tidligere om fair play i bridge. Sist var fra fjorårets SM der makker bak skjermen tok feil i meldeboksen og kom i skade for å legge opp gal lapp. Nestemann meldte pass, men så oppdaga makker fadesen. Lovene sier at da skal meldinga ligge, men de fleste av oss (håper jeg i alle fall) vil la motstanderen ta opp og bytte. I alle fall hvis det helt opplagt var et bomskudd. Husk at makker på den andre siden har ikke sett noe. Det fikk han ikke lov til og trauet ble sendt over. Skam, sier jeg bare.

I runde fire kom dette spillet:(I det jeg skriver videre, tar jeg forbehold om at jeg har blitt referert korrekt)

Vest sin 1sp ble alertert fra Baumann til Charlsen, men ikke fra Hildal til Hoftaniska. 1sp viser normalt en balansert hånd en ikke har lyst til å meldt NT med, men kan også inneholde diverse hender med ruter og/eller kløver. Tor Erik Hoftaniska kunne velge mellom 2kl, en god løft til 2hj, eller 2hj som han gjorde.
Jeg tror ikke Kjetil Hildal ville fått mange poeng i meldeklubben for 3kl på sin minorhval, men han valgte å vise hånda som en enseter i kløver. 3hj fra Thomas Charlsen er ikke invitt, kun fight om kontrakten. 

Når trauet nå kom over til Hoffa/Hildal, kom Hildal på at han skulle alertert 1sp. Det gjorde han forsinket og innrømmet sin brøde. Pass rundt. .Slik burde historien etter min mening endt, men når det viste seg at sparkutten gikk og 4hj sto, tilkalte Hoftaniska TL. Han hevdet at hvis han hadde fått rett forklaring på 1sp, ville han meldt annerledes og de ville kommet i 4hj. Ikke i 4sp på 4 -4 fordi det er beit, men 4hj. Men andre ord mente Hoffa at hvis vest hadde en hånd der ruter to hadde bytta plass med spar to hadde de andre konvensjoner tilgjengelige, konvensjoner som ville ha endt i utgang.

På en måte er det ikke noe galt i å tilkalle TL og fortelle hva som har skjedd, men det får være grenser!! Her har bergenserne et kjempespill i 3hj - 170 der 75% av salen spiller utgang i ruter den andre veiene. Nei, de skal klemme ut enda mer saft og hente 2 IMP til. Jeg håper 97,3% av dere er enige med meg når jeg sier at NS overhode ikke var skadelidende. Vest hadde bare en spartoer for lite og NS hadde alle muligheter til å melde utgangen sin på nitten honnørpoeng. Selv om en person har glemt å alertere, kan da de ikke være automatikk i at han skal dø i synden, bli steinet og hengt opp ned etter tåneglene?

Nå burde historien for andre gang endt her, men tror du ikke Turneringsleder gir Hoftansiska - Charlsen medhold og justerer spillet til 4hj - 620! Det finnes vel ikke et levende menneske i øst som hadde latt NS spille en utgang i sonen med sin hånd, men han stakkar får ikke lov til å melde. 

Vest-Agder appelerte selvsagt og i Seriemesterskapet er reglene slik at det er lovutvalget i NBF som er behandlende instans. Nå må altså de bruke tid på å samle seg om det jeg kaller en meningsløs protest og en enda mer meningsløs turneringslederavgjørelse. I alle lovbøker må det være noe som heter sunn fornuft, uansett om det etter boka har foregått et lovbrudd. Jeg er helt sikker på at Per Nordland er uenig med meg og han ønskes velkommen til å komme med en kommentar.


Jeg oppfordrer herved Hoftaniska og Charlsen til å trekke protesten, be om at spillet justeres tilbake til +170 og si at lovutvalget kan bruke tiden sin til mer fornuftig ting.

 

 

 


Christer Kristoffersen ser ut til å bli Seriemester 2013-14.
Her sammenligner han lista fra siste runder og kan notere enda en kjempescore!!

SM 2013/14. Femte og sjette runde - 1.divisjon


Som sagt kommer det en del spill i løpet at de nærmeste dagene. Den runden jeg har oppdatert sist, vil ligge øverst. Nå er det natta her i Søgne!___________________________________________________________________________________________