LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KAMP 3KAMP 3

STILINGEN ETTER TREDJE KAMPRESULTATER TREDJE KAMP
RESULTATER TREDJE KAMP - FØRSTE HALVRUNDE
Denne gangen var det Topbridge og Bergen Akademisk som ble vist på BBO. Bergenserne ligger på middels etter to kamper, mens Topbridge har fått en tung start. BAK vant fint i første kamp, men fikk juling av Heimdal 1 i andre.

 

                                      Johnny Hansen, Sven Olai Høyland, Jon Kåre Schjelrupsen, Magne Eide

  

Her kom den første store svingen og når Magne Eide og Sven Olai Høyland fikk melde i fred, kom de lett i 6sp. Når makker viser fire spar og utgangkrav, vokser Magne sin hånd inn i himmelen, selv om han har bare 10 honnørpoeng. Sven Olai ser at hendene passer godt sammen og det er nå bare snakk om seks eller syv, avhengig av hvor mange ess makker har.

Jim åpner med 2hj og når også Tor er med å forstyrrer, kan jeg ikke se hvordan Mikkelsen - Furunes skulle kommet i slem.                                                Tor Bakke, Jon Egil Furunes, Jim Høyland og Jan MikkelsenJon Kåre Schjeldrupsen tror jeg ikke hadde noen spesielt god følelse verken under eller etter denne kampen. Han hadde flere vanskelige avgjørelser og når en først kommer på hælen, kan en nesten banne på at det en gjør blir feil. Her kunne han henta en sekser hjem med en dobbeltscore, men valgte å ta ut i 5ru og betalte ut en nier i stedet.
Som tilskuer er det lett å se fasiten, men en god regel i bridge er å passe makkers straffedoblinger. Schjeldrupsen hadde sikkert dårlige samvittighet for sitt løft til 3NT, men når han først hadde meldt som han gjorde synes jeg det blir litt enmannsbridge å ta ut i 5ru. Ikke sikkert alle er enige i det.                                                                                      Magne EidSånn melder Norgesmestrene.


  Da jeg så at Terje Aa og Allan Livgård hadde fått spille 4hj med hjemgang når NS har ti stikk i spar,  tenkte jeg at det sikkert var et utslag av  overdeven (?) respekt.

Helt til jeg spurte Terje om hvorfor motparten ikke meldte mot dem i spillet til venstre. "Æ åpna da i 3ru, sjø!!", var svaret.

Hadde noen av dere lesere klart å melde seg på med nord eller syd sine kort?

     
     


ANDRE HALVRUNDE

Når makker har vært i pass, synes jeg vi skal være mer "frie" i valg av åpningsmeldin, spesielt utenfor sonen. Johnny Hansen valgte 4hj og da kan jeg ikke se hvordan ØV skal komme seg på banen. To beit (skulle vel vært tre?) I det andre rommet åpnet Nord med 3hj og da doblet øst opplysende. ØV kom til 4sp og når det satt så greit som det gjorde, var det 10 stikk selv med ruter konge ut. Syd kommer aldri inn for å få hentet DJ i ruter. Tre i spar, ett i hjerter, ruter ess og fem i kløver blir ti tilsammen.

     

 

     

 

 

 

     

 

 

 

 

BUTLER


BUTLER TOTALSTILLINGEN


 
Under kommer alle halvrundene, de siste øverst.


 

 

KAMP 2


     
KAMP 2


Denne gangen var det arrangøren, Bridgekameratene, som skulle vise sine kunster mot Skien. Bridgekam hadde tippet seg selv som et av bunnlagene, mens Skien var tippet som mulig medaljekandidat. Begge lagene gikk på et lite tap i første kamp.

STILLINGEN ETTER KAMP 2
RESULTATER KAMP 2
FØRSTE HALVRUNDE
LITEN VIDEOSNUTT FRA ÅPENT ROM 

VIDEOSNUTT FRA LUKKET ROM

Den første runden på BBO var ingen suksess for arrangøren, men vi lar det gå som oppstartsvansker og gir dem en sjanse til for å få teknikken på plass.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeg starter med et spill fra kampen mellom Stavanger og Vikersund. Jan Fjælberg skulle spille 3NT etter av øst-vest hadde meldt og støttet spar. Den fargen satt jo 4-4, så da kan du prøve å finne ut hvordan rogalendigen gikk beit?

     


Det er da tre stikk i hjerter, fire i ruter med kappen og EK i kløver. Selv vi tilskuere kommer fram til ni stikk vel?

Lars Allard skulle spille ut og startet med ruter dame (!). Jeg synes det er vanskelig å kritisere Jan Fjælberg for å ta esset, knekten og så kappe på nieren hjemme?

Ei beit
     

 
                                                                             Jan Fjælberg ble lurt av Lars Allard.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg kan ikke bare skrive om gode prestasjoner. Når eliten dummer seg ut, får de tåle å få på pukkelen for det.
Det var noen som i presentasjonen sin av laget før turneringa sa omtrent følgende. "Det er et mål at når vi er spillefører, skal vi tilsammen ha flere trumf enn motparten". Jeg vet ikke om Kai og Ronny Jørstad har dette prinisppet i sitt system, men det burde de hatt. Etter kampen la far seg flatere enn flat og tok på seg 100% av skylda, men da lagkameratene for tredje gang ba om forklaring på meldingsforløpet sa Kai klart i fra om at "Nå setter vi oss ned, dere. Så snakker vi resten av kvelden om dette spillet." Da ble det stilt i fjøset. .-)1400 kosta moroa..

_________________________________________________________________________________________________     
Dette er sikkert ikke Ronny Jørstad sitt største kunstverk, men småfint.

Pappa Kai spilte ut spardame til esset og Ronny avblokkerte med kongen. Så hjerter til ti og knekt, spar knekt og skift til ruter.

Tommy stakk med kongen og tok nok en hjerterfinesse. Det holdt, men på esset viste det seg at vest skulle ha et hjerterstikk til.

Nå handlet det om å bli kvitt ruteren, så Sandsmark spilte en liten kløver til damen. Ronny hadde ingen problemer med å lasjere den og da ble spillefører hengende med ruteren sin. EI beit.

Du ser helt sikkert at hvis Ronny stikker kløverdamen, forsvinner rutertaperen på den fjerde kløveren siden vest må følge tre ganger.
     

 

 

     

Denne utgangen var lettere å spille hjem enn å melde. 2ru er MULTI (en svak majoråpning eller en sterk NT). 2sp viste litt hjerter og sannynligvis minst innvitt.

Da var ikke Andre Øberg tung å be.

Ruter konge til esset og hjerter til kongen. Når knekten falt, var det bare å prøve spar mot kongen og kløverkappen. Satt ett av kortene rett, var det +620 å bokføre.

10 IMP til Skien da kontrakten på det andre bordet var 4sp Ø , 8 stikk.
     

 

 

     
     

 

 

 

     
     

 

BILDER FRA NM KLUBBER 2014


BILDER FRA MESTERSKAPET
    
 
(Picasa sliter noen ganger i FIREFOX. Virker best i Crome eller IE)
 

DAG 2 - Diverse bilder
  


 Andre halvrunde - kamp 1 - portretter

::


Første halvrunde - kamp 1

FILMSNUTTER FRA NM KLUBBER 2014


 

Erik Berg - Cupmester med TO tap i innledende kamper!!Vikersund mot Heimdal, Kamp 4/2


HER SER DU TRE SMÅ SNUTTER FRA KAMPEN.
  
BORDET     -       ØYVIND SAUR    -           ERIK BERG

Bridgekameratene - Skien , Åpent rom,  kamp 2/1

 

 

Bridgekameratene - Skien , Lukket romm kamp 2/1

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heimdal 1 mot Heimdal 3 - Lukket Rom kamp 1/1

Glenn Grøtheim - Lars Arthur Johansen, Steinar Nilsen - John Arthur Paulsen


Per Watz ønsker velkommen (torsdag kl 10.00)