LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Vårt "nye" damepar, Gunn Helness og Ida Wennevold


Jeg har som mål å presentere de fleste av spillerne som skal spille for Norge i EM i juni. Marianne Harding fikk du en prat med for ikke så lenge siden. Nils Kvangraven og Terje Lie presenterer jeg i det neste BIN. Der tegner og forteller Terje fra Thailand, en fortelling jeg håper dere vil sette pris på.

Gunn Helness og Ida Wennevold er vårt ferskeste tilskudd på landslaget og de fleste fikk med seg at det ble uro forbundet med det uttaket. Det har vi nå lagt bak oss og forberedelsene er godt i gang. Gunn har sendt meg noen ord ut fra en liste med ting jeg kunne tenke med å få svar på og det kommer her:



Hei Snorre 

Jeg skal forsøke å svare på vegne av både Ida og meg.

Ida bor på Nesodden med Jørn og datteren Emma på ti. Min familie vet alle det meste om :-), så der bruker jeg ikke så mange linjer.



                Her er store deler av familien Helness, sammen med Ida. Anledningen er seier i lagturneringa på Olrud i påska


Vi har begge utdannelse fra Universitetet i Oslo. Ida er realist, mens jeg er utdannet på Institutt for kulturstudier. Ingen av oss har vært spesielt karriereorientert. Jeg jobber som pedagog i Nordstrand Menighetsbarnehage og Ida på Traktøren på CCVest.

Familie, venner og bridge er nok våre viktigste interesser, og så er vi god til å lage mat, drikke vin og le høyt :

Når det gjelder opplegget rundt landslaget, er jeg enig med deg i at Tormod har et mer profesjonelt opplegg enn noen har hatt tidligere. Hans nye giv er det som fikk oss til å ville delta igjen. Vi har begge vært landslagsspillere før og opplegget er veldig bra. Ida er teoretikeren av oss, mens jeg liker "learning by doing". Uansett utgangspunkt er treningssamlinger veldig nyttige for å bli kjent med hverandre og laget og ikke minst spille, spille, spille. Gjennomgang av spillene med "fagpersoner" er fantastisk lærerikt og gir grobunn for å søke nye og bedre løsninger, altså utvikling både for den enkelte, paret og systemet.
   
  


                    Samling på hurtigruta har vært en del av opplegget for å få mangdetrening før EM

  

Når det gjelder internasjonal rutine har nok jeg mer enn de fleste damer, spesielt pga av adskillige mesterskap sammen med min mann de siste 20 åra (!), men også som landslagsspiller i nordisk og EM. Ida spilte EM med Tulla, mens jeg var landslagsspiller sammen med Anne Lill i mange år.

Ida liker å ha systemet på plass. Det gir henne trygghet. Hun både kan det og behersker det. Ida er en nøyaktig bridgespiller som tåler egne feil og har utholdenhet og ro, om hun ikke blir uroet da. Jeg er litt mer humørspiller, men lærer meg gjerne systemet når det er et makkerskap med potensiale og utvikling og et mesterskap i vente. Jeg tåler litt trøkk, men liker ikke å gjøre feil og har nok utviklet meg de siste årene ved å bli mer tålmodig. Jeg prøver alltid å gjøre så godt jeg kan.

Systemet er et naturlig 2-over1-system med sterke grander og svake to- åpninger. Vi  melder inn lett på ett-trinnet og aggressivt med god farge på to-trinnet, men har ganske konservative åpningsmeldinger. 

Vårt makkerskap er nytt og det har blitt behørig kommentert. Det fine med nye makkerskap er at troen på potensialet er på topp. Og fra å halte litt avgårde har vi allerede fått resultater av trening, spilling og systemprat, toppet med en utrolig deilig seier på Olrud. Vi kunne vært "halt over målstreken" av Tor og Fredrik, men vi stod ganske støtt på egne ben og klarte oss mot god motstand. Det er klart det kjentes godt ettter all diskusjon landslagsuttaket skapte, men mest av alt fordi vi skal spille et EM og vil være så gode som mulig!

Støyen omkring uttaket er forståelig, men trakk kanskje litt ut i noen fora? Uansett, Tormod var modig og vi håper å vise at han gjorde et godt valg for laget. For min egen del har jeg valgt å tenke at diskusjonen gjaldt

1) hvilke uttakskriterier man ønker skal gjelde,
  
2) at Stine og GunnTove ikke ble tatt ut,
  
3) ikke at det var akkurat oss som var problemet, men et nytt makkerskap på bekostning av et etablert,
  
4) og ikke meg som person. Ida og meg kan bare gjøre det vi har forventet av oss selv hele tiden.
   Vi skal bruke tiden fram mot mesterskapet best mulig og spille så godt vi kan under mesterskapet!
   Det er den utfordringen ALLE landslagsspillere har.


Det siste spørmålet ditt er vedlig lett å svare på, Snorre :

"Målet til laget er å kvalifisere seg til VM

________________________________________________________________________________________________

Takk til Gunn for at hun har tatt seg tida med å gi oss et lite innblikk i hvordan vårt nye makkerskap tenker fram mot EM. Denne gangen tror jeg alle føler at forbredelsene er gjort så bra som nesten mulig med de rammebetingelsene som er gitt. De aller fleste som skal spille for Norge er tross alt ikke profesjonelle bridgespillere.

Resultater London Easter


 

 

 

Jeg fant ikke resultater fra en større engelsk turnering med norsk deltakelse i påska, men når jeg fikk linken i ettertid, viser det seg at det var flott og oversiktlig.

LAGTURNERINGA 

Her ble Thor Erik Hoftaniska nummer tre på lag Malinovski, mens Silla, Baumann og kaninen spilte for Gillis. De ble nummer 11. 

 

Parturneringa

Norsk på femteplass med Geir Brekka og KC Baumann på femte, med Sølvi Remen (i par med Paula Leslie) på sjette..



                                           Her Sølvi sammen med makker i EM, Siv Thoresen