LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KAMP 1


 


KAMP 1

RESULTATER FØRSTE KAMP
 RESULTATER FØRSTE HALVRUNDE

1  7 16,29 Heimdal BK 1     Livgård - Helgemo - Berg - Grøtheim - Aa - Johansen         
2 8 11,14 Stavanger BK Skimmeland - Heskje - Fjælberg - Larsen - Bårdsen - Olsen
3 5 10,92 Vikersund BK Allard - Røren - Jensen - Smith - Evjen - Saur
4 3 10,47 Topbridge BC Lillevik - Ludvigsen - Hansen - Schjelderupsen - Furunes - Mikkelsen
5 6 9,53 Bridgekameratene Sandsmark - Wang - Stabell - Stabell - Larsen - Wilt
6 4 9,08 Skien BK Øberg - Hogstad - Jørstad - Jørstad - Bergheim - Frydenberg
7 1 8,86 Bergen Akademiske BK Høyland - Eide - Bakke - Bakke - Høyland
8 2 3,71 Heimdal BK 3 Nilssen - Tøsse - Fiplingdal - Paulsen

Når det er to lag fra samme klubb, er det vanlig at de møtes innbyrdes. I andre idretter kan det hende at et lag vil kunne bli beskyldt for å hjelpe et annet lag fra samme klubb. Det ler vi av i bridge. Er det noen vi virkelig ønsker å slå, så er det de fra vår egen klubb.

Heimdal 1 er store favoritter til å vinne turneringa, men det viser seg gang på gang at i NM klubber så slår alle lagene hverandre. Heimdal 1 er forsterket med Geir Helgemo og Erik Berg, og når de andre på laget er Terje Aa, Allan Livgård, Lars Arthur Johansen og Glenn Grøtheim skjønner dere sikkert favorittstemplet. Heimdal 3 stiller med et sterkt lag, men noe mindre merittert, Steinar Nilsen, John Arthur Paulsen, Øystein Fiplingdal og Ole Johnny Tøsse.

Det ble tust i oppsettet på BBO første runde. Det er ikke vanskelig å sette opp riktige innstillinger, men det må trenes på. Lagkamp uten sammenligning mellom rommene er rimelig meningsløst, så vi både tror og regner med at dette er ordnet til andre halvrunde.

    Allerede i det første spillet, viste Allan at han hadde tenkt å finne gode utspill denne helga.

Fiplingdal og Tøsse var på vei på ruterslem, men oppdaget at de manglet sparkontroll. Den informasjonen ga de også til motparten og spar 3 var et rimelig opplagt utspill fra Allen.

Cuebid er no herk? :-)

Lars Arthur og Glenn kom kjapt i 3NT i det andre rommet og en utgangssving for Heimdal 1.
     

 

 

    Her kan det se ut som Terje Aa var flink, men han ble "reddet" av systemet sitt. 2ru viser en god løft til 3kl, så det kunne han ikke melde. Derfor ble det pass.Kontrakten endte med ni stikk, men på det andre bordet kom Heimdal 3 i 3kl da vest meldte 2ru over 2kl. 

Med korrekt motspill var det ikke så vanskelige å holde spillefører nede på åtte stikk og en liten sving til Heimdal 1
     

 

 
Andre halvrunde
 
 

     Her var John Arthur Paulsen både dyktig og heldig. 5kl viser krutt og kanoner, så da mente Paulsen at et ess og en konge var nok til å melde slem.

En god start for Heimdal 3.

På det andre bordet åpnet syd med søppelmulti og det var nok til å hindre Grøtheim - Johansen å komme i slem.
     
   

 

 
 

     Her var Geir Helgemo flinkere til å spille ut enn Ole Johnny Tøsse på det andre bordet. Meldingsforløpet var ikke identisk, men begge måtte trekke et kort, en kløver eller en hjerter.

Geir og Erik tok de fire første stikkene etter hjerter til konge og ess, to ganger ruter og hjerter knekt.

I lukket kom det kløver ut etter

          1sp
2NT     3ru
4sp

11 lette stikk.
     

 

       
     Så en katastrofe av Grøtheim - Johansen. Syd åpnet med svake to spar og så vet vel ingen hva som skjedde videre. 3spx kosta ikke mindre enn -1400.

(Mente øst at de spilte samme forsvar som etter 1NT inn kanskje? Da betyr redobler at han har en langfarge, mens dirkekte melding viser fargen + en overliggende)
     

 

  

 

     
     
Her var Ole Johnny Tøsse veldig dyktig som spillefører i 3NT. Glenn Grøtheim spilte ut ruter konge og skifta til hjerter til esset i bordet. Så en liten spar til tieren, kløver til kongen og mer spar. Øst stakk med kongen og spilte hjerter knekt (en liten hadde aktuelt være bedre)

Nå var Tøsse sjef i det han stakk med kongen i bordet og spilte spar til damen sin i posisjonen til høyre. Kløver ess og hjerter til vest. Han kunne ta to hjerterstikk, men måtte så spille ruter og gi bort to ruterstikk. 3 + 2 + 2 + 2 = 9.

GLIMRENDE!!!

 

 

 

Her hadde jeg sympati for Lars Arthur sin avgjørelse. Han vet at makker har hjerteress, men mangler kløvercuebid og de mangler spardamen.

Han vet at han kommer inn i bordet på hjerter ess, men så er det meget sannsynlig slutt på inntakene der. Da kan det blir tungt å løse svartfargene uten taper, i alle fall hvis makker ikke har minst en av tierne.

Steinar Nilsen og John Arthur Paulsen meldte slem og vant et tolver da begge de svarte nøkkelkortene satt dobbel foran.