LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Nunes lurer franskmannen..


    Cronier skal spille 6sp etter at øst har meldt inn hjerter. Du ser at kontrakten henger på å finne ruterdamen.

Geir Helgemo på det andre bordet kappa den (selvsagt) gjennom vest og vant sine 1430. Jeg regner med at Geir tenkte slik. "Siden øst er lengst i hjerter, er vest sannsynligvis lengst i ruter. Det er odds for at et spesifikt kort er hos den som har flest kort i fargen". Det stemte..:-)


Det første kortet Nunes kasta da syd tok en æresrunde i trumf, var en ruter (!). Med tre kort igjen spilte franskmannen ruter til esset og ruter til nieren.

Var denne fella for opplagt eller?
     
     

Ingen norske i arkivet fra Island


Det er ikke noe godt tegn fordi det betyr at det har ikke vært noen norske på lederbordet. Der har det vært stort sett islendinger og de spiller flott. Her er et eksempel der Damiinova fra Bulgaria gjorde feil som ble skjebnesvanger.

   Damianova i øst spilte ut kløverkongen til esset og hjerterdame til konge.  Hun tok for kløverdamen og skifta til hjerter ti. Bordet vant og spillefører kunne gjetta sparen, men det er nesten ikke mulig i praksis.

Han stjal en kløver og spilte en liten spar mot bordets tier. Øst stakk med damen og fortsatte med kløverti slik at nord ble låst på hånda i nord. Nå var det ikke mulig å komme inn i bordet for å ta sparkappen. 

Jeg tror øst lente seg tilbake og venta på beit. 

Neida!!
       
        
  Spar ess og spar til stjeling. Så en trumf med avkast av en ruter og i diagramposisjonen spilles den siste trumfen.

God natt til vest...

(Øst skulle skifta til ruter enten tidlig eller når hun var inne på spardamen, men jeg tror hun var for opptatt av å ødelegge forbindelsene mellom spillefører og blindemann)

Tor og Geir vinner i Frankrike (igjen)


Jeg begynner nesten å bli lei av å skrive om turneringer som Helgemo - Helness vinner. Nå er det åpent mesterskap for lag i Frankrike og det ser ut som Zimmermann cruiser her også:

HJEMMESIDE


Jeg liker å prøve teste meg selv på meldeproblemer som  dukker opp på BBO eller andre steder. "Hva ville jeg gjort ved bordet i den situasjonen?". Det er lærerrikt å se hvilke aksjoner de beste gjør likedan som meg og (minst) like lærerikt å se hvor vi skiller lag. 

I spillet under vant Geir Helgemo 12 IMP i sin kamp. Jeg må innrømme at jeg ikke ville vært i nærheten av de IMP'ene om jeg hadde sittet på Geir sin plass. Hva med deg?Motparten har kommet i 6sp. Der har du fem kort i mot og ellers INGEN stikk, verken i medspill eller motspill. Likevel melder Geir 7kl, til tross for at han ikke har den ringeste peiling på hvilke kort makker har !! Tor går sine 800, men det var en glimrende stamp mot 1430 på det andre bordet. Der kom de riktignok i hjerterkontrakt på vest sin hånd, men 6sp er også ubetelig,

Jeg tror det er slike spill som er forskjellen meg meg/deg og de aller beste.