LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

"Der meldte du rart, Snurr""


fikk jeg høre i dag. Nå er ikke jeg den som klager over utur og manglende glid, men i bridge må en sitte litt i dytten for å kunne vinne. I det lange løp får en selvsagt som fortjent, men her ble jeg og Martin hardt straffet synes jeg.
  Geir   Martin Tom   Snorre
      1kl
pass 1hj pass 4hj
pass 4NT pass 5sp
pass 6hj pass pass
pass      
  De aller fleste var i slem, men mange hadde åpnet med 1NT i syd. Det er sikkert riktig, men jeg liker ikke ha stålmaks for NT-åpniningene mine. Ikke fordi det er noe galt i å ha maksimum, men mest for at makker skal kunne passe med en balansert åtte-poenger uten å misse utganger i ett kjør. Ikke sikker alle er enige den logikken, men det er så. Kanskje er ikke denne hånda overmaks heller, selv med 17hp, fine honnører og to tiere. Ingen femkort trekker ned.

Der syd åpnet med 1NT, spurte makker med Stayman og 6hj ble spilt fra syd. Jeg åpnet med 1kl og var superfornøyd når makker svarte 1hj. Nå hoppet jeg til 4hj og viste 18-19 balanserte. Hånda hadde vokst med hjerterfarge hos makker fordi nå var dobbeltonen min godt mulig et pluss.

Fra syds hånd er kontrakten ubetelig, men Tom Høiland grukket vel og lenge før han falt ned på ruter 9. Det var blink, men Martin ga ikke opp. Ruteresset og spar til tieren for å få kastet begge ruterne. To beit og alle poengene til kretsmesterne.

Kontrakten er faktisk bedre fra nord. Ruterkongen kan sitte hvor som helst og med ruter ut fra øst kan en gjøre et valg i bordet. Bommer en, er sparkappen sjanse nummer to. Med ruter ut fra vest må en gjette med en gang om det er fra kongen eller om en heller skal stille med esset og ta sparfinessen med tieren.

Små marginer.
     
     

Spill fra KM i Vest-Agder


 

  Det er fint å være eneste par i slem når det er 12 stikk å slenge i veggen. Litt dumt at en da er i 7sp i stedet for 6sp som hadde holdt i massevis.
  
  
   


Vest Nord Øst  Syd 
  3ru dobl 3NT
4sp pass pass 4NT
dobl pass pass pass
       
  Offensivt av landslaget.

De fleste åpnet med 3ru i nord. Da gikk det pass i øst og 3NT i syd. Vest hadde et rimelig naturlig sparutspill og  ni stikk.

Nils Kvangraven satt i øst og vet at en passer seg ikke til topps i parturneringer. Han doblet opplysende med tynne verdier og ble belønnet av en flink makker i vest, Helge Stornes.

Helge startet med kløver og da var det 300 fine inn på ØV. 4sp kan vel vinnes selv med kløverstjelinga, men to dobla beit var alle poengene.