LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Når det ikke ble SnåsaCup....


 

så måtte Snåsa's beste bridgespiller øve seg på BBO istedet.Det kom kløver ni ut fra Nord og det plasserte kongen i syd. Ser du på kortene har du fire tapere. En i spar, en i hjerter og to i ruter. Hvordan tenker du å løse det problemet?

Kristoffer Hegge klarte det  ved bordet når han spilte hjerter knekt (!) i stikk to. Syd vant med damen og spilte kløver. I bordet forsvant det en spar. Nord stjal og skifta til spar til esset. 
Spillefører gikk inn på hjerter ti for å spille kløverdame. NS kunne ikke gjøre noe for å beite dette siden nord nå ikke hadde mer trumf.

Om syd skifter til spar i stedet for å kløver i stikk tre, spiller ingen rolle. Den stikkes med esset, hjerter til tieren og kløverdamen igjen.

HER er spillet LIVE

Hvis noen har tenkt å gi Hegge en pris for dette, kommer jeg til å protestere. Det var tøft (og aktuelt) spilt, men uten å ha regna så nøye på sjansene, tror jeg ikke dette er matematisk beste spilleplann. EK i hjerter får med seg damen dobbel. Ruter ess fulgt av ruter til kongen og mer mot knekten vinner med alle ruterfordelingen unntatt D10xx eller D10xxx i nord. Et annet (godt) alternativ er ruter til kongen og hjerter til kapp. Det vinner med Dx/Dxx i syd og resten av kortene kan sitte akkurat som de vil. Ruter til kongen og ruter til esset for å stjele (om nødvendig) den trettende med hjerter ti er også en mulighet, kanskje den aller beste?

Nå får jeg sikkert de kreative (og magiske som mener de slår matematikkens lover) på nakken. Det lever jeg godt med. På den annen side: "Don't argue with succes!"

 

 

 

 

 

Vyctor 1 og Vyctor 2


er en spiller på BBO jeg har fulgt med interesse i flere år. Han er en notorisk juksemaker og spiller sannsynligvis begge hendene samtidig som han er tilskuer. Dessverre er han nok ikke alene om å drive med fanteri, men jeg håper ingen av dere tillater dere å synke så lavt.. Selv ikke på BBO.

Her er et par eksempler fra hans karriære:Han åpnet med sine 10 honnørpoeng og gikk rett i Blackwood når makker hadde vist det samme. Spilleføringen var heller ikke vanskelig. Først toppet han ut spardamen, før han tok for hjerter dame og fortsatte med hjerter til tieren. (ikke esset, damen og så kapp..) 

Så en "fin" dobling:"Makker" startet med ruter og selv om spillefører gjetta rett i spar, ble det to redobla beit.

Jeg vet ikke om jeg skal le eller grine?