LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Gull og fjerdeplass til Norge i junior-Nordisk.


 

 

Turneringa ble spilt i Ørebro i helga og det var tre klasser, U25 - U21 - Girls. Hvis jeg har forstått rett spilte alle i en pulje i innledningen, mens i de 12 siste spillene ble klassene splittet for at de som skulle spille om seirene i de tre klassene, møtte sine motstandere. Dette er jeg ikke helt sikker på.

Det jeg ER sikker på, er at Stine Frøyse og Chartlotte Mikkelsen var beste jentepar og dermed kan smykke seg med tittelen Nordiske mestre. I den eldste klassen ble Kristian B Ellingsen og Tor Eivind Grude nummer fire

RESULTATER

  


                                            Nordiske mestre, Stine Frøyse og Charlotte Mikkelsen

LOGG DEG PÅ SEND HILSEN TIL JENTENE UNDER "LEGG TIL KOMMENTAR"

__________________________________________________________________________________

Kristian har sendt denne "oppklaringen".

Hei Snorre

Vi ble forresten nummer 4  i den eldste klassen og  ble passert med et nødskrik i siste runde.

Var nummer tre etter at alle hadde møtt alle, men det er et litt merkelig konsept her med monrad til slutt. 4 runder à 3 spill der det i teorien kan være slik at de som er nummer 1 og 2 blir sittende på bord 1 i alle rundene.

Det er heller ikke slik at du møter par som stiller i samme klasse som deg. Et noe tilfeldig spill, spør du meg.  Skulle tro det var mer rettferdig å dele ut medaljer etter at alle har spilt mot alle.

Stine og Charlotte vant jenteklassen og beste par i U21 fra Norge ble Marcus Scheie og Joakim Sæther på 4.plass.

 

 

 

Stjålet fra kvangraven.no


Jeg håper ikke Nils blir fornærmet når jeg stjeler artikler fra han. Betalingen min er stadige oppfordringer om å lese en bridgeside som inneholder drøssevis av spill med gode poenger. 
Her er det Espen Lindqvist som får fortjent skryt.
Det hele handler om hvordan ruteren skal spilles for en taper. Øst har vært ute og sladret i kortene. Han har fortalt om normalt minst ni kort i hjerter/kløver og brorparten av honnørpunktene. Det benyttet Espen seg av når han skulle vinne sine ti stikk. Referatet av spillets gang leser du over, så det gjentar jeg ikke. Et fint poeng av Espen der han bruker at siden vest har lengden i ruter, er det størst sjanse for at et manglende kort (knekten) sitter på den hånda. Derfor ruter til kongen.

Min kommentar går til øst sin aksjon. I bridge må en alltid tenke to tanker. "Skal jeg undersøke eget potensiale eller skal jeg tenke mest på å hindre motparten i å utveksle informajon?"

Nils ønsket å komme med en egen utgangsinvitt og ba makker se om han kunne hjelpe til i kløver og hvordan det ellers sto til med honnørstyrken. I bridge er det som regel en god ting å ta makker med på råd, men samtidig gir en motparten plass til å utveksle sin informasjon. Nils ville ikke melde 3hj fordi det var fight om kontrakten. EK i kløver og noen små hjerter var alt han trengte for å 4hj skulle være kabal. Å hoppe rett i 4hj var også et aldri så lite overgrep.

Nå fikk Boye slippe til med en invitt for sin side når han meldte 3hj. Espen Lindqvist er ikke tung å be, ikke minst fordi det kunne se ut som makker hadde singel hjerter og at siden ØV hadde hjerter/kløver, kunne makker godt ha noe rutertilpass. (KJx i ruter hadde gjort spillet nedbrett)

Nok et bevis på at det som er teoretetisk korrekt (3kl) i praksis ikke er det vinnende budet (3hj). Da hadde syd meldt 3sp og det ville gått pass rundt.