LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Bocchi, Madala og Duboin stiller ikke i EM i sommer


Maria Teresa "mor" Lavazza kommer ikke til å delta med sitt lag når Italia skal kvalifisere spillere til neste års EM. Dette innebærer at Norberto Bocchi, Agustin Madala og Giorgio Duboin er uaktuelle for EM.(Optaija i Kroatia, 21 juni til 2 juli 2014), 

Jeg er ikke sikker på om dette er en protest mot at det italienske bridgeforbundet har bestemt at det skal spilles to uttaksturneringer (trials) for å plukke laget som skal kunne kalle seg "ITALIA" under EM. Det er vanskelig å se det på noen annen måte, fordi det er vel hevet over en hver tvil at alle de tre nevnte spillerne i godt monn vil forsvare sin plass på landslaget. Hun mener sannsynligvis at Lavazza bør få Italia sin plass uten å måtte vinne en nasjonal kvalifisering.
 
"Angellini" med blant annet Verscace-Sementa seiler da opp som favoritter til å representere Italia i det kommende EM.
 
En annen kontroversiell avgjørelse av det italienske forbundet er at om Italia kvalifiserer seg il VM ved å bli blant de seks beste i EM, er ikke spillerne personlig kvalifisert. Forbundet vil påberope seg retten til å ta ut andre spillere. 


Dette er ganske annerledes signaler enn NBF og vår kaptein Christian Vennerød gir. I Norge vektlegger vi mange forhold, der selve bridgeferdigheter en kun et av mange forutsetninger. Jeg viser til de seksten punktene Vennerød sier er avgjørende for hvem han tar ut. Sven Olai Høyland vet jeg har argumentert for en mer direkte kvalifisering, gjennom et antall kvalifieringsturneringer. Han får støtte fra Italia for sitt syn, uten at jeg herfra skal mene verken det ene eller det andre.
 

Bridge at the Edge


 er Boye sin siste bridgebok. Om jeg ikke husker feil, kom den ut for et par år siden. Han har fått god hjelp av David Bird og jeg synes boka er et riktig flott stykke arbeid. Flust av gode spill, meldinger, spilleføringer og motspill. Noe for en hver smak. Det som er fint med gode bridgebøker, er at de kan ligge på nattbordet i lang, lang tid. En leser dem ikke fra perm til perm, men tar et spill eller tre ad gangen. Her er et spill fra boka.Poenget er Boye sin dobling av en frivillig utgang hos motparten. Han sperret med 3sp i sin første melderunde og det er opplagt at han ikke har "vanlige" ressurser til å ta beita i 5kl. Derfor viser doblingen at han ønsker et unormalt utspill, ofte bordets første farge.
Espen Erichsen spilte ut ruter 9, et unormalt høyt kort, og ba makker spille spar tilbake når han stjal utspillet. Akkurat dette skjedde. Ruter til stjeling, liten spar til kongen og nok en ruter til stjeling. De tre første stikkene til ØV og en beit.

Det som er fint med boka, er at Boye også ser litt lenger i slike spill. Det kan se ut som kontrakten beiter seg selv med et normalt sparutspill. Det er ikke rett ,fordi etter å ha skifta til hjerter som spillefører slipper til esset (uten å bruke damen), tar han ut trumfen og legger ned ruter ess. 4-0 er ikke noe lystig syn, men etter alle kløverne er stillingen : Vest må holde tre ruter og derfor hjerterkongen singel. Den får han for og må gi vekk de tre siste. I praksis vil nok vest kaste hjerterkongen for å håpe at makker har damen, men det ser du at han ikke har. Elleve stikk.