LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Svar på spilleoppgave..


Jeg gjentar den ikke alt for vanskelige spilleprøven. Du skal vinne 6sp uten meldinger fra motparten med to ganger ruter ut.  Din plan?

Harald Gjellestad sente mail rett etter jeg la ut og hans svar er selvsagt 100% riktig. En annen som ofte (flott) sender inn svar på mine oppgaver er Kristoffer Hegge. Han sier også nesten alltid de rette tingene og i tillegg har han gått vitseskolen min (enda flottere). Hegge kommer med to løsninger.A: Siden du legger ut dette som et problem, må sparen sitter 4-1. Jeg klarer ikke knekten fjerde bak, så derfor spiller jeg esset først og kapper på tieren etterpå. Rett?

Jada, unge Hegge. Slem å bokføre og her er fasiten.Kristoffer kommer også med en løsning B:

"Godt motspill å fortsette med ny ruter, men likevel er det mulig å klare kontrakten. Spar til ess og ruter til stjeling. kløver til kongen og sparkonge. Når vi oppdager øst MTH startet med Jxxx i spar spiller vi kløver til esset og LITEN kløver og trumfer. Så hj dam, hj til ess og kløverdam. 

Kontrakten kan selvfølgelig stå om vi starter med AK i spar, men da er vi avhengig av at MTH har f.eks 3-4 i hj og kløver. men ved å stjele en ruter i stikk 4 holder det lenge med 2-2

mvh

Kristoffer Hegge"

Nesten, han kan vel ikke ha 2-2., fordi da kaster han en hjerter når du stjeler kløver for å korte deg. Da rekker du ikke ta med to hjerterstikk. 3-2/2-3 klarer du alltid med denne spilleplanen.

____________________________________________________________________________________________

Ingvald Søiland

må hjem å skamme seg. Han sendte inn dette svaret under overskriften "Venstrehåndsarbeid..", selv etter at jeg hadde annonsert at det var et spilleproblem.

"Trumfreduksjon..... først spar til A, AKQ i kløver (kaster ein hjerter på handa) AK i hjerter og hjerter til stjeling(8en) ruter til stjeling og hjerter til sp10.... hånda står "

Litt dumt å gå beit når trufen satt 3-2 vel, hr. Søiland?