LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28    

De små ting...


Terje Lie er en av de aller, aller beste bridgepspillerne vi har. I en unseelig 1kl-kontrakt lurte han meg med et snedig avkast.

  Nils spilte ut sparkongen som jeg lasjerte. Spar damen stakk jeg, la ned kløveresset og spilte ruterkongen til esset. Nå la Terje ruter åtte!!

Spar knekt og skift til hjerter. Jeg la ned kløverkongen, men kunne ikke spille mer kløver. Det handlet bare om å ikke legge ned feil ruterhonnør og med Terje sin åtter hadde han skapt en slags finesse mot D65 i bordet.

Jeg tenkte at hvis det er en som har fire ruter, er det i alle fall ikke han som la åtteren. Derfor le jeg ned knekten og kontrakten kunne ikke vinnes lenger når Nils stjal med åtteren. 

Det er mulig jeg burde skjønt dette siden ingen av dem meldte. men det klarte jeg i alle fall ikke. All heder til Terje i alle fall.

HER ER SPILLET
     
     

Heller ikke rakettforsking, men en må være litt våken..


 

 

  Jeg spilte ut kløver til damen og kløver konge opp igjen. Nå kan det hende jeg burde lagt en spar, men siden jeg hadde fått forklart at syd hadde 5-4 i rødt, så det best ut å kaste en ruter.

Bordet vant med kløveress før ruter ti seilte til min knekt. Jeg fridde meg i hjerter til damen, mer hjerter til kongen og ruter til dame og min konge.
     
  I spill nummer 156 i parfinalen kunne vel både en og to fridd seg med et rødt kort, men det går galt.

Terje tar to ruterstikk, hjerteresset og spiller meg inn på hjerter ti. Nå er det kritisk å måtte spille spar.

Dette så jeg faktisk og fridde meg i spar i posisjonen til venstre. Aktuelt spilte jeg kongen, men en liten hadde gått like bra.

Rådet for slike spill er at "De gangene du ser at du blir innspilt, kan det gå an å ta innspillet på et annet tidspunkt enn spillefører har planlagt."

  
HER ER SPILLET

 

Jeg hadde Kvangraven på kroken!!


 

 

men siden han vet at jeg skriver bridgeblogg, så turde han ikke spille annerledes. Dette var spill nummer tjue og Nils leda med 0,2 IMP! Så stoppa de i 2NT og jeg skjønte kjapt at jeg måtte beite dette for å få score. I tillegg gjorde kaninen et av flere stålegg i kampen, så jeg hadde tre motspillere å sloss med.

   Kaninen spilte (fint) ut  hjerter fem. Jeg vet ikke om det er rett å bruke tieren i bordet, men det var i alle fall det Nils gjorde. Jeg stakk med esset og spilte treeren opp igjen til kongen. 

Nå er det ikke akkurat rakettforsking å avblokkere knekten, men det var ikke mulig å få til. Hadde han bare gjort det, ville vi tatt tre i hjerter, to i ruter og kløverkongen for ei beit. Og seier i kampen!!

Det skjedde ikke, så Nils spilte kløverdame som fikk beholde stikket, kløver til tieren vant også!! Når Geir hadde vist tre kløver, virka dette rimelig safe. Husk at jeg ikke har inntak til det tredje hjerterstikket når knekten enda er i øst.

Så ruter til knekt og dame, Geir tok for hjerterknekten og burde kanskje spilt kløver, men spar var ok. Nils hadde ikke forbindelser og stakk med spar kongen i possen under.
     
  Nå ville vel 99 av 100 spilt spar til ED og avslutta med kløverkappen når ikke sparknekten kom? Da hadde jeg glist godt i det vi tar resten av stikkene

Neida, Nils la ned kløveresset og felte kongen min! Argument 1 for det var at han ikke ville gi meg gleden av å få til dette motspillet og argument 2 var nok at det var et mulig innspill mot Geir hvis han skulle ha kløverkonge. Innspillet er langt fra opplagt, fordi han må lese sitsen rett. På en evt. kløverkonge må han kaste et kort og det kan godt bli feil hvis han leser vår fordeling feil?
  

HER ER SPILLET