LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Variasjon over tema...


 

 

Litt lenger nede skreiv jeg om et spill der Roar Voll og Asbjørn Kindsbekken kom i 6hj med to ess vekk. Terje og Nils ville ikke være dårligere.
4sp er Blackwood og 5ru viser to ess av fem.

      


 

 

Glimrende av Roar og Asbjørn..


I spillet litt lenger nede svikta slemvvurderingen, men i dette gikk det strålende!!2NT : Støtte
3kl : tilegg
3ru : singel (!). Nord hånd voks til himmels.
diverse cuebid
5hj : Pass hvis du (mot formodning) ikke skulle ha ess. (5kl --> 0/3 essverdier)

Roper man i skogen, får man svar...


Blackwood er en fin sak, men en må tenke seg om før en melder det og vurdere om en tåler svaret.2kl viser ruter (Switch)Jeg skjønner godt at Roar var sleminteressert og jeg har ingen svar på hva han skulle meldt i stedet. Det er mitt privilegie som journalist. 

  • er 5kl cuebid med hjerter eller viser det masse minor?
  • 5hj ber vel makker se på hjerterfargen?
  • Noen annen måte å signalisere sleminteresse, men at 5sp i svar ikke tåles?

Hjelp meg makker!!


Dette spillet fra finalen i Champions Cup inneholder et fint motspillspoeng som gode spillere bør klare.Stefanov i øst spiller ut sin single hjerter fordi han vet ingenting om hvilken av de andre fargene som ikke kan gi favør. Ferraro spiller to ganger hjerter og så en spar fra bordet. Øst kommer inn på esset og må gjette hva slags farge han skal returnere. Hva er rett?Det skal vest fortelle med hvilken spar han legger. Dette er ikke en posisjon for fordeling, men Lavintahl. En høy spar gir beskjed om "Jeg har noe fint i ruter, makker". Spar to sier "Jeg har en kløverhonnør", mens en spar i midten er nøytralt. "Her må du klare deg selv, makker" betyr det.

Alle kort kan ikke vise noe hver gang, men denne gangen vet øst at makker etter all sannsynlighet har fire stykker å velge mellom. Først fordi han støttet sparen til 3-trinnet uten særlig honnørstyrke og med Kx i spar i nord ville han med stor sannsynlighet passet 4sp dobla.

Maskinen Italia


Det ser så lett ut når Italia er på BBO. De gjør nesten ikke feil og i tillegg virker det som de har flaks. Selvsagt stemmer ikke det i det lange løp, de er bare bedre enn motstanderne.Her er noen spill fra finalen mellom Italia og Bulgaria.


Spill 5:Jeg ble faktisk mest imponert over Ferraro, Sementa og Duboin i denne turneringa. Bocchi - Madala vet vi er svært dyktige, men de andre tre spillerne var minst like giftige. 

Dette spillet er slettes ikke noe kunstverk, men det er god og aggressiv bridge som belønnes med +800.

Spill 16:Jeg mener at Italia spiller 15-17 i alle soner, i alle fall er det det som står på systemkortet. På den annen side bløffer sjelden spillere på NT-intervallet med balanserte hender, så de har sikkert endret. 3ru viser kløver, mens 5sp ber makker se på kvaliteten på sparen. Faktisk står 6kl/7kl og 6sp på omtrent det samme, nemlig at sparen løser seg uten taper. I alle fall med hjerter ut. 6kl var gevinstspill siden Bulgaria ikke kom lenger enn til utgang.

Spill 20:Skal en vinne tette lagkamper, er dette IKKE måten å gjøre det på. Selv på dette nivået gjøres det stygge, stygge feil når de kommer i storeslemmer med ett ess vekk. Kanskje var det en kalkulert risiko der vest trodde makker hadde EK i kløver og kontrakten sto uten ruter ut? Det høres i så fall desperat ut, men de lå på dette tidspunktet godt bak allerede.Sterk andreplass til K1 - Bulgaria, selv om de ble rundspilt i finalen.


Spill 20:
italia meldte lett 6sp på det samme spillet. Legg merke til 4ru som renonsvisende i hjerter. Dette for at åpneren skal ha to muligheter til å si hvor godt renonsen passet. 4sp betyr at "det suger", men 4hj sier at "det er ikke helt galt, men jeg kan ikke gå på til slem alene enda.."

 

MP treffet og Simultanturnering


er et Turneringstilbud fra NBF.

MP-treffet finner du innbydelse til HER 

Terminliste for Simultanturneringer finner du HER

Skal din klubb delta på noen av disse, sender du en mail til harald.berre.skjaran@bridge.no