LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Er det noe forskjell her?


Du spiller 2/1 på den måten at ny farge på to-trinnet er krav til utgang såfremt fargen ikke gjenmeldes på tre-trinnet. Det betyr altså at alle avgitte meldinger er krav.

Hva er det som skiller de to meldingsforløpene under? Har syd fire hjerter i det første? Er det noe forskjell i honnørstyrke? Mailadressen finner du på LIVE-Magazinet om du trenger.

Nytt fra Lyngdal


Her bor en av våre virkelige ildsjeler, Karl Olav Hansen. Han sender info fra sitt området og oppfordrer andre til å gjøre det samme._______________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________

Hei Snorre

Jeg følger anmodningen fra deg. Håper mange vil høre om liv og røre fra det ganske land. Intet for stort eller smått. kom igjen dere andre også!!
 
Som kjent så vil det bli avholdt landslagssamlinger i Lyngdal i 2014. Landslagene er og bør være våre "flaggskip" utad. Har vært litt inne på dette med synlighet. Vi slår på stortromme og tenker STORT.

Tanken er at vi med god håndtering kan oppnå medievinklinger med fokus på bridgen og våres "flaggskip". Her trenger vi at mange kloke hoder legges i bløt.
Har julehelgen på meg til å initiere prosjektpresentasjoner opp mot skoleverk hvor målet er at vi i forbindelse med "Grand Prix" arrangementene skal kunne parallelt avvikle turneringer/opplæring for barn/ungdom. Her tenker jeg også foreldre/besteforeldre fra bridgemiljøet samt deltakere på kurset som Helge avvikler for 7-8 tiendeklassinger som oppfølging. Vi er en liten klubb, skal vi lykkes trenger vi mange frivillige til å delta fra den ganske krets og god respons. Så er det noen i kretsen som lar seg friste og være med på en storsatsing, så ta kontakt.
 
Suksess her, så vil det med litt langsiktighet kunne gjør oss mer attraktive overfor næringslivet.
 
Når det gjelder landslagssamlingene så vil disse være åpne for alle. Det vil si at hver enkel kan delta på de ulike sesjoner innen mental trening, spill med analyse osv. Tormod er i prosess og vil komme tilbake til dette når han har fått diskutert dette innad. Det vil bli en mindre sesjonsavgift? Ting vi kommer tilbake med.
 
NM finalenfor par avvikles i september enten 19-21 eller 26-28 september.
 
GRAND PRIX - LYNGDAL er en sammenlagtturnering bestående av 5 storturneringer alle med FP. Det vil bli 5-10 sammenlagtpremier? Turneringene vil bli fordelt mellom Rosfjord Strandhotell og Lindesnes Havhotell. Begge hotellene er i særklasse, så verdt et besøk i seg selv.
 
Det arbeides med innbydelser, hjemmesider og kommer etter hvert som tiden strekker til. Første omgang er å få plass konseptet, så vinklingene slik at vi kan utnytte dette til beste for vår kjære sport.
 
GRAND PRIX - LYNGDAL
 
1. GRAND PRIX - LYNGDAL PATTON ( 1. og 2. mars) - Rosfjord Strandhotell

2 dager pattonturnering med 91 spill ( 7 spill i kampen). Turneringen erinnvilget med FP bonus 
Her er antall lag begrenset til 30. Landslagene har 1. prioritet, slik at påmelding bør skje rimelig raskt hvis en ønsker deltakelse ( Kan bli opptil 15 lag fra landslagene)
 
2. GRAND PRIX - LYNGDAL LAG ( torsdag 17. april)

Lindesnes havhotell ( Påmelding kommer)
1. dags turnering maks 40? lag ( Plasser blir reservert landslagene)
 
3. GRAND PRIX - LYNGDAL STORTURNERING

2 dagers imp across turnering 7. og 8. juni
Maks 70-80 par? Også her vil det reserveres plasser for landslagene.
 
4. GRAND PRIX - LYNGDALMIXEN

Dato 5. og 6. juli ( eller 27-28 juni) - Lindesnes Havhotell
Mixturnering over 2 dager som inngår i GRAND PRIX -LYNGDAL
 
5. GRAND PRIX - LYNGDALTURNERINGEN

16. og 17. august. Parturnering  - Rosfjord Strandhotell
 
 
MVH
 
Karl Olav

Hva gikk galt her?


 

Jeg har tidligere i uka tatt opp et spill der jeg meldte feil på 4-trinnet i rundekampen mot Farsund. Siden et av målene med denne siden er å diskutere meldesystemer, konvensjoner og logikk,  håper jeg flere enn meg synes det er interessant. Om ikke mine makkere tror på det, så prøver i alle fall jeg å lære så mye jeg bare kan.

Etter å tatt til meg lærdom fra en haug innsendere, kom dette spillet.Jeg satt i nord og løftet til 5ru. Det er ingen katastrofe å gå beit i bridge, men min makker i syd bare lo av meg og fortsatte: "En lettere utgang å unngå har jeg nesten ikke sett. Makta du virkelig ikke å se at vi hadde tre tapere? Å komme i 4hj kan jeg ikke skjønne at vi kunne klart, men nå har vi  sladra så mye at motparten kan ikke unngå å beite oss. Det er ikke alle som hadde unngått 3NT på mine kort. Jeg er ikke sinna på deg, Snurr, bare skuffet.."

Du har sikkert en forklaring på hva som gikk galt. Kanskje skulle ikke makker meldt 2sp, men 3ru over 2ru var jo litt tamt det også vel? Å hoppe til 3NT er vel ikke et alternativ?

Kom med fasiten til snorre.aalberg@hotmail.no. Send gjerne med sykebil fra Bergen.

 

 

Best Uten Kort


Dette er Tommy Sandsmark sitt nye stebarn og han gjør en stor innsats for å promotere sitt "nye" system. Finn Brandsnes sender meg en mail der han forteller om et spennende seminar med selveste meldeguru Sandsmark i førersetet. Hvis Tommy leser dette, inviteres han herved til å komme med en aldri så liten orientering om fordelene med sitt nye system. Jeg gleder meg allerede.

_____________________________________________________________________________________________


Hei Snorre. 

Kjempemessig jobbing med bridgesiden. Stå på, dette liker vi. Noen tips om stoff til  liveBridge: 

Lørdag 14.12 arrangerte Tommy S. seminar og kursing i systemet (BUK) Det er bygd ut fra kløverføringer, men han har tilført litt av hvert fra fjern og nær. Nesten 60 stk møtte opp 10 dager før jul, og det synes jeg er utrolig bra. (selv om systemet får deg til å grine blod) ;)  Ta gjerne en prat med Tommy om du vil skrive mer om dette. :)

Den tradisjonelle Follo Julecup fikk i år problemer med lokaler og måtte avlyse. Derfor arrangerer BK Vest romjulsturnering 3. juledag (på Prinsdal v. Kolbotn)

Du finner info på: www.brabridge.no
Legger også ut fortløpende res. service på denne siden.

Det kommer også en del nyhetsstoff ut på facebooksiden "Facebridge". Den anbefales!

Riktig god jul til deg :)


Mvh
Finn Brandsnes
tlf. 977 40 490
                              Selveste Tommy Sandsmark i forgrunnen. Bak skimter jeg Harald Skretting.                                                                                               Imponerende!!


Jeg griner blod!!!


over slike meldingsforløp og sluttkontrakter, men de som forstår seg på det sier at "Det er bare sånn det er blitt". To sonebeiter i stedet for ni stikk i kløverkontrakt.


1kl viser ingenting (2+), 1ru -> hjerter og 1NT -> dobbel hjerter og maks tre spar. Her er et meldingsforløp fra rett etter krigen. Det ville gitt rein topp i alle norske parturneringer fordi de andre kom i 1NT NS med noen beiter. Øst skulle kanskje vært med i sistehånd, men selv 110 på ØV ville være bra på NS siden standardscoren var 1NT - 5 stikk - 200 ut.